ΑΡΗΣ

Ερνάντεθ: "Με ταπεινοφροσύνη για πιο ψηλά"

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΡΗ - ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΙΚΙ ΕΡΝΑΝΤΕΘ
Ερνάντεθ MOTIONTEAM

Ο Κίκε Ερνάντεθ δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του για τα νέα του καθήκοντα, κρατώντας, παράλληλα, χαμηλούς τόνους

« Ο κ. Ερνάντεθ ήταν στην ομάδα την προηγούμενη χρονιά και σε ανύποπτο χρόνο είχα δηλώσει ότι ήταν λάθος η απομάκρυνσή του αλλά και ότι πιστεύουμε στις ικανότητές του και εμείς και ο κόσμος ώστε να πετύχουμε νίκες και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, και πρόσθεσε:

« Μπορεί να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός στο έργο του. Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Προσφέρει ενθουσιασμό και στους παίκτες και σε μας και μια καλή διάθεση για επίτευξη των στόχων που παραμένουν υψηλοί με διάθεση για νίκη σε κάθε παιχνίδι με στόχο μας τον πρωταθλητισμό. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και κάθε αντίπαλο. Πιστεύουμε στις ικανότητές μας και στο υλικό μας. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή που έρχεται. Έχει τον χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι», για να καταλήξει:

« Παρά το ότι έφυγε πριν από ένα χρόνο ήταν σαν να άνηκε στην ομάδα με την στάση του. Αν και το συμβόλαιο του είναι για ένα χρόνο εύχομαι να παραμείνει για πολλά χρόνια, του εύχομαι καλή τύχη και νομίζω ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

«Μεγάλο συναίσθημα πίσω από την ομάδα»
Η σκυτάλη πέρασε στον Κίκε Ερνάντεθ με τον Ισπανό τεχνικό του Άρη να δηλώνει αρχικά πως: « Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια και την εμπιστοσύνη που πάντα μου έδειξε σαν άνθρωπο. Πιστεύω να ανταποκριθώ στα όσα περιμένει η διοίκηση της ομάδας από μένα και ο κόσμος της και να μην τους ξεγελάσω με αντίθετη πορεία», και συνέχισε:

« Είναι μία πραγματικότητα ότι η ομάδα του Άρη ανεβαίνει από χρόνο σε χρόνο αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν γίνεται τυχαία αφού υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που δουλεύει από πίσω. Αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο συναίσθημα πίσω από την ομάδα. Όλοι θα δουλέψουμε με ταπεινοφροσύνη στοχεύοντας πάντα ψηλά για να πάμε τον Άρη εκεί που του αξίζει. Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο όλος ο κόσμος περιμένει κάτι παραπάνω σε όλες τις ομάδες. Υποχρέωσή μας είναι να σεβαστούμε όλο τον κόσμο και όλες τις ομάδες αλλά ας μας συγχωρέσουν οι άλλοι γιατί εμείς είμαστε φιλόδοξοι. Έχουμε φιλοδοξία για πολύ παραπάνω και δουλεύοντας παραπάνω θα κοιτάξουμε να την κάνουμε πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στο ρόστερ που έχει στην διάθεσή του ο Ερνάντεθ τόνισε: « Είναι μία μεγάλη μου ευχαρίστηση ότι έχω ένα ρόστερ ανταγωνιστικό ενώ ήρθαν και καινούριοι παίκτες πολύ καλοί που θα συμπληρώσουν τα κενά που υπήρχαν για να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα. Ξέρουμε ότι υπάρχει μπροστά μας μία πολύ δύσκολη σεζόν αλλά θα κοιτάξουμε για το καλύτερο».

«Ο σύλλογος μεγαλώνει και αυτό είναι ορατό»
Ο Ισπανός τεχνικός σε σχετική ερώτηση παραδέχθηκε για τον Άρη ότι: « Πιστεύω ότι ο σύλλογος μεγαλώνει και αυτό είναι ορατό. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από την διοίκηση της ομάδας. Υπάρχει μια τρομερή θέληση για δουλειά», ενώ για το υλικό που έχει στην διάθεσή του σε σχέση με αυτό της προηγούμενης παρουσίας του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είπε: « Το επίπεδο των ποδοσφαιριστών είναι καλύτερο από την προηγούμενη παρουσία μου στον Άρη».

«Δεν ζεις με το παρελθόν αλλά με το παρόν»
Ο Ερνάντεθ αναφερόμενος στην τέταρτη θέση που κατέκτησε πέρσι ο Άρης στο πρωτάθλημα της Super League είπε: « Το να είσαι τέταρτος σημαίνει ότι έχεις μπροστά σου άλλους τρεις και με ταπεινοφροσύνη να φθάσουμε πιο ψηλά φτιάχνοντας μια ομάδα περισσότερο ανταγωνιστική. Σίγουρα δεν ζεις από το παρελθόν αλλά με το παρόν και την πραγματικότητα. Αρχίζουμε μια καινούρια χρονιά για όλο τον κόσμο και είμαστε σε θέση και ετοιμότητα για να κάνουμε κάτι το καλύτερο από πέρσι», για να θυμηθεί και πάλι την προηγούμενη παρουσία του στον Άρη με αφορμή το υλικό που έχει στην διάθεσή του ο Ερνάντεθ είπε: « Η ομάδα την οποία είχα την τύχη να προπονήσω την προηγούμενη φορά είχε κάνει καλή δουλειά και καλό δεύτερο γύρο. Αναγνωρίζω πραγματικά την προσφορά αυτών των παικτών και σήμερα αναγνωρίζω ότι είναι καλύτεροι από πέρσι».

Αγάπη, σεβασμός και φανταστικός κόσμος

Για την δική του σχέση με τον Άρη ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε πως: « Για τον Άρη έχω μία ιδιαίτερη αγάπη που με σεβάστηκε πολύ. Έχουμε ένα γήπεδο και έναν κόσμο φανταστικό. Αλλά πιο πολύ αξίζει να δουλεύεις σε μια ομάδα με αυτό το όραμα για το κάτι περισσότερο και αυτό το αισθάνεσαι σε κάθε παρουσία σου στην ομάδα για το όραμα για το κάτι παραπάνω. Για αυτό και δεν σκέφτηκα ούτε ένα λεπτό για να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε», ενώ σε ερώτηση για το αν είχε προτάσεις και από άλλες ελληνικές ομάδες απάντησε: « Ναι είναι αλήθεια».

Σχετικά με το υπάρχον υλικό του Άρη τόνισε: « Τους περισσότερους τους γνωρίζω. Άλλους τους ήξερα και μπορώ να σας βεβαιώσω ότι θα δώσουμε όραμα και χαρές στον κόσμο μας και θα τους κάνουμε να αισθάνονται ευτυχισμένοι», κι όσο για ενδεχόμενο επιπλέον μεταγραφικής κίνησης είπε: « Η ομάδα είναι ανταγωνιστική όπως θέλουμε αλλά ποτέ στην πορεία δεν ξέρεις αν θα προστεθεί κάτι».

«Μία μεγάλη πρόκληση το Κύπελλο UEFA»
Για την συμμετοχή του Άρη στο Κύπελλο UEFA της προσεχής αγωνιστικής περιόδου ο Ερνάντεθ επισήμανε πως: « Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας η συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA και στους ομίλους του. Μια μεγάλη φιλοδοξία για μένα. Σαν αποτέλεσμα της περσινής συμμετοχής στην Ευρώπη γνωρίζω ότι ποδοσφαιριστές με μεγάλη χαρά θα ήθελαν να έρθουν στην ομάδα. Αυτό μεταδίδει εμπιστοσύνη γιατί ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει στόχους και φιλοδοξίες», για να καταλήξει ότι ο νέος γυμναστής της ομάδας θα έρθει σήμερα το βράδυ αλλά και ίσως να υπάρξει ένα ακόμη άτομο στο τεχνικό τιμ.























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ