ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ανεβαίνει τρεις θέσεις στο FIFA ranking

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας INTIME SPORTS

Τρεις θέσεις στο σύστημα αξιολόγησης των εθνικών της FIFA αναμένεται να ανέβει και επίσημα στις 30 Νοεμβρίου η Εθνική Ελλάδας, με το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ να επιστρέφει στις πενήντα καλύτερες ομάδες παγκοσμίως.

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκρισής της στο Euro 2024, ωστόσο, έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs του Nations League που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η "γαλανόλευκη" θα αντιμετωπίσει αρχικά στον ημιτελικό το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου του 2024 στην "OPAP Arena" και εφόσον προκριθεί θα κληθεί να ταξιδέψει είτε στη Γεωργία, είτε στο Λουξεμβούργο για να αναμετρηθεί με τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων.

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ είδε ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τα ματς με τη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία για να προετοιμαστεί για τα μεγάλα παιχνίδια που θα κρίνουν την παρουσία της στα γήπεδα της Γερμανίας και δικαιώθηκε.

Το νικηφόρο αποτέλεσμα με 2-0 κόντρα στη χώρα της Ωκεανίας και η ισοπαλία με 2-2 εναντίον των δευτεραθλητών κόσμου του 2022, εθνική Γαλλίας, ανέβασαν τη "γαλανόλευκη" τρεις θέσεις στο FIFA ranking live, από την 51η που βρισκόταν τον Οκτώβριο στην 48η, με την επισημοποίηση να αναμένεται να γίνει στις 30 Νοεμβρίου από την ίδια την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων η Ελλάδα έχει 1.463,85 πόντους και βρίσκεται πάνω από Κόστα Ρίκα και Βενεζουέλα, ωστόσο είναι πίσω από Καμερούν, Σλοβακία και Καναδά.

Εθνική Ελλάδας: Ανεβαίνει τρεις θέσεις στο FIFA ranking
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ