ΑΕΚ

Ένας σαν τον Πόνσε θα ήταν ιδανικός για ΑΕΚ και Αραούχο

Ο Έκι Πόνσε κατά τη θητεία του στην ΑΕΚ
Ο Έκι Πόνσε κατά τη θητεία του στην ΑΕΚ INTIME

Οι σκέψεις της ΑΕΚ για την απόκτηση φορ το προσεχές καλοκαίρι, το προφίλ του Έκι Πόνσε που μοιάζει με το ιδανικό και η παράμετρος Καρίμ Ανσαριφάρντ. Το αναλυτικό ρεπορτάζ του SPORT24.

Η ΑΕΚ της επόμενης σεζόν, αυτής της εισόδου της στο νέο γήπεδό της, θα πρέπει να είναι μια ομάδα ισχυρή, πληρέστερη, πιο ποιοτική από τη σημερινή. Η προσωρινή προσθήκη του σπουδαίου Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ συνιστά επιτυχία του club αλλά με αμφίβολο ορίζοντα συνύπαρξης, άρα επί του παρόντος τα κέρδη είναι ως επί το πλείστον επικοινωνιακά.

Σαφώς αναμένεται να γίνουν και αγωνιστικά στα επόμενα 9 ματς, άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της δαπάνης περίπου 500.000 ευρώ για συμβόλαιο δύο μηνών: να εξασφαλιστεί η συμμετοχή της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τι γίνεται όμως μετά, με ή χωρίς τον Πολωνό; Ασφαλώς ενδεχόμενη παραμονή του θα δώσει λύση σε ένα μείζον πρόβλημα ετών στην προβληματική μεσαία γραμμή της, όμως η βελτίωση για να μπει η ΑΕΚ σε mode πρωταθλητισμού θα πρέπει να συντελεστεί μέσα από διαδοχικές υπερβάσεις. Μία από αυτές αφορούν και στην επιθετική γραμμή της.

Η εξαιρετική σεζόν του Σέρχιο Αραούχο, ίσως η καλύτερη της καριέρας του τα τελευταία 5 χρόνια -συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης που η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα- δεν συνιστά ασφαλιστική δικλείδα και για την επόμενη χρονιά. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ακόμα έναν φορ ανάλογης ποιότητας και κλάσης, καθώς η διαφορά του Αργεντινού από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι ευκόλως αναγνωρίσιμη.

Ένας φορ όπως ο Εζέκιελ Πόνσε, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, θα αποτελούσε το ιδανικό συμπλήρωμα τόσο για την ομάδα, όσο και για τον "Τσίνο". Πιο ιδανικό βέβαια, θα ήταν να πρόκειται για τον ίδιο τον Πόνσε

Ως υπόθεση εργασίας, ο ίδιος ο πρώην φορ της ΑΕΚ και νυν της Έλτσε -ως δανεικός από τη Λοκομοτίβ Μόσχας- θα ήταν ό,τι πιο ταιριαστό για τον Αραούχο. Υπάρχει και η πληροφορία του SPORT24, βάσει της οποίας η Ένωση θα το ψάξει για το καλοκαίρι, περιμένοντας ένα σαφές ξεκαθάρισμα στα αχαρτογράφητα νερά της ρωσικής λίγκας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ένας φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Αργεντινό, περισσότερο του 'κουτιού', αν κι επίσης ιδιαίτερα κινητικός έξω από αυτό. Με διαπιστωμένη ασφαλώς ικανότητα να παίζει με την πλάτη στο τέρμα για να υποδέχεται μπάλες και να κρατά μόνιμα απασχολημένους τους αντίπαλους στόπερ, πιο δεινός εκτελεστής από τον συμπατριώτη του εντός της περιοχής αφού είναι και εξαιρετικός με το κεφάλι.

Ο ίδιος ή ένας φορ τέτοιου επιπέδου θα προσφέρει τη δυνατότητα στον προπονητή να κάνει αυτό που για παράδειγμα δεν γίνεται να λειτουργήσει ποτέ με το υπάρχον ντουέτο (Καρίμ - Σέρχιο): να παίξει και με τους δύο μαζί στην επίθεση, όποτε το κρίνει απαραίτητο. Με τον Πόνσε κολόνα στην κορυφή αυτής, ο σαφώς πιο ευέλικτος και κινητικός Αραούχο, θα βρει χώρους και συνεργασίες που δεν μπορεί να φανταστεί καν ότι υπάρχουν, παίζοντας με τον Ανσαριφάρντ.

Όσον αφορά στο δίλημμα ποιος εκ των δύο θα κάθεται στον πάγκο, αυτό ακριβώς είναι που δεν πρέπει ποτέ να υφίσταται ως προβληματισμός, εφόσον θέλουμε να ομιλούμε για μια ομάδα με επαρκή ποιότητα ώστε να κάνει πρωταθλητισμό.

Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της πορείας του στην ΑΕΚ, ο Αραούχο μάς έχει δείξει ότι είναι όσο πρέπει ηγετικός και ομαδικός απαιτείται για να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα υπάρχουν παιχνίδια που θα έρχεται από τον πάγκο, αρκεί η ομάδα να νικά. Το είχαμε δει να συμβαίνει με τη διαχείρισή του, τη σεζόν κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Επιπροσθέτως, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη ίδιου επιπέδου λύσης όταν 'βγάζει' μυϊκά θεματάκια τα οποία τον συνοδεύουν σε κάθε σεζόν της καριέρας του.

Η τιμιότητα του Ανσαριφάντ φτάνει έως το σημείο να είναι ο 3ος

Από εκεί και πέρα, αν η ΑΕΚ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει και τρίτος φορ στο ρόστερ, τότε δεν υπάρχει λόγος να μπει καν σε συζήτηση αποδέσμευσης του Ανσαριφαράντ, ο οποίος σημειωτέον έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος. Ο 31χρονος Ιρανός έχει αποδείξει ότι είναι μια αξιόπιστη επιθετική λύση, όχι όμως αυτός που μπορεί να κοντράρει τον Αραούχο ή να αποτελέσει καλό συμπλήρωμά του και τούτο είναι πρόβλημα για την ομάδα.

Είναι και το θέμα του συμβολαίου του βέβαια οι 500.000 ευρώ το χρόνο δεν είναι χρήματα τα οποία αφήνει εύκολα ένας ποδοσφαιριστής. Από την άλλη, τούτο δεν πρέπει να συνιστά εμπόδιο για την ΑΕΚ ώστε σε περίπτωση παραμονής του, να μην αποκτήσει έναν φορ υψηλού επιπέδου. Ούτως ή άλλως περίπου 100.000 λιγότερα πήρε φέτος ο Μπακάκης, ο οποίος έμεινε ανενεργός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν για να παρακολουθεί τους Μισελέν και Ρότα να μοιράζονται τα παιχνίδια.

Ένα συν στην υπόθεση του Ιρανού, είναι ότι αναμένεται να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο, οπότε πλέον δεν θα καταλαμβάνει θέση ξένου. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή η συνθήκη παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με την απόλυτη ελευθερία στις επιλογές κοινοτικών παικτών, όμως δεν παύει να είναι ένα γεγονός που ξεμπλοκάρει χώρο για την απόκτηση παίκτη εκτός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ