ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένας... Περικλής για στόπερ

Ένας... Περικλής για στόπερ

Το όνομα ενός 22χρονου κεντρικού αμυντικού από την Πορτογαλία φιγουράρει πλέον στη λίστα του Ολυμπιακού, που δέχεται "βροχή" προτάσεις για στόπερ. Τι συμβαίνει με εξτρέμ και Ουσέρο.

Συνάντηση είχαν την Δευτέρα (12/1) ο Βίτορ Περέιρα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, προκειμένου να συζητήσουν για μεταγραφικά θέματα.

Και όπως ενημερωθήκατε από το Sport24.gr , οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναζητηθεί πρωτίστως ένας στόπερ και εν συνεχεία να γίνει λόγος για εξτρέμ και κεντρικό μέσο. Απολύτως λογική εξέλιξη, καθώς στους κεντρικούς αμυντικούς η έλλειψη που παρατηρείται είναι πλέον και ποσοτική, εκτός από ποιοτική.

Βούρος (από την Κ20), Αυλωνίτης και Σιόβας είναι οι τρεις στόπερ που έχουνε απομείνει στο ρόστερ. Το δεύτερο μισό της σεζόν σίγουρα δεν βγαίνει έτσι σε Ελλάδα και Ευρώπη, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει σε όλα τα ταμπλό και ο κίνδυνος καρτών/τραυματισμών παραμονεύει σε κάθε ματς.

Θυμηθείτε μόνο το εγκληματικό τάκλιν που κάνει ο Μπέρτος στον Σιόβα στο "Skoda Ξάνθη Arena"... Αν ο Έλληνας διεθνής στόπερ των Πειραιωτών δεν είχε προλάβει να σηκώσει το πόδι του την τελευταία στιγμή, σήμερα ο Ολυμπιακός θα είχε μείνει με Βούρο και Αυλωνίτη στα σέντερ μπακ. Δίχως κουβέντα λοιπόν, ο στόπερ είναι η απόλυτη προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή.

Γνωστό αυτό στην πιάτσα των μάνατζερ ανά την Ευρώπη, που... βομβαρδίζουν καθημερινά την πειραϊκή ΠΑΕ με δεκάδες ονόματα. Θα είναι μάλλον ανώφελο να τα αραδιάσουμε όλα και να χαθεί ο μπούσουλας.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τους Ντιέγκο Νοβαρέτι (Αργεντίνος της Λάτσιο με ιταλικό διαβατήριο, 30 ετών - 194εκ.) και Λισάντρο Λόπες (Αργεντίνος με ισπανικό διαβατήριο, 26 ετών, παίκτης της Μπενφίκα), την στιγμή που μάλλον δεν υφίσταται πλέον θέμα με τον Μικαέλ Σιανί ο οποίος είναι εκτός δράσης από τις 18 Νοεμβρίου με πρόβλημα στον προσαγωγό και την επιστροφή του να υπολογίζεται στις αρχές Φλεβάρη. Δηλαδή λίγο πιο νωρίς από τον Μποτία επιστρέφει ο Γάλλος...

Ωστόσο ίσως αξίζει να σταθούμε σε μια περίπτωση που τέθηκε στα υπόψιν του Ολυμπιακού και μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και δύσκολη συνάμα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Sport24.gr, στους Πειραιώτες αρέσει ένας 22χρονος στόπερ με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος αγωνίζεται στην Πορτογαλία και φυσικά τον γνωρίζει ο Βίτορ Περέιρα.

Πρόκειται για τον Περίκλες Σάντος Περέιρα, τον ύψους 194 εκατοστών κεντρικό αμυντικό της Ζιλ Βισέντε, ο οποίος κοστολογείται με περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο - άγνωστο τι χρήματα μπορεί να ζητάει ο σύλλογος του για να τον παραχωρήσει.

Ο "Πεκς" προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ζιλ Βιθέντε και έκανε τις πρώτες του επαγγελματικές εμφανίσεις την σεζόν 2012-13 (7 συμ., 1 γκολ, 571'). Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 άρχισε να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων, έχοντας πλέον πιο ενεργό ρόλο στην ενδεκάδα, με συνολικά 26 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ, 8 κίτρινες κάρτες, 1 κόκκινη και 1966 λεπτά συμμετοχής.

Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, ο Περίκλες Σάντος Περέιρα έχει 18 ματς με 1 γκολ, 1 κίτρινη και 1 κόκκινη κάρτα σε 1619 αγωνιστικά λεπτά. Η συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζει πολλά από τα στάνταρ που έχουν θέσει οι "ερυθρόλευκοι" στις μεταγραφικές τους... ανησυχίες: νεαρός, φιλόδοξος, με υψηλές προοπτικές για το μέλλον, λογική τιμή (;) και μια μεγάλη -ενδεχομένως- μεταπωλητική αξία.

Όμως δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, καθώς τον παίκτη παρακολουθούν μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, κυρίως από το Νησί. Ειδικότερα η Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ έχουν πάντα τεντωμένες τις κεραίες τους για τον "επόμενο Βενσάν Κομπανί", όπως έχει χαρακτηριστεί ο Περίκλες Σάντος Περέιρα.

Εξτρέμ και Ουσέρο

Η αναζήτηση ενός εξτρέμ δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει παίκτη σε καλή ηλικία, με δεδομένη αγωνιστική αξία, που θα μπει και θα παίξει αμέσως. Δίχως να είναι αυτό που λέμε "στοίχημα".

Ωστόσο Γενάρη μήνα, μια οποιαδήποτε ομάδα θα ζητήσει αρκετά παραπάνω χρήματα από την ενδεχόμενη αξία του παίκτη που θα κληθεί να παραχωρήσει. Απόλυτα λογικά, αφού ουδείς θέλει να αποχωρίζεται παίκτη μεσούσης της σεζόν, πόσω μάλλον δε όταν στους πρώτους μήνες της περιόδου έχει πάει καλά.

Αρχικά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ οι Αφελάι, Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Ντουρμάζ, ενώ ο Περέιρα έχει σκεφτεί να δοκιμάσει εκεί και τον Μπενίτες. Επομένως, θεωρώντας πως οι Αφελάι, Μπενίτες είναι... ακούνητοι και ο Ντοσεβί κέρδισε πόντους από την εμφάνιση του στην Ξάνθη, κάποιος ή και οι δύο από τους Ντουρμάζ και Γκαζαριάν πρέπει να αδειάσουν χώρο για να έρθει νέος παίκτης.

Πιθανότατα το θέμα αυτό θα τραβήξει κάποιες μέρες ακόμη, με τον Ολυμπιακό να έχει θέσει στα υπόψιν του Περέιρα ορισμένες περιπτώσεις παικτών και τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει κατά νου και τις δικές του προτιμήσεις.

Όσον αφορά την υπόθεση Ουσέρο; Όλα είναι ρευστά. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν "πεθαίνει" κιόλας για αυτή τη μεταγραφή. Ο παίκτης έχει προταθεί, ο Μίτσελ δεν καιγόταν, οι Πειραιώτες είχαν διαψεύσει οποιαδήποτε φήμη, ωστόσο ο Ισπανός μέσος δεν κλείνει πουθενά και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Εξαρτάται από τον Περέιρα η υπόθεση. Αν σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ κρίνει πως ο Μιλιβόγεβιτς θα είναι έτοιμος σε δύο εβδομάδες, τότε πιθανόν δεν συντρέχει λόγος απόκτησης ενός τέτοιου χαφ. Και ενώ στα χέρια των "ερυθρολεύκων" είναι πάντα και η περίπτωση του Ντιντιέ Ντιγκάρ, που μπορεί να δώσει λύσεις σαν κεντρικός μέσος αλλά και σαν στόπερ.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επιθυμία του Πορτογάλου τεχνικού και αν θα κρίνει πως χρειάζεται κι άλλον ανασταλτικού τύπου χαφ του άξονα στο ρόστερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ