ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Εμπαπέ: "Το ποδόσφαιρο πλησιάζει το μοντέλο του NBA, κάποια στιγμή θα χρειαστεί και εγώ να φύγω από την Ευρώπη"

Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023
Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 © 2023/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό περιοδικό όπου εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μεγάλο αριθμό αγώνων που δίνουν πλέον οι ομάδες αλλά και την επιθυμία του να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναντίρρητα ένας από τους παίκτες που αποτελούν το παρόν και το μέλλον του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ, με την Παρί να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του τα τελευταία χρόνια αλλά την Ρεάλ να καιροφυλακτεί για να τον κάνει δικό της.

Την ίδια ώρα πάντως που ο 24χρονος σούπερ σταρ αποτελεί μήλον της έριδος για κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παίξει κάποια στιγμή εκτός Ευρώπης, με τον επιθετικό της Παρί να αναφέρεται μάλιστα σε συνέντευξή του στο ισπανικό περιοδικό "GQ" για το μεγάλο αριθμό αγώνων που δεν "βοηθούν" τους ποδοσφαιριστές.

"Πολλοί σπουδαίοι παίκτες που σημάδεψαν την ιστορία του ποδοσφαίρου άφησαν την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, μπαίνουμε σε μία νέα εποχή.

Είναι μέρος του κύκλου του αθλητισμού και κάποια στιγμή θα υποχρεωθώ και εγώ να φύγω. Δεν με ανησυχούν αυτές οι αλλαγές", τόνισε χαρακτηριστικά ο Εμπαπέ, για να προσθέσει με νόημα:

"Αυτή τη στιγμή πλησιάζουμε το μοντέλο του NBA με μία σεζόν με 70 παιχνίδια. Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος με το να παίζω τόσα πολλά παιχνίδια αλλά δεν θα καταφέρνουμε να είμαστε καλοί κάθε φορά και να δίνουμε στο κοινό το θέαμα που περιμένει.

Σήμερα όμως, εάν αποφάσιζα να πω "είμαι κουρασμένος, δεν παίζω το Σάββατο", δεν θα λειτουργούσε αυτό το πράγμα.".

Όσον αφορά στο σενάριο να εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσει η ίδια το καλοκαίρι του 2024, είπε:

"Έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου και της καριέρας μου που δεν θέλω να βιάσω καταστάσεις. Εάν με άφηναν, θα πήγαινα με μεγάλη χαρά αλλά αν δεν ήταν δυνατό κάτι τέτοιο θα καταλάβαινα.

Για κάθε αθλητή, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεχωριστή θέση και εγώ ήθελα να πάρω μέρος από τους Αγώνες στο Τόκιο επειδή θέλω να γράψω το όνομά μου στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας ως ένας σπουδαίος παίκτης".

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1 ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ