ΕΠΟ

Έπεσε η αυλαία στο πρώτο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου

Στιγμιότυπο από το πρώτο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου "Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο"
Στιγμιότυπο από το πρώτο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου "Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο" ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε το πρώτο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου "Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο" στην Άμφισσα.

Το πρώτο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου "Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο", που συνδιοργάνωσε η ΕΠΟ με την ΕΠΣ Φωκίδας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή (25/02).

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων φίλων του ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου στην Άμφισσα το 1ο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου "Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο".

Το συνέδριο συνδιοργάνωσε η ΕΠΟ με την ΕΠΣ Φωκίδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών και την επιστημονική συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις ποικίλες εκδηλώσεις του συνεδρίου, που φιλοξενήθηκαν σε αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, στο μεγάλο αμφιθέατρο του τμήματος περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Άμφισσα, αναπτύχθηκε πλούσια θεματολογία με επίκεντρο το παιδί.

Επιφανείς προσκεκλημένοι της ομοσπονδίας, πανεπιστημιακοί, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΠΟ, ανέλυσαν φλέγοντα ζητήματα διαχρονικού προβληματισμού, τα οποία απασχολούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς όπως η ψυχική υγεία, τα φαινόμενα εκφοβισμού, η παιδική παχυσαρκία.

Κατά την ημέρα επιλόγου του συνεδρίου, ο διατροφολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΠΟ, Γιάννης Κωτσής, ανέλυσε το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας, ενώ ακολούθησε ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης της ΕΠΟ, Κώστας Τσάνας, παρουσιάζοντας την αξία και τη σημασία της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα και το στρατηγικό πλάνο περαιτέρω ανάπτυξης του. Στο κλείσιμο του συνεδρίου υπήρξαν ομιλίες πανεπιστημιακών για θέματα τραυματισμών σε παιδιά και εφήβους.

Η έκπληξη του συνεδρίου με την ανάγνωση του παραμυθιού "Πανχελωνιακός εναντίον Λαγουδένιας Λαίλαπας" από τους πρωταθλητές Ευρώπης το 2004, Τάκη Φύσσα, Βασίλη Λάκη και τη δημοσιογράφο Έλενα Παπαδοπούλου, το οποίο ανήκει στην εργογραφία του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέας Ευγένιου Τριβιζά, προσέφερε ενθουσιασμό στους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου που το παρακολούθησαν".

TAGS ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ