ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρικσον: "Ο γιατρός μού λέει πως δεν είμαι καλά, προσπαθώ να ζω όπως έκανα πριν"

Έρικσον: "Ο γιατρός μού λέει πως δεν είμαι καλά, προσπαθώ να ζω όπως έκανα πριν"
PRINT SCREEN

Δύο μήνες μετά από την αποκάλυψή του πως διαγνώστηκε με καρκίνο και ότι έχει λιγότερο από έναν χρόνο ζωής, ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον μίλησε στο "CNN" για τη δοκιμασία που περνάει και για την αγάπη που έχει λάβει από τον κόσμο.

Η αποκάλυψη του Σβεν-Γκόραν Έρικσον πως του μένει λιγότερος από ένας χρόνος ζωής από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο συγκίνησε άπαντες, με την Λίβερπουλ να φροντίζει μάλιστα να του κάνει ένα υπέροχο δώρο.

Και αυτό γιατί ακούγοντας από τον ίδιο να εξομολογείται τη μεγάλη του αγάπη για τους ρεντς και ότι θα ήθελε να τους είχε προπονήσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής προπονητικής διαδρομής του, τού επέτρεψε να πραγματοποιήσει το όνειρό του με το να βρεθεί στον πάγκο τους το ερχόμενο Σάββατο, για τον αγώνα των θρύλων της ομάδας απέναντι στους αντίστοιχους του Άγιαξ.

Από την πλευρά του, ο 76χρονος Σουηδός περιμένει με ανυπομονησία αυτό το ματς και σε συνέντευξη που έδωσε στο "CNN" μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά και την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο και τον κάνει να μην αισθάνεται πόνο.

"Ο γιατρός λέει πως δεν είμαι εντάξει αλλά εγώ αισθάνομαι εντάξει. Έχω αυτό που έχω, ξέρω πως είναι καρκίνος και δεν θεραπεύεται. Πρέπει να προσπαθείς να το σταματήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό είναι όλο αλλά είμαι εντάξει. Καλά πηγαίνει η θεραπεία, με τα πάνω και τα κάτω της. Κάποιες φορές μεγαλώνει λίγο ο πόνος και κάποιες υποχωρεί. Είναι σαν μία είδους πάλη αλλά δεν κάθομαι στη γωνία κλαίγοντας.

Ζω όπως ζούσα στο παρελθόν και εξακολουθώ να στέκομαι στα πόδια μου. Αισθάνομαι λίγο τυχερός επειδή μου λένε όλοι πόσο καλός είμαι όταν είμαι ακόμη ζωντανός. Συνήθως τα ακούς αυτά μετά από την κηδεία, οπότε δεν μπορώ να παραπονιέμαι", τόνισε ο Έρικσον, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει την παρουσία του στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας όπου έφτασε τρεις φορές σε προημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων.

"Η Αγγλία είναι κάτι το ξεχωριστό. Δεν ξέρω αν το ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην Αγγλία αλλά αυτή τη στιγμή η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο σήμερα. Και το να είσαι προπονητής της εθνικής Αγγλίας είναι τεράστια δουλειά, πιθανότατα η μεγαλύτερη στον κόσμο".

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια συνέντευξη ο Έρικσον αναφέρθηκε και στο επικείμενο Euro που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας, με τον Σουηδό να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στα "τρία λιοντάρια" του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

"Δεν βλέπω κάποια ομάδα που να είναι καλύτερη. Ίσως να είναι η Γαλλία, η Ισπανία δεν είναι πάντως τόσο καλή όσο στο παρελθόν. Για την Γερμανία ποτέ δεν ξέρεις. Βλέποντας όμως την ομάδα που μπορεί να κατεβάσει στο χορτάρι η Αγγλία, νομίζω πως είναι πολύ δυνατή".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ