ΑΕΚ

Ενσαλίβα: "Το περσινό δεν το ξεχνάς"

Ενσαλίβα: "Το περσινό δεν το ξεχνάς"
Χετεμάι - Ενσαλίβα

Για την απώλεια του περσινού πρωταθλήματος μίλησε ο Ενσαλίβα. Πρόστιμο σε Λαγό, Κονέ

Στις καθιερωμένες συνεντεύξεις που γίνονται στους εκπροσώπους του Τύπου κάθε καλοκαίρι, οι παίκτες αναφέρονται στους στόχους για τη νέα χρονιά, ενώ αποκαλύπτουν και δικές τους σκέψεις για τη σεζόν που πέρασε.
Ένας από αυτούς, ο Ταμαντανί Ενσαλίβα, αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά και στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο έχασε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Ενσαλίβα:


- Τι έμαθες από την περσινή, δύσκολη σεζόν που βίωσες και τι πιστεύεις ότι έχεις να προσφέρεις στην ΑΕΚ;

"Έμαθα ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι στην κορυφή. Υπάρχουν πολλοί που τη θέλουν και όλοι προσπαθούν να σε ρίξουν απ' αυτή. Πρέπει, επομένως, να μείνεις συγκεντρωμένος στο γήπεδο και να προχωρήσεις στον στόχο σου".



- Σε τι ποσοστό μπορείς να προσδιορίσεις την περσινή σου απόδοση και τι περιμένεις τη νέα χρονιά.

"Στη θέση που αγωνίζομαι δεν μπορώ να υποσχεθώ δέκα γκολ. Όπως είπα και νωρίτερα, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό μπορώ πάντα να υπόσχομαι".



- Τι νέο μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την ΑΕΚ της περιόδου 2008-09;

"Ήρθαν κάποιοι παίκτες με πολύ καλή τεχνική. Η ΑΕΚ είναι τεχνική ομάδα και θέλει να παίζει πάντα καλό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε. Αυτό προσπαθήσαμε και πέρυσι, αλλά δεν μας βγήκε".



"Δεν ξεχνάς τον περσινό τρόπο"



- Η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος, με τον τρόπο που έγινε, σας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να κατακτήσετε τον τίτλο;

"Το βέβαιο είναι ότι αυτό που έγινε πέρυσι δεν το ξεχνάς. Έτσι απλά. Δεν το ξεχνάς".



- Ανησυχείς μήπως συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο και στερηθείτε ένα ακόμη πρωτάθλημα με τέτοιον τρόπο;

"Ασφαλώς δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά δεν θέλω να μιλάω για την απώλεια του πρωταθλήματος στα χαρτιά. Πρέπει να μάθουμε από την περσινή χρονιά και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε στην κορυφή".



"Θα παλέψω για τη θέση"



- Σε αγχώνει η σοβαρή πιθανότητα να είσαι ο βασικός αμυντικός χαφ της νέας ΑΕΚ; Ο προπονητής δείχνει να στηρίζει πολλά πάνω σου.

"Δεν το βλέπω έτσι και δεν πιστεύω ότι έχουν έτσι τα πράγματα. Ο Ρίκκα είναι πολύ καλός παίκτης και υπολογίζεται εξίσου με εμένα γι’ αυτή τη θέση. Απ' ό,τι ξέρω θα παλέψουμε οι δυο μας για τη θέση".



- Πώς σχολιάζεις την αποχώρηση του Λυμπερόπουλου. Ενός έμπειρου και ικανού παίκτη που βοήθησε την ΑΕΚ;

"Κάθε παίκτης της αξίας του Λυμπερόπουλου όταν φεύγει θεωρείται απώλεια για την ομάδα. Όλοι, όμως, καταλαβαίνουν και γνωρίζουν την άποψή του. Πρέπει πάντα να κοιτάς μπροστά και ποιο είναι το καλό της ομάδας".


"Με τoν Ολυμπιακό, έπαιζα και για την ΑΕΚ"


Ένας από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες της ΑΕΚ, γύρισε φέτος ξανά στο ρόστερ της ομάδας και όπως ο ίδιος δήλωσε: "Φέτος είναι η ευκαιρία μου". Ο Περπαρίμ Χετεμάι, αποτελεί ένα από τα στοιχήματα του τεχνικού της ομάδας, και ο ίδιος ο παίκτης το γνωρίζει.

- Τι πιστεύεις ότι επιχειρεί να περάσει στην ΑΕΚ ο νέος της προπονητής;

"Θέλει απλώς να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δίνει μεγάλο βάρος στην κυκλοφορία της μπάλας και είναι πολύ καλός με τους παίκτες.


- Όταν λέμε "καλός με τους παίκτες" τι σημαίνει;

"Δεν με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη πίεση και φέρεται καλά σε όλους. Κάποιοι προπονητές δεν είναι έτσι. Χαίρομαι την προπόνηση".


- Οι φίλοι της ΑΕΚ σε απόλαυσαν να κάνεις πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχες έξτρα κίνητρο ως παίκτης της ΑΕΚ να κάνεις ζημιά στον Ολυμπιακό;

"Το πρώτο μου παιχνίδι έπειτα από τον τραυματισμό μου ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό και όντως, αυτό που μου έδινε μεγαλύτερο κίνητρο. Έκανα τα πάντα για να νικήσω τον Ολυμπιακό την ημέρα που η ΑΕΚ έπαιζε με τον Πανιώνιο και θα ήθελα να περάσει μπροστά".

Τιμωρία με πρόστιμο...


Ο Γιώργος Δώνης μετά το περιστατικό ανάμεσα σε Λαγό και Κονέ δεν άφησε να χαθεί χρόνος και αμέσως αντέδρασε στέλνοντας μήνυμα προς όλους τους παίκτες πως: "καλό είναι το καλό κλίμα, αλλά πάνω απ' όλα σοβαρότητα και επαγγελματισμός".

Συγκεκριμένα αφού κάλεσε και τους δύο παίκτες και τος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, έστειλε τους δύο παίκτες να προπονούνται μόνοι τους μέχρι νεωτέρας, ενώ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ομάδας, Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος θα "ρίξει" και πρόστιμο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Δώνης, μάζεψε όλους τους παίκτες και τους τόνισε πως: "πάνω απ' όλα είναι η ομάδα" και πως θα πρέπει να: "Είστε επαγγελματίες", ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχτεί ανάλογες περιπτώσεις. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός, φέρεται να είπε στους εμπλεκόμενους πως: "μέχρι και να σας διώξω σκέφτηκα".




































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ