ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Εμπαπέ: "Ήταν πιο εύκολο να πάω στη Ρεάλ, αλλά είμαι Γάλλος και στο Παρίσι το βιβλίο είναι λευκό"

Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Νις για τη Ligue 1 2022-2023 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Νις για τη Ligue 1 2022-2023 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 © 2022 AURELIEN MORISSARD/ASSOCIATED PRESS

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sports Illustrated μίλησε για την απόφασή του να μην αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν, τα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχθεί και το Μουντιάλ του 2018 που του άλλαξε τη ζωή.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε στο Sports Illustrated, παραχωρώντας μία συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν και να "κλείσει" την πόρτα στη Ρεάλ.

Ως πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Γαλλίας το 2018, που θα φορέσει ακόμα μία φορά το εθνόσημο στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, στάθηκε στο πόσο άλλαξε τη ζωή του το Παγκόσμιο Κύπελλο, που κατέκτησε με τους τρικολόρ.

"Ο Μακρόν μού τηλεφώνησε και είπε: "Ξέρω ότι θέλεις να φύγεις. Θέλω να σου πω ότι είσαι σημαντικός για τη Γαλλία. δεν θέλω να φύγεις. Έχεις την ευκαιρία να γράψεις ιστορία εδώ. Όλοι σε αγαπούν". Είπα ότι το εκτιμώ, γιατί είναι πραγματικά τρελό. Ο πρόεδρος σου τηλεφωνεί και σου λέει ότι θέλει να μείνεις.

Το Μουντιάλ 2018 άλλαξε τη ζωή μου. Μετά από εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο, όλα ήταν διαφορετικά, γιατί όλος ο κόσμος παρακολουθούσε. Και όταν κάνεις κάτι καλό, είναι τρελό μετά. Ήμουν γνωστός και πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να μάθω να το διαχειρίζομαι" και πρόσθεσε στη συνέχεια σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις:

Το εξώφυλλο του Sports Illustrated με τον Κιλιάν Εμπαπέ
Το εξώφυλλο του Sports Illustrated με τον Κιλιάν Εμπαπέ SPORTS ILLUSTRATED

"Δεν μπορώ να παίξω για ανθρώπους που νομίζουν ότι είμαι μαϊμού. Δεν θα παίξω. Αλλά μετά σκέφτομαι όλους τους ανθρώπους που είναι γύρω μου και λέω ότι δεν θα ήταν καλό να τα παρατήσω. Γιατί πιστεύω ότι είμαι παράδειγμα για όλους".

Όσον αφορά το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και την εθνική Γαλλία δήλωσε: "Αυτή είναι η νέα Γαλλία. Γι' αυτό δεν παράτησα την εθνική ομάδα. Γιατί είναι ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά, να δείξουμε πως είμαστε πιο δυνατοί από αυτό.

Αισθάνομαι Γάλλος γιατί γεννήθηκα στη Γαλλία και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να μεγαλώσω κανονικά. Οι άνθρωποι σκέφτονται διάφορα πράγματα για το banlieue (υποβαθμισμένη συνοικία) χωρίς να έχουν πάει εκεί. Εκεί πήρα πολλές αξίες. Όταν μιλάω για αυτό στους ανθρώπους, δεν πιστεύουν ότι είναι αλήθεια. Ναι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί. Δεν υπάρχει. Είναι όπως παντού".

Μιλώντας για την Παρί Σεν Ζερμέν και τη δυνατότητα να πάει στη Ρεάλ ανέφερε: "Στο Παρίσι, το βιβλίο είναι εντελώς λευκό. Είναι ευκαιρία και πρέπει να σκέφτεσαι διαφορετικά. Φυσικά, ήταν πιο εύκολο να πάω στη Ρεάλ. Αλλά έχω αυτή τη φιλοδοξία. Είμαι Γάλλος. Είμαι παιδί του Παρισιού και το να κερδίζεις στο Παρίσι είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Γράφεται το όνομά σου στην ιστορία της χώρας σου για μια ζωή".

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ LIGUE 1 ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ