ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Εμμανουηλίδης αποκλειστικά στο SPORT24: "Αδικήθηκα στον Παναθηναϊκό, διαφωνώ με τον Δώνη"

Ο Εμμανουηλίδης αποκλειστικά στο SPORT24: "Αδικήθηκα στον Παναθηναϊκό, διαφωνώ με τον Δώνη"

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης λίγες ώρες μετά την υπογραφή του στη Φορτούνα Σιτάρντ μιλάει αποκλειστικά στο SPORT24 και στον Πέτρο Παπαμακάριο, για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, αλλά και την έως τώρα θητεία του στον Παναθηναϊκό, για την οποία τονίζει πως θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερες ευκαιρίες και να δείξει πολύ περισσότερα πράγματα.

Με την ευχή από μέλος της οικογένειας του να τον συνοδεύει -"Εύχομαι να σε δω να γυρνάς από το εξωτερικό μετά από 15 χρόνια, όταν θα τελειώσεις την καριέρα σου"-, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης μπήκε τη Δευτέρα (1/2) στο αεροπλάνο με προορισμό την Ολλανδία και το Άμστερνταμ και απ' εκεί οδικώς για το Σιτάρντ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στη Φορτούνα το βράδυ της ίδιας μέρας.

Μια μεταγραφή που έγινε πολύ γρήγορα, για την οποία υπήρχαν δεύτερες σκέψεις από πλευράς Παναθηναϊκού, για το τελικό "ναι" και η οποία προχώρησε και ολοκληρώθηκε από την έντονη πίεση των εκπροσώπων του παίκτη που έβλεπαν ότι ο 20χρονος επιθετικός με τις μεταγραφικές κινήσεις των πράσινων θα είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Οπότε αναζητούσαν καλύτερο μέλλον για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Αυτό βρέθηκε στη Φορτούνα, η οποία τον είχε στο μεταγραφικό της στόχαστρο από το καλοκαίρι του 2020, ενώ παρά το όχι που εισέπραξε στις αρχές Ιανουαρίου, τελικά περίμενε μέχρι την ύστατη ώρα για να τον κάνει δικό της. Αρχικά για τους επόμενους πέντε μήνες ως δανεικό και εν συνεχεία αγοράζοντας τον από τον Παναθηναϊκό καταβάλλοντας οψιον 500 χιλιάδων ευρώ το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή του και την πρώτη του γνωριμία με τον τεχνικό της ομάδας και τους νέους τους συμπαίκτες, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο SPORT24. Ο 20χρονος εξτρέμ αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του, στα όσα έγιναν στο 24ώρο από τη στιγμή που ενημερώθηκε πως φτιάχνει βαλίτσες μέχρι να φύγει και φυσικά στον Παναθηναϊκό.

Μίλησε τόσο για τους Πογιάτος και Μπόλονι και το τι πρόσφερε ο καθένας στην ομάδα, αλλά και τι άλλαξε με τον δεύτερο στον πάγκο με τον οποίο οι πράσινοι μπορεί να μην παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά παίρνουν νίκες. Επίσης αναφέρθηκε στον Γιώργο Δώνη τον οποίο είχε στο τριφύλλι και έκανε μαζί του τις πρώτες του συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ειλικρινής και χωρίς να θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του, δηλώνει ότι νιώθει αδικημένος από τη συμπεριφορά των πρώην προπονητών του στο τριφύλλι, καθώς θεωρεί ότι άξιζε περισσότερο χρόνο για να δείξει την πραγματική του αξία.

Πρώτα 24ώρα στο Σιτάρντ και στη νέα σου ομάδα τη Φορτούνα, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις;
"Θα ξεκινήσω από τον καιρό θα πω ότι μου αρέσει πολύ το κλίμα, δεν με πειράζουν οι βροχές, θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές, μην πω τέλειες για ποδόσφαιρο. Οπότε αυτό κάνει τη δουλειά μας ευκολότερη και αυτό με κάνει χαρούμενο. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τους ανθρώπους που έχω συναντήσει, αρχικά της ομάδας, με αγκάλιασαν όλοι, ήταν αρκετά ευγενικοί και με καλωσόρισαν θερμά.

Επίσης έτυχε να συναντήσω και κάποιους Έλληνες εκτός γηπέδου, οι οποίοι θεωρώ ότι θα με βοηθήσουν να εγκλιματιστώ ακόμα γρηγορότερα. Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς και είμαι στο στάδιο που μαθαίνω πράγματα".

Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της ομάδας;
"Δεν έχω προλάβει ακόμα να δω όλα τα γήπεδα που κάνουμε προπονήσεις. Βρέθηκα όμως στο γήπεδο στο πλαίσιο των υπογραφών και της παρουσίασης και μου άρεσε πάρα πολύ. Μπορεί να είναι μόλις 12 χιλιάδων θέσεων, αλλά φαίνεται σαν να χωράει 30.000. Με ενημέρωσαν πως με το νέο ιδιοκτήτη περιμένουμε και ανακαινίσεις τόσο στο γήπεδο όσο και στις εγκαταστάσεις. Επίσης μου άρεσε το πόσο οργανωμένη είναι η ομάδα".

Ποια ήταν η πρώτη κουβέντα που σου είπε ο προπονητής σου;
"Με ρώτησε αρχικά αν είμαι έτοιμος καθώς έχουμε παιχνίδι την Παρασκευή (5/2) και εν συνεχεία με ρώτησε πως προφέρεται το όνομα μου και πως θα ήθελα να με φωνάζει".

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης κατά την υπογραφή του στη Φορτούνα Σιτάρντ
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης κατά την υπογραφή του στη Φορτούνα Σιτάρντ SPORT24


Πήγες και πέφτεις στα βαθιά καθώς υπάρχει ματς μόλις την Παρασκευή (5/2). Θα είσαι σε θέση να παίξεις;
"Προπονήθηκα ήδη μόνος μου, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να κάνω τεστ για covid-19 και εδώ, καθώς έκανα για να ταξιδέψω από την Αθήνα. Αν όλα πάνε καλά υπάρχει περίπτωση να είμαι στην αποστολή. Βέβαια, όλα θα ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη".

Είσαι έτοιμος για αυτό το βήμα στο εξωτερικό;
"Ναι, αν δεν ήμουν, δεν θα έφευγα".

Έφτασες και πριν από δύο χρόνια, όταν τελικά πήγες στον Πανιώνιο, κοντά στο να πας στο εξωτερικό, αλλά δεν πήγες. Τότε δεν ήσουν έτοιμος;
"Ναι υπήρχαν προτάσεις αλλά πίστευα πως το σωστό θα ήταν πρώτα να παίξω στην Ελλάδα, να έχω μια χρόνια στην Super League. Ίσως τότε να μην ήμουν έτοιμος και ψυχολογικά για να φύγω".

Είχα πάρει την απόφαση πως τελικά δεν θα φύγω

Έγιναν όλα την τελευταία μέρα, το περίμενες τελικά ότι θα φύγεις ή είχες πάρει απόφαση πως θα μείνεις στον Παναθηναϊκό;
"Το είχα πάρει απόφαση πως τελικά δεν θα φύγω. Ο Παναθηναϊκός είχε απορρίψει την πρόταση που είχε έρθει στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ εν συνεχεία ο κ. Αλαφούζος είχε εκφράσει την πίστη του σε μένα μιλώντας με τους εκπροσώπους μου. Οπότε το λογικό ήταν να σκέφτομαι πως δεν θα φύγω 24 ώρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Την Κυριακή (31/1) το πρωί με πήραν οι εκπρόσωποι μου και μου είπαν πως υπήρχε η πιθανότητα τελικά να φύγω, καθώς είχε επανέλθει η Φορτούνα, ενώ και η ομάδα ήταν κοντά στην απόκτηση ποδοσφαιριστών που έπαιζαν στη θέση μου.

Οπότε όσο περνούσαν οι ώρες, όλο και και περισσότερο έβλεπα πως θα φύγω και άρχισα να ετοιμάζω τις βαλίτσες μου. Ένιωθα ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς θα ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινα στο εξωτερικό αφήνοντας πίσω τους δικούς μου ανθρώπους. Από την άλλη, θα έκανα ένα βήμα που μπορεί να βοηθήσει την καριέρα μου γιατί η Ολλανδία είναι μια χώρα που αγαπάει τους επιθετικούς".

Υπήρχε ενδιαφέρον άλλων ομάδων πλην της Φορτούνα;
"Την τελευταία μέρα των μεταγραφών όχι, κάτι επίσης φυσιολογικό. Στις αρχές Ιανουαρίου όμως πλην της Φορτούνα υπήρχε ενδιαφέρον και από την Κροατία και συγκεκριμένα την Γκόριτσα, τη Ντε Χαγκ και μία ομάδα από το Βέλγιο. Βέβαια το περασμένο καλοκαίρι ήταν η Άσκολι αυτή που με ήθελε και έκανε πρόταση στον Παναθηναϊκό που την είχε αρνηθεί και πάλι, ενώ και η Φορτούνα με παρακολουθούσε από τότε".

"Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ"

Και πως κύλησε αυτό το 24ώρο μέχρι να φτάσουμε από την Κυριακή στην πτήση της Δευτέρας για Ολλανδία;
"Υπήρχε πολύ πίεση γιατί ήμασταν οριακά. Η μεταγραφή θα κρινόταν στο τελευταίο λεπτό. Οι εκπρόσωποι μου πίεσαν πολύ για να επιτευχθεί η συμφωνία γιατί υπήρχαν και κατά τη διάρκεια του "deal" δεύτερες σκέψεις από πλευράς Παναθηναϊκού για το αν τελικά θα πει το "ναι", αλλά καταλήξαμε σε μια συμφωνία που θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ήταν η καλύτερη για τις δύο πλευρές".

Τι εννοείς υπήρχαν δεύτερες σκέψεις;
"Η ομάδα ήταν στο 50-50 για το αν θα με έδινε τελικά η όχι, γιατί ο πρόεδρος είχε δείξει αρκετές φορές πως με πίστευε πολύ. Άλλωστε αυτός ήταν ο κύριος υπεύθυνος που διέκοψε τον δανεισμό μου πέρυσι στον Πανιώνιο και με έφερε πίσω στον Παναθηναϊκό, οπότε μου είχε δείξει πως με στηρίζει".

Με το που έγινε γνωστό πως υπήρχε θέμα αποχώρησης σου είδαμε αρκετά μηνύματα υπέρ της παραμονής σου και μια πίεση προς την ομάδα για να μην συμφωνήσει. Θεωρείς πως κι αυτό έπαιξε ρόλο στις δεύτερες σκέψεις της ομάδας;
"Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έγινε και τι σκέφτηκαν στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, όλες αυτές τις μέρες που υπήρχε η φήμη περί της πρότασης της Φορτούνα, είχα μηνύματα στήριξης από φιλάθλους του Παναθηναϊκού για να μείνω εδώ. Βέβαια την ίδια ώρα είχα μηνύματα και από Ολλανδούς, ώστε να έρθω εδώ, όπως κι έγινε τελικά".

Για σένα τι σήμαινε αρχικά το "όχι" ακόμα και του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου στην πρόταση της Φορτούνα και εν συνεχεία το τελικό "ναι";
"Σίγουρα είναι σημαντικό, πόσο μάλλον για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, να σε εμπιστεύεται ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Όταν έδειχνε ότι ήθελε να μείνω στην ομάδα ακόμα και όταν δεν έπαιζα, μου έδινε δύναμη. Βέβαια εν συνέχεια ίσως να κατάλαβε και αυτός πως αυτό έπρεπε να γίνει και ήταν το καλύτερο. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί τελικά τα βρήκε με τους ανθρώπους της Φορτούνα και ολοκληρώθηκε η συμφωνία".

Εσύ είχες δεύτερες σκέψεις;
"Όχι, εγώ δεν είχα δεύτερες σκέψεις γιατί έτσι όπως έβλεπα ότι θα διαμορφωνόταν η κατάσταση στον Παναθηναϊκό μπορεί να έπαιρνα λιγότερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτό δεν το ήθελα. Ήξερα ότι αυτό το βήμα θα με βοηθούσε στη συνέχεια της καριέρας μου".

Το ολλανδικό ποδόσφαιρο ταιριάζει στα χαρακτηριστικά μου

Τι περιμένεις από την παρουσία σου αυτούς του πέντε μήνες στην Φορτούνα;
"Σίγουρα το ολλανδικό ποδόσφαιρο ταιριάζει σε χαρακτηριστικά όπως τα δικά μου. Θέλω να δώσω το 100% ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και ευελπιστώ να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα, να σκοράρω. Έχω έρθει αρχικά ως δανεικός και μέσα από τις εμφανίσεις μου θέλω να κάνω τη Φορτούνα να ενεργοποιήσει την οψιόν μου και να παραμείνω στο εξωτερικό".

.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης από την παρουσίαση του στη Φορτούνα Σιτάρντ
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης από την παρουσίαση του στη Φορτούνα Σιτάρντ SPORT24

Φέτος στην Ολλανδία ξεχωρίζει ένας άλλος Έλληνας επιθετικός, ο Γιώργος Γιακουμάκης. Έπαιξε το ρόλο του και αυτός να πεις το "ναι" σε μια ολλανδική ομάδα;
"Όχι δεν έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό, δεν το σκέφτηκα. Αντίθετα, κοίταξα το συμφέρον μου. Βέβαια έχω να πω πως όταν με είδαν οι συμπαίκτες μου με προσφωνούσαν "ο νέος Γιακουμάκης", μακάρι να τα πάω τόσο καλά".

Στα 24ώρα που είσαι στην Ολλανδία έχεις αντιληφθεί να συζητιέται το όνομα του;
"Σίγουρα τα όσα κάνει φέτος στην Ολλανδία είναι απίστευτα και σημαντικά για τον ίδιο και για όλους τους Έλληνες. Απλά στις ώρες που είμαι εδώ δεν έχει τύχη να έχω βρεθεί σε κάποια συζήτηση γύρω από το όνομα του".

Είσαι εν ενεργεία μέλος της Εθνικής Ελπίδων και πήγες σε ένα πρωτάθλημα όπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Τζον Φαν Σιπ, το παρακολουθεί και καλεί παίκτες όπως ο νυν συμπαίκτης σου ο Λάζαρος Ρώτας. Είναι στόχος σου να γίνεις μέλος της Ανδρών;
"Ποιος δεν θα το ήθελε; Βέβαια με τις κουβέντες δεν μπορείς να παίξεις στην Εθνική Ανδρών, θέλει σκληρή δουλειά, υγεία, παιχνίδια και μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπορέσει να γίνει και αυτό το όνειρο μου πραγματικότητα".

Ας επιστρέψουμε στον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκες πριν στο ότι δεν θα είχες πολλές ευκαιρίες από εδώ και πέρα αν συνέχιζες στην ομάδα. Πως βίωσες το διάστημα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος όπου έπαιξες ελάχιστα;
"Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να μένει εκτός αγώνων για τόσους πολλούς μήνες και σίγουρα η προπόνηση είναι τελείως διαφορετική και δεν μπορεί να καλύψει το κενό του αγωνιστικού ρυθμού που έχει ένας παίκτης όταν δεν παίζει στην ομάδα του".

Πόσο εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να μένει στην εξέδρα ή στον πάγκο όταν δεν είναι τραυματίας;
"Είναι το δυσκολότερο κομμάτι του αθλήματος, μετά φυσικά τους τραυματισμούς, καθώς απαιτείται τεράστια ψυχική αντοχή, αλλά εξαρτάται και από το χαρακτήρα του καθενός το πόσο δυνατός είναι για να τα καταφέρει. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κανείς, είναι να τα παρατήσεις, καθώς πρόκειται για την καριέρα σου. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις και να δείξεις την αξία σου".

Το τελευταίο διάστημα πήρες όμως κάποια παιχνίδια και άρχισες να βρίσκεις τον ρυθμό σου.
"Ναι, ήταν λίγο μετά το πρώτο "όχι" στη Φορτούνα που ο κ. Μπόλονι άρχισε να με χρησιμοποιεί, να μου δίνει χρόνο συμμετοχής και πιστεύω ότι τα πήγα όσο καλύτερα μπορούσα. Ήρθε και το γκολ κόντρα στην ΑΕΛ, το οποίο μου έδωσε και ψυχολογική ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια.

Θα μπορούσα μάλιστα να πω πως εκείνο το γκολ, η αρχή του και η κίνηση που έκανα, άρεσε και στους ανθρώπους της Φορτούνα όπως μου είπαν στις συζητήσεις που είχαμε. Ακόμα, βέβαια, δεν έχω τον ρυθμό που θέλω, αλλά θεωρώ πως σύντομα θα είμαι έτοιμος".

Είχατε διήμερο ρεπό και δεν μπόρεσες να χαιρετήσεις τους συμπαίκτες σου, τι θα ήθελες να τους πεις μέσα από το Sport24.gr;
"Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τα προσωπικά μηνύματα που μου έστειλαν και τις ευχές τους. Σίγουρα θα μου λείψουν. Επίσης θέλω να τους ευχηθώ καλή συνέχεια, να συνεχίσουν έτσι δυνατά όπως μπήκε η ομάδα στο 2021 γιατί αξίζουν πολλά".

Ήσουν μέλος της ομάδας μέχρι πριν λίγες ώρες, πιστεύεις πως μπορεί να πετύχει τον βασικό της στόχο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη;
"Θεωρώ και πιστεύω πως αν παραμείνει συγκεντρωμένη και συνεχίσει όπως έχει ξεκινήσει το 2021 θα τα καταφέρει. Μπορεί να είμαι στην Ολλανδία πλέον, αλλά θα παρακολουθώ τις προσπάθειες τους".

Περισσότερο συγκεντρωμένοι και τυχεροί μέσα στο 2021

Τι έχει αλλάξει μέσα στο 2021 η ομάδα και έδειξε καλύτερο πρόσωπο;
"Δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ κάτι στην ομάδα. Απλά είναι δομημένη καλύτερα, ίσως περισσότερο συγκεντρωμένη, και έχουμε και την τύχη που δεν είχαμε στα πρώτα παιχνίδια. Γι' αυτό έρχονται και τα αποτελέσματα. Επίσης στα τελευταία ματς είμαστε αποτελεσματικοί καθώς κάναμε λίγες φάσεις, βάζαμε ένα γκολ και το κρατάγαμε. Στην αρχή ίσως κάναμε περισσότερες φάσεις, αλλά δεν σκοράραμε".

"ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΓΙΑΤΟΣ, ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ ΦΕΡΝΕΙ ΝΙΚΕΣ"

Στην αρχή τι έφταιξε με τον Πογιάτος;
"Πιστεύω ότι δεν ήταν τόσο θέμα προπονητή παρά το γεγονός πως δεν έπαιξα καθόλου σε εκείνα τα τα τρία παιχνίδια με τον κ. Πογιάτος στον πάγκο. Δούλευε καλά στις προπονήσεις. Απλά μπορεί και εμείς να μην δείχναμε τη δουλειά μας στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι στηρίχτηκε όσο θα έπρεπε. Δεν έκατσαν τα αποτελέσματα παρά το γεγονός ότι σε κάποια ματς ήμασταν καλύτεροι, είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά ήμασταν άστοχοι".

Ο Μπόλονι τι παραπάνω έχει δώσει στην ομάδα;
"Ο κ. Μπόλονι δεν θεωρώ πως έχει αλλάξει κάτι τρομερό στην ομάδα. Παίζει περισσότερο σφιχτή άμυνα και σε αντίθεση με τον Πογιάτος που ήθελε να μας περάσει το παιχνίδι κατοχής, παίζει περισσότερο για το αποτέλεσμα και τη νίκη. Με τον κ. Πογιάτος θέλαμε περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούμε στο στυλ ποδοσφαίρου που ήθελε και ίσως γι' αυτό να μην ήρθαν τα αποτελέσματα. Σε αντίθεση με τώρα που το στιλ παιχνιδιού που παίζαμε, μας έδωσε τις νίκες και ένα καλό σερί. Από τη στιγμή, βέβαια, που το σύστημα που θέλει ο προπονητής φέρνει νίκες, τότε κάνει τη δουλειά του".

Ο πανηγυρισμός μετά το γκολ με την ΑΕΛ θες να μας πεις τι σημαίνει γιατί γράφτηκαν πολλά;
"Το γκολ που πέτυχα φυσικά και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου όπως και κάθε γκολ που πετυχαίνω, αλλά ο πανηγυρισμός μου δεν είχε να κάνει με αυτό. Δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως είχα πει και τότε όποιος κατάλαβε κατάλαβε".

.

Το μήνυμα που έστειλε με τον πανηγυρισμό του ο Εμμανουηλίδης
Το μήνυμα που έστειλε με τον πανηγυρισμό του ο Εμμανουηλίδης EUROKINISSI SPORTS

Λίγα λεπτά μετά από εκείνο το γκολ και τον πανηγυρισμό σου ακολούθησε και ένα ξέσπασμα σου όπου δεν κρατήθηκες, δακρίζοντας μπροστά στην κάμερα αλλά είχες λόγο; Πως ένιωσες εκείνες τις ημέρες;
"Ναι τα δάκρυα δεν είχαν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό αλλά με το γκολ, την αφιέρωση στη μητέρα μου, γενικότερα πάντα όταν μιλάω για εκείνη συγκινούμαι και ίσως αυτό να συμβεί ξανά και στο μέλλον γιατί πάντα θα τη θυμάμαι και θεωρώ πως είναι δίπλα μου σε ότι κάνω. Τις επόμενες μέρες έλαβα χιλιάδες μηνύματα στα social από ανθρώπους που ούτε καν τους ήξερα, διάσημους και μη που απλά μου έστειλαν ένα μήνυμα στήριξης. Επίσης από δεκάδες οπαδούς άλλων ομάδων που απλά μου είπαν μπράβο και μου ευχήθηκαν, ήταν κάτι που δεν θα το ξεχάσω".

Θεωρείς ότι έχεις αδικηθεί στον Παναθηναϊκό;
"Ναι γιατί δεν μου δόθηκε ούτε μια στιγμή η ευκαιρία να δείξω ότι αξίζω. Να πάρω περισσότερες και συνεχόμενες συμμετοχές. Μέσα από πέντε, δέκα λεπτά συμμετοχής και με ένα ματς κάθε ένα ή δύο μήνες, δεν μπορείς να δείξεις αν αξίζεις. Θεωρώ ότι κάθε παίκτης πρέπει να έχει συνεχόμενες συμμετοχές για να δείξει την αξία του. Και σε εκείνη την περίπτωση μπορεί να κριθεί καλύτερα, να δείξει αν αξίζει και να κάνει το βήμα παραπάνω ή όχι, ώστε και το κλαμπ να βγει στη συνέχεια κερδισμένο".

Ο αντίλογος κάποιου θα ήταν πως πέρασαν τέσσερις προπονητές από την ομάδα, σε επίπεδο ανδρών, και οι τέσσερις έκαναν λάθος;
"Εγώ πιστεύω ότι δεν στηρίχθηκα όσο άλλα παιδιά της ηλικίας μου από τον εκάστοτε προπονητή σε αυτά τα χρόνια που ήμουν στην ομάδα".

Σίγουρα έχω κάνει λάθη, είμαι μόλις 20 ετών

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έκανε κάπου λάθος αυτά τα χρόνια;
"Σίγουρα έκανα και λάθη. Είμαι μόλις 20 ετών, το θέμα είναι ότι τα λάθη που έκανα προσπαθούσα να τα αναγνωρίσω μόνος μου. Θεωρώ ότι αν έπαιρνα τη στήριξη που μου αναλογεί, θα ήμουν καλύτερος και φυσικά αυτό θα ήταν καλύτερο και για την ομάδα".

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε κανείς προπονητής ή γυμναστής που να σε έπιασε και να σου είπε αυτό που κάνεις είναι λάθος ή κάνε αυτό για να γίνεις καλύτερος;
"Όχι κανείς, αλλά άποψη μου είναι πως πρόκειται για γενικό φαινόμενο και αυτό δεν είχε να κάνει προσωπικά με μένα".

"ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΔΩΝΗ"

Ο Γιώργος Δώνης μιλώντας για σένα το καλοκαίρι του 2020 είχε πει ότι έχεις πρόβλημα στις κλειστές άμυνες, στο συνδυαστικό παιχνίδι και στο να πειθαρχείς τακτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο με το γκολ να είναι το δυνατότερο σου στοιχείο. Τι θα του έλεγες;
"Διαφωνώ με τον κόουτς, καθώς θεωρώ πως έχω δείξει πως μπορώ να ανταποκριθώ σε κλειστές άμυνες, πως επίσης μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Και όσο για το τακτικό κομμάτι σίγουρα όλοι έχουμε ατέλειες. Μην ξεχνάμε ότι ήμουν 18 ετών και προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με τον αγώνα, θα γινόμουν όλο και καλύτερος".

Πολλοί λένε πως ακόμα δεν έχεις βρει ξεκάθαρα τη θέση σου και αυτό είναι κάτι που δεν σε έχει βοηθήσει έως τώρα να δείξεις ακόμα περισσότερα πράγματα.
"Θεωρώ ότι μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και να αποδώσω καλά σε όλες. Αυτό νομίζω δήλωσε και ο προπονητής της Φορτούνα την ώρα που ήμουν στο αεροπλάνο και ερχόμουν εδώ".

Ο Πανιώνιος πόσο σε βοήθησε τη σεζόν 2019-20;
"Με βοήθησε πολύ. Τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο και ως άνθρωπο. Πήρα αρκετές σημαντικές εμπειρίες, είχα μια γεμάτη σεζόν και ήταν ένα στάδιο που για αρκετό καιρό έμεινα μόνος μου και με βοήθησε πολύ. Επίσης έκανα πολλούς και σημαντικούς φίλους και εκεί ένιωσα στήριξη και έδειξα στο γήπεδο ένα καλύτερο πρόσωπο. Επίσης θεωρώ ότι έγινα περισσότερο επαγγελματίας, άρχισα να προσέχω το σώμα μου, να τρώω σωστά, να κάνω καλύτερη αποθεραπεία".

Θεωρείς λάθος την απόφαση του Παναθηναϊκού και δη του Γιάννη Αλαφούζου προσωπικά να κόψει το δανεισμό στον Πανιώνιο και να μην παίξεις στα playouts;
"Από τη μια μπορεί να έδειξε πόσο ήθελε να γυρίσω, αλλά ναι πιστεύω ότι ήταν λάθος Σε αυτά τα τέσσερα - πέντε εναπομείναντα παιχνίδια θα μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα, να βοηθήσω την ομάδα μου, να βοηθηθώ εγώ και φυσικά μέσα από τη δική μου βελτίωση να βγει ωφελημένος και ο Παναθηναϊκός".

Ποιος άνθρωπος θεωρείς ότι σε βοήθησε περισσότερο στον Παναθηναϊκό αυτά τα χρόνια;
"Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν, όχι μόνο προπονητές, αλλά από που να ξεκινήσω. Αρχικά από τον κ. Μάρκο που με διάλεξε. Μετά τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας κ. Φύσσα που μου έδωσε το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, τους προπονητές μου φυσικά στην ακαδημία μέχρι την πρώτη ομάδα και σίγουρα τον κ. Δώνη γιατί με αυτόν έκανα τα πρώτα μου παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού".

Τρία παιδιά, εσύ, ο Μαυρομμάτης, ο Ζαγαρίτης, που βρισκόσασταν μαζί από την ακαδημία φύγατε μέσα στον Ιανουάριο πως το σχολιάζεις;
"Όπως και εγώ έτσι κι αυτοί σκέφτηκαν το συμφέρον τους και το καλύτερο για το μέλλον τους. Πού θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες ή πώς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Θα ήθελα να τους ευχηθώ πραγματικά τα καλύτερα γιατί είναι "αδέρφια" μου".

Κλείνοντας, απ' όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για σένα τι ήταν αυτό που σε έχει πειράξει περισσότερο;
"Σίγουρα η έκταση που είχε πάρει το πειθαρχικό παράπτωμα που είχα κάνει την πρώτη χρονιά του κ. Δώνη στην ομάδα και του κ. Νταμπίζα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Εκείνη την περίοδο υπήρχαν παραπτώματα και απ' άλλους παίκτες και δη νεαρούς, αλλά την πλήρωσα εγώ μόνο, με τον τρόπο που βγήκε προς τα έξω, θέλοντας να παραδειγματιστούμε όλοι μας".

PHOTO CREDITS: SPORT 24, EUROKINISSI

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ