ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επενδυτική... Κίνηση Τζίγγερ

Επενδυτική... Κίνηση Τζίγγερ
New Image

Με Παναθηναϊκή Επενδυτική Κίνηση απαντά ο Τζίγγερ. "Ο ΠΑΟ δεν έχει ανάγκη από βοήθειες''

Αρκετοί περίμεναν η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη να είναι εφ' όλης της ύλης, όμως ο ιδιοκτήτης της ''πράσινης'' ΠΑΕ αιφνιδίασε και παρουσίασε ένα σχέδιο που μέχρι τώρα δεν είχε έρθει στην δημοσιότητα.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε σχέδιο για δημιουργία εταιρίας ειδικού σκοπού με στόχο να επενδύει σε νέους παίκτες σε συνεργασία με την ΠΑΕ. Θα στελεχωθεί από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, θα λειτουργεί σε πρότυπα "αμοιβαίου κεφαλαίου" και θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση με την ΠΑΕ, προσφέροντας υπηρεσίες για την στελέχωση του Παναθηναϊκού με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.


''Σήμερα διάβασα στον τύπο για συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Όμως η σημερινή συνέντευξη Τύπου είναι συγκεκριμένη και θέλω να παρουσιάσω ένα σχέδιο που είναι στην τελευταία φάση υλοποίησης και επειδή θ' ανακατευτούν και άλλοι στην τελική του μορφή και μπορεί να παρερμηνευθεί, γι' αυτό το παρουσιάζω σήμερα.

Παρουσιάζω μια εταιρία ειδικού σκοπού αμοιβαίων κεφαλαίων που θα έχει κύριο στόχο να επενδύει σε νέους παίκτες σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα είναι σε πλήρη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό και θα έχει στόχο την ενίσχυση της ομάδας και την μεταπωλητική τους αξία. Είναι απλή διαδικασία που υπάρχει ήδη στο εξωτερικό και νομίζω οτι πλέον μπορούμε να το εφαρμόσουμε και στην Ελλάδα'' δήλωσε αρχικά ο ''Τζίγγερ'' και στην συνέχεια αναφερθηκε με λίγα λόγια στην λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρίας.

''Θα στελεχωθεί απο ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, που θα είναι ειδικοί στην ανάλυση ταλέντων. Οικονομικό ταβάνι δεν υπάρχει και θα δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα ν' αναπτύξει νέα ταλέντα και να πάμε ένα βήμα μπροστά.

Το σχέδιο το έχω στο μυαλό μου απο το 2004. Αυτή την στιγμή θεωρώ οτι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ίδρυση μιας τέτοιας εταιρίας και θεωρώ οτι αν λειτουργεί παράλληλα με την ΠΑΕ θα δώσει μια νέα δύναμη στην ομάδα. Θα επενδύει σε παίκτες μέχρι 24 ετών, εκτός αν υπάρχουν εξαιρέσεις που αξίζουν τον κόπο. Δεν είναι εταιρία μάνατζμεντ ή μάνατζερς.



Θα έχει αμφίδρομη σχέση με την ΠΑΕ. Αν υπάρχει ένας παίκτης που αξίζει, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο προπονητής, η εταιρία δεν θα μπορεί να επιβάλλει την απόκτηση του. Στόχος είναι η απόκτηση νεαρών παικτών απο το εξωτερικό καθώς ο Παναθηναϊκος έχει καλό όνομα στην Ευρώπη. Θα είναι εταιρία αμοιβαίου κεφαλαίου και θα είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να επενδύσει. Επειδή θέλουμε διαφάνεια θα περάσει αρκετός καιρός προκειμένου να φθάσουμε στην τελική μορφή, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε τους επενδυτές''.



Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για την λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρίας, ξεκαθαρίζοντας οτι αυτό το σχέδιο υλοποιείται για να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

''Το μέλλον του Παναθηναϊκού το έχει εγγυηθεί το πρόσφατο παρελθόν του, καθώς υπάρχει μια σταθερή διοίκηση. Είναι δύσκολο να εξασφαλίσουμε την επιτυχία αυτού του έργου, αλλά πιστεύω οτι με σωστή επεξεργασία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Θα είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της, δεν θα ανήκουν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και θα έχει συγκεκριμένο μπάτζετ. Οι συνθήκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι αρκετές για να υλοποιηθεί το σχέδιο. Θεωρητικά θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν παίκτες τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ, ενώ στην στελέχωση της εταιρείας θα υπάρχουν άνθρωποι του Παναθηναϊκού αλλά όχι μόνο.

Εκτός απο το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού θα υπάρχουν και οι άνθρωποι της εταρίας που θα βοηθήσουν με τις γνώσεις τους. Στο μυαλό μου έχω το άτομο που μπορεί να ηγηθεί του σχεδίου αλλά είναι ακόμη νωρίς να το πω. Θα υπάρχει κεφάλαιο που θα μπορούν να δαπανήσουν για την απόκτηση του παίκτη αρκεί ν' ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που θα έχουμε θέσει.

Τους επόμενους μήνες θα διερευνήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει διαφάνεια. Έχουμε τη νομοθεσία για να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Θα είναι ξεκάθαροι οι όροι αγοράς και πώλησης των παικτών, ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα με τους επενδυτές.

Το σημερινό εγχείρημα είναι κάτι που το ετοιμάζω εδώ και καιρό και το γνωρίζουν αρκετοί άνθρωποι. Υπάρχει το κατάλληλο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έστω και αν υπάρχουν κάποια αρνητικά γεγονότα το τελευταίο διάστημα και όσοι ενδιαφέρονται έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με την εταιρία. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν το επόμενο βήμα.

Μια ομάδα χρειάζεται ξεκάθαρα σχήματα και ξεκάθαρες ιδέες, ενώ μην ξεχνάτε οτι τα έξτρα έσοδα μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο. Η εταιρία είναι ανοικτή για όποιον θέλει να επενδύσει στον συγκεκριμένο στόχο και σκοπό που θα έχει''.

''Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη απο βοήθειες''

Στην συνέχεια ζητήθηκε απο τον Γιάννη Βαρδινογιάννης να σχολιάσει αν υπήρξε βοήθεια απο την πλευρά Βγενόπουλου για την αγορά του Γκαλίτσιου. Η απάντηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ήταν ξεκάθαρη, στέλνοντας παράλληλα το ''μύνημα'' στην ΠΕΚ οτι αν επιθυμεί μπορεί ν' ασχοληθεί ενεργά με την συγκεκριμένη εταιρία.

''Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη απο βοήθειες. Σπυρόπουλος και Σαλπιγγίδης ήταν παίκτες που πραγματικά θέλαμε, όπως και πολλοί άλλοι στο παρελθόν. Τον Σπυρόπουλο τον θέλαμε γι' αγωνιστικούς λόγους και γι' αυτό τον πήραμε. Δόξα τω Θεό μέχρι τώρα δεν έχουμε χρειαστεί βοήθεια στις μεταγραφές.

Ο Παναθηναϊκός δεν απευθύνεται σε επιχειρηματίες αλλά σε κόσμο. Όποιος θέλει να είναι κοντά στην ομάδα του με ξεκάθαρο τρόπο μπορεί να το κάνει μέσω της συγκεκριμένης εταιρίας. Θεωρώ οτι νεαροί άνθρωποι που επιθυμούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο μπορούν να το κάνουν μέσω αυτής της εταιρίας.

Θα ψάχνουμε ικανούς ποδοσφαιριστές και μπορεί να έχουμε υψηλό ανταγωνισμό. Για παράδειγμα ο Μανούτσο που ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έρχεται στην Ελλάδα για ένα κομμάτι της καριέρας του. Θεωρώ οτι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έρχονται τέτοιοι παίκτες. Θέλω να πιστεύω οτι στο επόμενο εξάμηνο θα είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε αυτό το σχέδιο''.

O Τζίγγερ σε ''πηγαδάκι''...

Σε ''πηγαδάκι'' που δημιουργήθηκε μετά το τέλος της συνέντευξης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να κινδυνεύει η ενότητα της Super League, μετά τις τελευταίες εξελίξεις: ''Δεν είμαστε κόμμα!''.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Βοτανικό λέγοντας οτι την Δευτέρα θα συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. ''Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα του γηπέδου. Θα καταθέσουμε κάποια έγγραφα και θα ''τρέξει'' το θέμα'' είπε χαρακτηριστικά.































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ