ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και προσβολές στη Βουλή μεταξύ Βασιλειάδη - βουλευτών για Σαββίδη & ΠΑΟΚ

ΒΟΥΛΗ / ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΒΟΥΛΗ / ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο βουλευτές έκαναν λόγο για "πόλεμο κατά του ΠΑΟΚ" και του μεγαλομετόχου του, Ιβάν Σαββίδη, αλλά και για "αθηνοκεντρικό σύστημα". Τι απάντησε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στη Βουλή των Ελλήνων, με πρωταγωνιστή τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και δύο βουλευτές που του άσκησαν κριτική για τη διακοπή πρωταθλήματος και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Αριστείδης Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων υπερασπίστηκαν τον "δικέφαλο του βορρά" και τον Ιβάν Σαββίδη, κάνοντας λόγο για "μεροληπτικές αποφάσεις σε βάρος της ομάδας" και μίλησαν για "αθηνοκεντρικό σύστημα".

Ο κ. Βασιλειάδης άρχισε την τοποθέτησή του λέγοντας: "Ας ηρεμήσουμε όλοι. Από την Κυριακή περάσαμε σε μια άλλη μέρα. Καταλάβετε όλοι ότι η 'Δαμόκλειος Σπάθη' του grexit επικρέμεται πάνω από το κεφάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι εξαιτίας της ελληνικής πολιτείας αλλά των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Και αντί να τους φέρουμε προ των ευθυνών τους, καθόμαστε και σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις. Λυπάμαι, διαφωνώ".

Ο κ. Φωκάς αντέδρασε και υποστήριξε: "Μία ολόκληρη Τούμπα ήταν εκκλησία, έπεσε ένα ρολό χαρτί στον αγωνιστικό χώρο, αυτό ήταν όλο κι όλο. Το χαρτί έπεσε στον ώμο, ενώ ξαφνικά τα τραύματα βρέθηκαν στα χείλη. Δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα και ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί δεν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός και τι θα γίνει με τους ηθικούς αυτουργούς;"

"ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ"

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε να αντιδρά και υποστήριξε ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ επενδύει στην Ελλάδα μέσω και της ΣΕΚΑΠ, προσφέροντας χρήματα και θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

"Όλα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα. Έχουμε παρωδία του συστήματος κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κάτω από πίεση και μετά μας λέει ότι το γκολ μετράει όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κανονισμός λέει υποβιβασμός στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ που αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο".

Ένταση και προσβολές στη Βουλή μεταξύ Βασιλειάδη - βουλευτών για Σαββίδη & ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

"Απαιτώ να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα να επενδύσει εκατομμύρια, αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ μέσα από τα χέρια του Τούρκου, προσφέρει θέσεις εργασίας, βοήθησε το ποδόσφαιρο. Θέλει ένα ποδόσφαιρο να είναι 100% καθαρό και να παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο. Τέτοια παρωδία δεν έχουμε ξαναδεί πουθενά. Θέλω να μου απαντήσετε αν θα ελέγξετε και τους δύο εγκληματίες διαιτητές".

"Δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα να μην παίρνει το νταμπλ και να κυνηγιέται από το σύστημα. Τι έγινε με την 'παράγκα', κύριε υπουργέ; Τι έγινε με την εγκληματική οργάνωση; Τίποτα απολύτως. Διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ", κατέληξε.

"ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΑΕΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΟΜΟΣ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ;"

Ο υφυπουργός αθλητισμού έκανε λόγο για "παραλήρημα", ενώ ο προεδρεύων του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, παρενέβη εξαιτίας της φράσης "εγκληματίες διαιτητές" και ζήτησε να διαγραφούν οι ύβρεις από τα πρακτικά.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης πήρε ξανά τον λόγο και αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τον Ιβάν Σαββίδη: "Αναρωτιέμαι αν είμαι εδώ ως δικαστής ή ως καδής. Εισαγάγαμε τους τακτικούς δικαστές ως εχέγγυο αμεροληψίας στην αθλητική Δικαιοσύνη. Κάναμε την εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της αθλητικής ομοσπονδίας με αυτό της UEFA. Η συζήτηση για το ποιος τραυματίστηκε, αν τον πήρε ο γιατρός μέσα κλπ. δεν είναι μια απλή συζήτηση".

"Δεν θα παρθούν αποφάσεις στους καφενέδες. Υπάρχουν όργανα και κανόνες. Αν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα, θα πρέπει να αφήσουμε τα όργανα να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να τα επηρεάζουμε. Αν εδώ μέσα στο Κοινοβούλιο γίνεται αυτή η συζήτηση, τι απαίτηση θα έχω από τα νεαρά παιδιά, που δεν είναι τόσο σοφά όσο -υποτίθεται- είμαστε εμείς; Δεν μπορώ να μπω στην ουσία της υπόθεσης".

"Μου λέτε να ελέγξω τους δικαστές. Οι δικαστές στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν ελέγχονται. Δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση. Αν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα κριθούν, θα ανανεωθεί η θητεία τους. Αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν θα ανανεωθούν οι θητείες τους. Είμαι εγώ διαιτητής; Θα μπω να σφυρίξω; Αν θέλετε, να ορίζει ο κ. Κακλαμάνης κάθε Κυριακή 4-5 από εμάς να πάμε να σφυρίζουμε. Τι είναι αυτά που λέτε;"

Ένταση και προσβολές στη Βουλή μεταξύ Βασιλειάδη - βουλευτών για Σαββίδη & ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

"Λίγο απέχει η συζήτηση από το να γίνει καφενείο, αν αρχίσουμε εδώ να αναλύουμε φάσεις πέναλτι και οφσάιντ. Θα γελάει ο κόσμος μαζί μας. Μου λέτε για τον Σαββίδη και για το αν επένδυσε στη χώρα. Ναι, πράγματι επένδυσε, αλλά τι σημαίνει αυτό; Το ότι επένδυσε σημαίνει πως όταν κάνει κάτι που είναι έκνομο θα πετάξουμε αετό; Ούτε τον δικαστή στον Σαββίδη θα κάνω, ούτε τον υπερασπιστή του, ούτε τον εισαγγελέα του".

"Ο εκάστοτε υπουργός είναι υπεύθυνος να φτιάξει το κανονιστικό πλαίσιο. Δεν υποβιβάζει, ούτε ανεβάζει ομάδες, αν και στο παρελθόν το είδαμε αυτό... Η ΕΠΟ διέπεται από κανόνες που ψηφίσαμε. Η κυβέρνηση εισήγαγε ως εχέγγυο τους τακτικούς δικαστές εναρμονίζοντας τους κανόνες με την UEFA. Προφανώς υπάρχουν κενά και αντινομίες σε ορισμένες διατάξεις, που θα πρέπει να τις συζητήσουμε".

"ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ"

Τον λόγο πήρε ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος, Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι επί δικών του ημερών παίρνονται αποφάσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ.

"Είμαστε η μόνη χώρα που τα τελευταία 20 χρόνια ξέρουμε ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα πριν ξεκινήσει. Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη ομάδα έπαιρνε τους αγώνες και αυτό το έχουμε ζήσει όλοι οι Μακεδόνες στο πετσί μας. Οι ομάδες επάνω έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την αντίπαλη ομάδα και τον διαιτητή. Τώρα, επί δικής σας υπουργίας, δεν χρειάζεται καν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν".

"Μετά την περσινή τιμωρία ο ΠΑΟΚ ερχόταν και έμπαινε σε άδειο γήπεδο να παίξει. Έπαιξε ο ΠΑΟΚ όλο τον πρώτο γύρο χωρίς φιλάθλους στην Τούμπα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Προηγούνταν στο πρωτάθλημα και έρχεται η ομάδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα και παραβιάζοντας τα πάντα έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν άφησε τον γιατρό να εξετάσει τον υποτιθέμενο τραυματία, δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -και μετά από παραπομπή του γιατρού του αγώνα- ο φερόμενος ως τραυματίας στο δημόσιο εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης, αλλά πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε ιδιωτική κλινική που συνεργάζεται η ομάδα του Ολυμπιακού. Και αντί να τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τους κανόνες, τιμωρείται η ομάδα του ΠΑΟΚ".

"Πώς θέλετε να νιώθει ο λαός της Μακεδονίας; Προσέξτε, γιατί αν δεν τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τον ΚΑΠ, υπάρχει κακό προηγούμενο και θα το παραβιάσει κι άλλος, όπως έγινε και με την ΑΕΚ. Μόλις η ΑΕΚ είδε ότι έφαγε το γκολ και θα το χάσει το παιχνίδι, είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ 'φοβόμαστε' και 'δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο'. Αντί να κληθούν αυτοί να απολογηθούν, καλείται ο ΠΑΟΚ να απολογηθεί".

Ένταση και προσβολές στη Βουλή μεταξύ Βασιλειάδη - βουλευτών για Σαββίδη & ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

"Δεν θα κάνουμε τη Βουλή Τούμπα", φώναξε ο κ. Κακλαμάνης, αλλά ο κ. Λαζαρίδης συνέχισε, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Βασιλειάδη για μεροληπτική στάση υπέρ του Ολυμπιακού, επειδή είναι οπαδός του, αλλά και για αποφάσεις που ευνοούν συγκεκριμένες ομάδες για να παίρνουν το πρωτάθλημα σε βάρος των ομάδων της Μακεδονίας. "Προσέξετε, διότι αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι ταυτίζεστε με τις μεγαλύτερες μαύρες σελίδες", ανέφερε και τον κάλεσε να μην κάνει δηλώσεις.

"ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ;"

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός μίλησε για "εμετικό, άθλιο και παραληρηματικό λόγο του κ. Λαζαρίδη" και επεσήμανε: "Τι είπα μετά τα γεγονότα; Ότι εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου, ενός βλάκα, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Για πείτε μου, διαφωνείτε με αυτό; Δώστε του βραβείο. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει. Θυμάστε για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ; Μήπως έπρεπε να δώσουμε βραβείο ανδρείας; Η ομοσπονδία έχει πειθαρχικά όργανα, τα πειθαρχικά όργανα έχουν τακτικούς δικαστές. Δεν κρίνω εγώ, ούτε εσείς, κ.Λαζαρίδη. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ευτυχώς".

Στη δευτερολογία του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε: "Καταφέρατε μέσα σε λίγες μέρες να θεωρήσετε ότι υπεύθυνος για όλη την κακοδαιμονία του ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ. Τι είναι αυτό που προστατεύει τις ομάδες των Αθηνών και έχει καταδικάσει τις ομάδες της Μακεδονίας να εκπροσωπούνται από κάποιον τον οποίον προσπαθεί το αθηνοκεντρικό σύστημα να τον πλήξει βάναυσα; Μιλήσατε σκληρά απέναντί μου. Προσέξτε, γιατί επί υπουργίας δικής σας ταυτίζεστε εσείς με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία. Καταντήσατε την Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από μία ομάδα και προσπαθείτε να πλήξετε κι αυτή. Τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Μακεδονίας; Τέτοιες προοπτικές διχάζουν την Ελλάδα και δεν την ενώνουν".

"ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ"

Απαντώντας ο υφυπουργός αθλητισμού, υποστήριξε: "Αποφασίστε. Είμαι κατά του ΠΑΟΚ ή είμαι υπέρ του ΠΑΟΚ; Όσα είπατε τα θεωρώ παραληρηματικά και δεν απαντάω. Δεν είμαστε εδώ για να χαϊδεύουμε αφτιά. Εγώ είμαι Ολυμπιακός και είμαι non grata στον Πειραιά, αλλά κάνω ό,τι πρέπει. Δεν σκοπεύω να χαϊδέψω αφτιά. Ούτε εγώ ούτε η κυβέρνηση. Δεν υποστήριξα ότι φταίει ο ΠΑΟΚ για την κακοδαιμονία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προφανώς και δεν φταίει. Δεν μπορείτε όμως να μας εγκαλείτε, γιατί όλες οι υποθέσεις που αράχνιαζαν, πήραν τον δρόμο τους και ερευνώνται επί ημερών μου. Επί των ημερών μου έσπασε η ΚΕΔ από την ομοσπονδία".

"Να μη λαϊκίζουμε, περισσότερο ζημιά κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή έπρεπε όλοι να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπαίτιους της κακοδαιμονίας του ποδοσφαίρου, που είναι όλοι αυτοί οι οποίοι αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και να ζητούμε και να απαιτούμε από αυτούς τις ελάχιστες δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών, των πράξεων και των παραλείψεών τους".

"Άλλο να μιλάμε γενικά κι άλλο να μιλάμε ειδικά. Μη βαφτίσουμε το κρέας ψάρι. Δεν μπορώ να κρίνω τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε είμαι δικαστής να βάλω τα περιστατικά κάτω και να βγάλω εγώ τη δικαστική απόφαση. Να μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Αν λειτουργούμε εμείς σαν χούλιγκαν, τα παιδάκια τι θα κάνουν;".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ