ΑΡΣΕΝΑΛ

Έντεγκααρντ: "Το ότι έφυγα από την Ρεάλ ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα"

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ με τη φανέλα της Άρσεναλ σε ματς κόντρα στην Αϊντχόφεν στο Champions League | 20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ με τη φανέλα της Άρσεναλ σε ματς κόντρα στην Αϊντχόφεν στο Champions League | 20 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Ο Μάρτιν Έντεγκααρντ δεν έχει ξεχάσει την απόφαση που πήρε πριν από δύο χρόνια να αφήσει την Μαδριτή και την Ρεάλ για χάρη της Άρσεναλ, με τον νυν κάπτεν των Λονδρέζων να υποστηρίζει πως έπραξε απολύτως σωστά για την καριέρα του.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών ο Μάρτιν Έντεγκααρντ είχε κάνει ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα του, που οι περισσότεροι συνάδελφοί του ονειρεύονται για μια ζωή, πηγαίνοντας στην Ρεάλ, όμως πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να πει αντίο στους μερένγκες.

Ο λόγος ήταν για να πάρει μεταγραφή στην Άρσεναλ μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Νορβηγό να δικαιώνεται καθώς ήταν πέρυσι ένας από τους καλύτερους παίκτες του Μικέλ Αρτέτα στην εξαιρετική σεζόν που έκαναν οι Λονδρέζοι και να παίρνει μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

"Πέρασα ωραία στην Μαδρίτη, ήταν ένα θετικό βήμα, αν και πολλοί ίσως το δουν διαφορετικά. Έμαθα πολλά, ωρίμασα πολύ και είχα τη δυνατότητα να προπονούμαι με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Στο τέλος όμως, η απόφαση να φύγω ήταν η καλύτερη για μένα, ήθελα να αγωνίζομαι περισσότερο και να συνεχίσω να βελτιώνομαι ως παίκτης.

Έπαιξα μαζί τους και το απόλαυσα. Ίσως η ευκαιρία ήρθε πολύ γρήγορα αλλά ήταν μία σπουδαία εμπειρία", τόνισε με δηλώσεις του ο Νορβηγός διεθνής μεσοεπιθετικός, για να προσθέσει με νόημα:

"Είμαι χαρούμενος με την απόφαση που πήρα και το πώς πήγε. Εάν δεν είχα πάει στην Ρεάλ δεν θα είχα φτάσει στο επίπεδο που βρίσκομαι εδώ.

Η Ρεάλ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο και η πίεση είναι ευδιάκριτη, παρότι δεν υπήρχε τόση όσο την περίοδο που βρίσκονταν εκεί οι Ρονάλντο και Μπέκαμ".

Σημειώνεται πως στα έξι χρόνια παρουσίας του στην Ρεάλ (2015-2021) ο Έντεγκααρντ δόθηκε ως δανεικός σε τέσσερις ομάδες (η τελευταία ήταν η Άρσεναλ που τον αγόρασε με κανονική μεταγραφή) ενώ με τη φανέλα των Μαδριλένων έπαιξε σε 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να έχει κάποιο γκολ ή ασίστ.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ