ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Έρλινγκ Χάλαντ, αυτό που κάνεις δεν μπορεί να συνεχιστεί

Ο Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ του στο Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ του στο Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2022 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι η απόλυτη μηχανή των γκολ για τη Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που αποδεικνύεται και από τα στατιστικά της OPTA για τον Νορβηγό σούπερ σταρ.

Η Μάντσεστερ Σίτι έσπειρε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους... έξι ανέμους, καθώς την συνέτριψε με 6-3. Ξανά πρωταγωνιστής για τους πολίτες ήταν ο Έρλινγκ Χάλαντ. Ο Νορβηγός στράικερ έκανε χατ-τρικ και δείχνει πως δύσκολα θα έχει αντίπαλο για το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Premier League.

Ήδη έχει πετύχει 14 γκολ στο πρωτάθλημα, τα διπλάσια από τον Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει σκοράρει επτά φορές. Μάλιστα, η συχνότητα με την οποία βρίσκει δίχτυα ο Νορβηγός στράικερ είναι εκπληκτική και το παρακάτω γράφημα εξηγεί του λόγου το αληθές.

Οι ενέργειες του Χάλαντ με την μπάλα στη φετινή Premier League
Οι ενέργειες του Χάλαντ με την μπάλα στη φετινή Premier League

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έχει συνολικά 191 ενέργειες με την μπάλα, οι περισσότερες εξ αυτών μέσα ή κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ο Νορβηγός στράικερ πετυχαίνει γκολ ανά 13.6 ενέργειές του, ένας εξωπραγματικός αριθμός που αποδεικνύει την "επαφή" του με τα δίχτυα.

Ο Χάλαντ σκοράρει με κάθε τρόπο, κυρίως μέσα από την περιοχή, εκεί που είναι το κύριο πεδίο δράσης του, όπως φαίνεται και παρακάτω.

Τα 14 γκολ του Χάλαντ στη φετινή Premier League
Τα 14 γκολ του Χάλαντ στη φετινή Premier League

Ο Χάλαντ πετυχαίνει 1.89 γκολ ανά 90λεπτο. Ένας μέσος όρος που θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Αν ο Νορβηγός συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, θα τελειώσει τη σεζόν με 70 γκολ στην Premier League, θα κάνει μια σεζόν που θα αφήσει εποχή.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ