ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρχεται νέα επανάσταση με το VAR: Σκέψεις για παρεμβάσεις σε κόρνερ, φάουλ και δεύτερες κίτρινες

Έρχεται νέα επανάσταση με το VAR: Σκέψεις για παρεμβάσεις σε κόρνερ, φάουλ και δεύτερες κίτρινες
Οι παίκτες της Άρσεναλ εκφράζουν τα παράπονά τους στον διαιτητή για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τομιγιάσου στο παιχνίδι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας για την Premier League @2023 AP IMAGES/KIN CHEUNG

Ο διευρυμένος ρόλος του VAR στις αμφιλεγόμενες αποφάσεις των αγώνων, όπως δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόρνερ και φάουλ, θα εξεταστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Ifab) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (28/11) στο Λονδίνο.

Ολοένα και αυξανόμενα είναι τα παράπονα παικτών και προπονητών τον τελευταίο καιρό για τις αποφάσεις που παίρνονται με τη βοήθεια ή μη του VAR, με τους "νομοθέτες του ποδοσφαίρου" να καλούνται στο συνέδριο του Δικοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ifab) να λάβουν δραστικές αποφάσεις.

Στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες των The Times, θα συζητηθούν προτάσεις για ρηξικέλευθες αλλαγές, με την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από τη FIFA να εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρύνει τον ρόλο και την επιρροή του VAR, λαμβάνοντας αποφάσεις για τα κόρνερ, τα φάουλ και τις δεύτερες κίτρινες κάρτες.

Καμία απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από την ετήσια συνάντηση της IFAB τον Μάρτιο του 2024, με τις αλλαγές να πρέπει να υπογραφούν από την ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρόλο που η FIFA είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη των πρωτοκόλλων του VAR.

Μέλη του εν λόγω ΔΣ είναι εκπρόσωποι των τεσσάρων βρετανικών ομοσπονδιών (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία), έχοντας μια ψήφο ο καθένας και η FIFA, η οποία έχει τέσσερις ψήφους. Για να πραγματοποιηθούν τυχόν αλλαγές χρειάζονται οι 6 από τις 8 ψήφους.

Ανασταλτικός παράγοντας στη μέχρι τώρα ιδέα που έχει "πέσει στο τραπέζι", είναι οι φόβοι που εκφράζονται από τις εμπλεκόμενες πλευρές για τις περισσότερες καθυστερήσεις που θα δημιουργηθούν από την επιπλέον συμμετοχή του VAR στα παιχνίδια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ