ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Έντρικ: Η προετοιμασία μετάβασής του στη Ρεάλ και τα δείγματα υψηλής κλάσης

Έντρικ: Η προετοιμασία μετάβασής του στη Ρεάλ και τα δείγματα υψηλής κλάσης
Ο Έντρικ πανηγυρίζει γκολ της Παλμέιρας @2023 AP IMAGES/ANDRE PENNER

Ο Έντρικ είναι ο επόμενος Βραζιλιάνος που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη, με τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων να είναι ήδη στραμμένα πάνω του, ανυπομονώντας να ενταχθεί στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2024. Ποια είναι, όμως, η προετοιμασία του 17χρονου επιθετικού εν όψει της μεγάλης μετάβασης στην Ισπανία;

Το πηγαίο ταλέντο του Έντρικ είναι αδιαμφισβήτητο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να σπεύδει στα τέλη του 2022 να κλείσει τον τότε 16χρονο επιθετικό που είχε συγκεντρώσει πάνω του, ήδη από τα μικρά ηλικιακά τμήματα της Παλμέιρας, τα φώτα της δημοσιότητας, προσθέτοντάς τον στους υπάρχοντες Βραζιλιάνους της μεσοεπιθετικής γραμμής του ρόστερ, Βινίσιους και Ροντρίγκο.

Οι "μερένγκες" και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, οραματίζονταν μια λατινοαμερικάνικη τριπλέτα κρούσης, με τα πρώτα δείγματα γραφής του νεαρού να είναι άκρως ενθαρρυντικά, ιδίως αν κοιτάξει κανείς τα νούμερά του με τη φανέλα της Παλμέιρας (10 γκολ και 1 ασίστ σε 46 εμφανίσεις την τρέχουσα σεζόν) και τα ψήγματα των δυνατοτήτων του στην πρόσφατη αναμέτρηση της Παλμέιρας με την Μποταφόγκο για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας.

Στο εν λόγω παιχνίδι έδειξε τις ηγετικές του ικανότητες, γυρίζοντας ένα θεωρητικά χαμένο ματς με 2 προσωπικά του τέρματα (4-3 το τελικό αποτέλεσμα). Το πρώτο, μετά από ένα σλάλομ ντριπλάροντας κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα του και το δεύτερο με ένα στοπάρισμα της μπάλας υψηλής κλάσης και τελείωμα που άφησε τον τερματοφύλακα της Μποταφόγκο ανήμπορο να αντιδράσει.

Ωστόσο, ο Έντρικ γνωρίζει ότι το ταλέντο του δεν είναι το απόλυτο εχέγγυο επιτυχίας, καθώς η πνευματική μετάβαση είναι το παν στους παίκτες που κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν ένα τεράστιο "πρέπει" πάνω από το κεφάλι τους, για να αποδείξουν ότι αξίζει όλος ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους.

Για τον λόγο αυτόν, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποκάλυψε την προετοιμασία που κάνει σε ψυχολογικό και νοητικό επίπεδο για την ένταξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης: "Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος, τόσο νοητικά όσο και πολιτιστικά. Εδώ στη Νότια Αμερική, είναι πολύ διαφορετικά και χωρίς αυτού του είδους την προετοιμασία, η προσαρμογή θα είναι πολύ δύσκολη. Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις ως παίκτης είναι να επενδύσεις στην προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ