ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στον δρόμο της κορυφής

Επιστροφή στον δρόμο της κορυφής

Η Σεβίλλη επιστρέφει σε τελικό μετά την σεζόν 2006-07 και το Sport24.gr αναλύει το τι μεσολάβησε στην ευρωπαϊκή πορεία της από εκείνη την ονειρεμένη διετία μέχρι σήμερα.

Μπορεί οι τίτλοι να μην αποτελούσαν διαχρονικά το φόρτε της, εντούτοις υπήρξε μια ονειρεμένη διετία που κατέκτησε ισάριθμες ευρωπαϊκές Κούπες (2006 και 2007). Στόχος της φέτος είναι να... τριτώσει το καλό, δείχνοντας ότι επιστρέφει για τα καλά στην ελίτ επτά χρόνια μετά. Αν και υπήρξαν και άλλες σεζόν στο μεσοδιάστημα, που μπορούσε να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει ψηλά, έλειπε εκείνο το... κάτι που θα της επέτρεπε να μπει εκ νέου στο κλαμπ των κορυφαίων.

Η Σεβίλλη, το καμάρι της Ανδαλουσίας, με το ένα πρωτάθλημα, τα έξι Κύπελλα Ισπανίας, το ένα εγχώριο Σούπερ Καπ, τα δυο UEFA και το UEFA Σούπερ Καπ, είναι έτοιμη να ζήσει στιγμές που είχε "ξεχάσει" εδώ και αρκετά χρόνια, αγωνιζόμενη σε τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης,

Εκείνη η ομαδάρα του Χουάντε Ράμος που έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να βρεθεί δυο σερί φορές στον τελικό του UEFA, νικώντας την πρώτη σεζόν την Μίντλεσμπρο (4-0) και την δεύτερη την Εσπανιόλ του Ερνέστο Βαλβέρδε στα πέναλτι (2-2 στα 120 λεπτά και 3-1 στη ρώσικη ρουλέτα), πέρασε μια περίοδο... λειψανδρίας, μέχρι να ανεβάσει εκ νέου το αγωνιστικό της επίπεδο με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο της και να διεκδικήσει την φετινή Κούπα απέναντι στη Μπενφίκα.

Επιστροφή στον δρόμο της κορυφής
Επιστροφή στον δρόμο της κορυφής

Το Sport24.gr θυμίζει το τι έκαναν οι Ανδαλουσιάνοι τα χρόνια που μεσολάβησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου κανείς δεν μπορεί να πει πως η προσπάθειά τους στέφθηκε με επιτυχία. Κάθε άλλο μάλιστα...

Την σεζόν 2007-08, ο Χουάντε Ράμος είχε αποτελέσει παρελθόν, συνεχίζοντας την καριέρα του στον πάγκο της Τότεναμ, με τον τραγικό θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα στις 22 Αυγούστου 2007 να επισκιάζει τα πάντα και ουσιαστικά να αποτελεί την αρχή του τέλους για εκείνη την ομάδα, που σταμάτησε το... γκάζι και χρειαζόταν μια επανεκκίνηση. Την πρώτη σεζόν, λοιπόν, μετά το δεύτερο UEFA και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, η Σεβίλλη έπαιξε στο Champions League, πέρασε από την φάση των ομίλων, αλλά στην φάση των "16" αποκλείστηκε από την Φενέρμπαχτσέ. Επικράτησε με 3-2 στο "Σάντσεθ Πιθχουάν", έχασε στο "Σουκρού Σαράτσογλου" με το ίδιο σκορ και τα πάντα κρίθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα. Άδοξος αποκλεισμός για τους Ισπανούς...

Την επόμενη σεζόν έπαιξε εκ νέου στο Europa League, αλλά με δυο νίκες και δυο ήττες αποκλείστηκε από την δεύτερη φάση, ενώ το 2009-10 πήγε εκ νέου στο Champions League, έκανε σούπερ πορεία στους ομίλους με 13 βαθμούς και πρώτη θέση, αλλά στους "16" γνώρισε αποκλεισμό-σοκ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1 στη Ρωσία και 1-2 έχασε στην Ισπανία).

Η Σεβίλλη επέστρεψε στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ένα χρόνο μετά, έκανε καλή πορεία στον όμιλό της, παίρνοντας την δεύτερη θέση πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν, έπαιξε με την Πόρτο στους "32", αλλά η ήττα με 1-2 στην έδρα της στον πρώτο αγώνα ήταν καταδικαστικός και παρά τη νίκη με 0-1 στο "Ντραγκάο" γνώρισε τον πρόωρο αποκλεισμό.

Τις δυο επόμενες σεζόν κανείς δεν θα θέλει να τις θυμάται στην Ανδαλουσία, αφού η ομάδα δεν έκανε απολύτως τίποτα. Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 αποκλείστηκε στα προκριματικά του Europa League από το Ανόβερο (ήττα με 2-1 στην Γερμανία και ισοπαλία 1-1 στην Ισπανία), ενώ η κακή πορεία στο πρωτάθλημα συνετέλεσε στο να μην παίξει καν στην Ευρώπη την προηγούμενη σεζόν!

Φέτος, η Σεβίλλη έκανε δυναμικό come back, ο Ουνάι Έμερι έχει φέρει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα και αποτέλεσμα αυτού είναι η εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή πορεία σε συνδυασμό με την πολύ καλή στην Πριμέρα Ντιβισιόν και η διεκδίκηση ενός τρίτου ευρωπαϊκού τροπαίου!

Επιστροφή στον δρόμο της κορυφής

Η φετινή πορεία της Σεβίλλης μέχρι τον τελικό:

Τρίτος προκριματικός γύρος:

Μλάντοστ Πογκόριτσα - Σεβίλλη 0-5
Σεβίλλη - Μλάντοστ Πογκόριτσα 3-0

Πλέι οφ:

Σλασκ Βρότσλαβ - Σεβίλλη 0-2
Σεβίλλη - Σλασκ Βρότσλαβ 1-1

8ος όμιλος:

Εστορίλ - Σεβίλλη 1-2
Σεβίλλη - Φράιμπουργκ 2-0
Λίμπερετς - Σεβίλλη 1-1
Σεβίλλη - Λίμπερετς 1-1
Σεβίλλη - Εστορίλ 1-1
Φράιμπουργκ - Σεβίλλη 0-2

Φάση των "32":

Μάριμπορ - Σεβίλλη 2-2
Σεβίλλη - Μάριμπορ 2-1

Φάση των "16":

Σεβίλλη - Μπέτις 0-2
Μπέτις - Σεβίλλη 0-2 (3-4 στα πέναλτι)

Φάση των "8":

Πόρτο - Σεβίλλη 1-0
Σεβίλλη - Πόρτο 4-1

Φάση των "4":

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0
Βαλένθια Σεβίλλη 3-1

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ