ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ

Έρικσεν: Η FIFA τού επιτρέπει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της εθνικής Δανίας απέναντι στη Φινλανδία στο Euro2020
Ο Κρίστιαν Έρικσεν με τη φανέλα της εθνικής Δανίας απέναντι στη Φινλανδία στο Euro2020 © 2021 WOLFGANG RATTAY / AP IMAGES

Ο Κρίστιαν Έρικσεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, καθώς σύμφωνα με τους Times η FIFA θα του δώσει το πράσινο φως για να αγωνιστεί.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Μπρέντφορντ την περασμένη Δευτέρα (31/1), είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση μετά από αρκετούς μήνες. Ο Δανός μέσος υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ και έγινε ο πρώτος παίκτης με εμφυτευμένο απινιδωτή που θα πάρει μέρος στην Premier League.

Μάλιστα, ο 29χρονος, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ. Συγκεκριμένα, η FIFA θα επιτρέψει στον Έρικσεν να αγωνιστεί κανονικά με την εθνική Δανίας στο Μουντιάλ, στην περίπτωση που κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα απαιτήσει από όλους τους παίκτες που πηγαίνουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να υποβληθούν σε έλεγχο για να προλάβουν πιθανούς κινδύνους καρδιακής ανακοπής.

Παράλληλα βέβαια, η FIFA ξεκαθάρισε πως η τελική αξιολόγηση θα γίνει από την Ομοσπονδία της Δανίας και τον ίδιο τον παίκτη: "Όταν πρόκειται για αγώνες των διοργανώσεών μας όλοι οι παίκτες πρέπει να υποβληθούν σε καρδιολογικό έλεγχο για να βεβαιωθούν ότι έχουν πλήρη επίγνωση οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους. Η τελική απόφαση για το αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει λαμβάνεται από τον ίδιο και την ομοσπονδία-μέλος του".

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ FIFA ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ