ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Εμπαπέ: Το εξωπραγματικό ρεκόρ που κυνηγάει κόντρα στην Ελλάδα

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Μαρόκο
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Μαρόκο 2022 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ετοιμάζεται να σπάσει ένα εξωπραγματικό ρεκόρ στον αγώνα της Γαλλίας κόντρα στην Ελλάδα (19/6), αφού χρειάζεται ένα γκολ για να φτάσει τα 54 και να γίνει ο πρώτος Γάλλος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τόσα τέρματα σε μία σεζόν.

Η Γαλλία επιβλήθηκε άνετα με 3-0 του Γιβραλτάρ στο "Αλγκάρβε" και έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024.

Ο Ζιρού άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κιλιάν Εμπαπέ, με τον σούπερ σταρ της Παρί να φτάνει τα 53 γκολ και ισοφαρίζει το ρεκόρ του θρυλικού Ζιστ Φοντέν.

Ο Φοντέν έγραψε ιστορία το 1958, όντας ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν. Μάλιστα, τη χρονιά εκείνη μέτρησε 13 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο κατέκτησε τελικά η Βραζιλία του Πελέ, με το ρεκόρ, πάντως, να κρατάει 65 χρόνια.

Πλέον τη σκυτάλη παίρνει ο Εμπαπέ που τη Δευτέρα (19/6) κόντρα στην Ελλάδα (21:45, ALPHA TV, NOVASPORTS PRIME και LIVE από το SPORT24) έχει ραντεβού με την ιστορία.

Ο 24χρονος θέλει τουλάχιστον ένα γκολ για να φτάσει τα 54 και να ξεπεράσει τον Φοντέν και να γίνει έτσι ο μοναδικός Γάλλος παίκτης με αυτόν τον αριθμό τερμάτων.

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ