ΕΠΟ

ΕΠΟ: Ψήφισμα υπέρ της Super League 2 για τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος

Φωτογραφία από τη σημερινή (03/02) Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ
Φωτογραφία από τη σημερινή (03/02) Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ INTIME

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της Super League 2 και του αγώνα που δίνει για να λάβει τα χρήματα που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για όσες αποφάσεις έλαβε η Καταστατική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων - Μελών. Μεταξύ άλλων υπερψηφίστηκε η έκδοση ψηφίσματος υπέρ της Super League 2 και του αγώνα που δίνουν οι ομάδες για να λάβουν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη φορολόγηση του στοιχήματος από την υφισταμένη ΚΥΑ.

Παράλληλα εγκρίθηκε η επιχορήγηση στις ΕΠΣ, ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, αλλά και η ίδρυση γραφείου της ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ: "Η Καταστατική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

-Με 53 ψήφους υπέρ και ένα λευκό, αποφασίστηκε να προβλεφθεί καταστατικά πενθήμερη προθεσμία για την έκδοση αποφάσεων από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, όταν οι υποθέσεις που δικάζουν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα και κρίνουν αποτελέσματα αγώνων ή επηρεάζουν τη βαθμολογία. Επίσης, κάθε δικαστική εκκρεμότητα θα κλείνει το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου κάθε έτους.

-Αποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση γραφείου της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, που θα διεκπεραιώνει υποθέσεις που θα αφορούν τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας.

-Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή της επιχορήγησης των 30.000 ευρώ συνολικά σε κάθε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας για το 2023.

-Έπειτα από αίτημα της Super League 2, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ένα λευκό, μία αποχή) η έκδοση ψηφίσματος με το εξής περιεχόμενο: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των ομάδων της Super League 2 και ζητεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη χρηματοδότησή τους βάσει της υφισταμένης ΚΥΑ».

-Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη και να καταστεί δυνατή η εκδίκαση υποθέσεων και από πειθαρχικά όργανα που θα εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη
".

TAGS ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ