ΠΑΟΚ

Ενέα Μιχάι: Η επιστροφή

Ο Ενέα Μιχάι
Ο Ενέα Μιχάι EUROKINISSI

Ο 22χρονος στόπερ, Ενέα Μιχάι, επέστρεψε σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ 225 ημέρες μετά την προηγούμενη συμμετοχή του και έδειξε ανεπηρέαστος από το σοβαρό τραυματισμό του τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Ενέα Μιχάι χρειάστηκε να περιμένει μερικές ημέρες περισσότερο για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους. Ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ που πέρασε ένα εξάμηνο παλεύοντας με το σοβαρό τραυματισμό του –ρήξη πρόσθιου χιαστού- ήταν έτοιμος να αγωνιστεί την περασμένη Τετάρτη στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Είχε κάνει το ζέσταμα του είχε φορέσει και τη φανέλα για να πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής, ωστόσο η αλλαγή του δεν έγινε.

Έτσι ο Μιχάι έπρεπε να περιμένει λίγες ημέρες ακόμη και το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη. Για να μπει στο αγωνιστικό χώρο πέρασε από τις αγκαλιές, όλων όσων βρίσκονταν εκείνη στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο καθένας από τους συμπαίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου είχε και κάτι να του πει πριν σηκωθεί η πινακίδα με το "6" για πάρει την θέση του Ράχμαν Μπάμπα στο γήπεδο στο 86΄της αναμέτρησης. Αυτοί άλλωστε γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα της αποθεραπείας του.

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Μιχάι αγωνίστηκε χωρίς… φόβο στο πρώτο του παιχνίδι 225 ημέρες μετά το προηγούμενο με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Μπήκε δυνατά στις μονομαχίες και χρειάστηκε μόλις 5΄μετά την είσοδο του στο παιχνίδι για να καταγράψει την τελική πάσα στον Άντριγια Ζίβκοβιτς για το γκολ που έγραψε και το τελικό 2-0.

Η ασίστ στο Σέρβο είναι η δεύτερη… επιθετική συγκομιδή του. Στις 9 συμμετοχές του με την φανέλα του του Δικεφάλου έχει και το γκολ στο περυσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» - εκεί που θα αγωνιστεί την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ- με το οποίο "έσπασε" το αήττητο των ερυθρολεύκων την προηγούμενη σεζόν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΑ... ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο Ενέα Μιχάι αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019, πριν κλείσει τα 21 του χρόνια και ήξερε ότι θα χρειαστεί να δώσει μάχη για να καθιερωθεί. Ο Δικέφαλος προέρχονταν από το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του και το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του που αποτελούνταν από τους Βαρέλα και Κρέσπο ήταν τόσο αδιαπραγμάτευτα…βασικό που ούτε ο Ίνγκασον, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε ξοδέψει 4 εκατομμύρια ευρώ, έβρισκε χώρο για να παίξει.

"Ξέρω ότι έρχομαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, μια ομάδα που υπάρχει πίεση, έχω προετοιμαστεί και πνευματικά και σωματικά. Προσωπικά πιστεύω πως ο Κρέσπο με τον Βαρέλα είναι το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και εγώ, να κλέβω καθημερινά πράγματα από αυτούς τους ποδοσφαιριστές και να αρπάξω κάθε ευκαιρία που θα μου δοθεί", είχε πει στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Βέβαια στον ΠΑΟΚ ήρθε έχοντας ήδη 49 συμμετοχές στον Παναιτωλικό με βαριά διαπιστευτήρια ανθρώπων που πίστεψαν από νωρίς σε αυτόν όπως ο Τραϊανός Δέλλας.

"Τα χαρακτηριστικά του και η ηλικία του, που δεν συνάδει με τον επαγγελματισμό που έχει, είναι τα στοιχεία που με ώθησαν να τον χρησιμοποιώ συνέχεια. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ. Έχει ένα καταπληκτικό χαρακτήρα, ξέρει να ακούει τις οδηγίες, το πιο σημαντικό για μένα ήταν η εργατικότητα που δείχνει. Πάει μια δυο ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης στο γήπεδο και φεύγει δυο ώρες μετά. Έχει όλες τις δυνατότητες για να ανέβει πιο ψηλά" είχε πει ο Δέλλας με τον οποίο συνεργάστηκε στον Παναιτωλικό.

"ΣΗΜΑΔΙΑΚΟΣ" ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ Ο ΠΑΟΚ

Το να παίξει στον ΠΑΟΚ έμοιαζε και κάπως… νομοτελειακό. Σε ένα παιχνίδι κυπέλλου, με αντίπαλο το Δικέφαλο, πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμέτοχής με την ανδρική ομάδα του Παναιτωλικού, με προπονητή τον Γιάννη Ματζουράκη σε ηλικία 18,5 χρονών.

Και στην Τούμπα έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα λίγους μήνες αργότερα, όταν ο Μάκης Χάβος τον χρησιμοποίησε ως βασικό.

ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΓΚΑΡΣΙΑ

Η χθεσινή συμμετοχή του ήταν η πρώτη υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία. “Αυτός είναι καρπός της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει από τότε που τραυματίστηκε. Δουλεύει πολύ σκληρά και είναι πολύ σημαντικό που τον έχουμε κοντά και είναι υγιής” είπε ο Ουρουγουανός τεχνικός που έχει ακόμη μια λύση για το κέντρο της άμυνας του.

Βλέπετε ο Μιχάι τραυματίστηκε στην πρώτη προπόνηση που έκανε ο Ουρουγουανός, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου και μάλιστα στο Αγρίνιο, εκεί όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ