CONFERENCE LEAGUE

Έμερι: "Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι διασκεδαστικό να παίζεις στην Ευρώπη"

Ο Ουνάι Έμερι στον αγώνα της Άστον Βίλα με την Άρσεναλ
Ο Ουνάι Έμερι στον αγώνα της Άστον Βίλα με την Άρσεναλ © 2024 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Άστον Βίλα διεκδικεί με πολύ καλές πιθανότητες την είσοδό της στο επόμενο Champions League μέσω της Premier League και παράλληλα βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Στη συνέντευξη Τύπου, πριν το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό (22:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24), ο Ουνάι Έμερι παραδέχθηκε ότι προτεραιότητα της ομάδας του είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο πρωτάθλημα, ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση η Βίλα να αδιαφορήσει για το Conference League, ούσα μάλιστα η μοναδική πλέον εκπρόσωπος της Αγγλίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός:

Για το επιτυχημένο του παρελθόν στο Europa League: “Δεν θέλω να θυμάμαι το παρελθόν μου στο Europa League. Φυσικά είναι επιτυχημένο, αλλά θέλω να επικεντρώνομαι σε κάθε στιγμή ξεχωριστά. Το παρελθόν είναι σημαντικό για τις επιτυχίες μου, αλλά όχι για το μέλλον. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες μου, αλλά πρέπει να δημιουργείς και να απολαμβάνεις νέους δρόμους”.

Για το πώς συνδυάζει την Premier League με την Ευρώπη: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για το Conference League. Εχουμε επίσης ισχυρό κίνητρο για την Premier League. Δεν αλλάζει το πρώτο μήνυμά μου, το πιο σημαντικό είναι τα 38 ματς του πρωταθλήματος, μετά το FA Cup, το Carabao Cup και το Conference League. Οταν βέβαια φτάνεις στο τέλος της σεζόν και είσαι διεκδικητής η σημασία αλλάζει λίγο. Οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά”.

Για το γεγονός ότι η Βίλα θα παίξει ευρωπαϊκό ημιτελικό για πρώτη φορά μετά το 1982: “Οταν ήρθα πρώτος στόχος μου ήταν να βγούμε στην Ευρώπη. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παίξουμε στο Conference League και τώρα πρέπει να το απολαύσουμε. Ακόμη και όταν παίξαμε με ομάδες από πρωταθλήματα που είναι σε πιο κάτω επίπεδο. Με τη Λέγκια στο ξεκίνημα χάσαμε και φέραμε ισοπαλία εκτός έδρας με τη Ζρίνσκι, την οποία κερδίσαμε στο 90ο λεπτό εντός έδρας. Η εμπειρία μου στην Ευρώπη, με έχει διδάξει ότι όλα τα ματς είναι δύσκολα. Ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Λιλ και ο Ολυμπιακός, έχουν μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και πολλούς διεθνείς ποδοσφαιριστές. Τους σεβόμαστε και ξέρουμε ότι τον να είσαι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πραγματικά διασκεδαστικό”.

Για το πρόβλημα ότι δέχεται γκολ και έχει μόνο ένα clean sheet στα τελευταία επτά ματς: “Τα clean sheets είναι πολύ σημαντικά, γιατί είναι το πρώτο βήμα να αποφεύγεις την ήττα. Αν πάντως συνεχίσουμε να μην κρατάμε το μηδέν, αλλά κερδίζουμε θα είμαι ικανοποιημένος. Σκοράρουμε πολλά γκολ, αλλά απαιτώ να βελτιωθούμε και αμυντικά. Συνολικά πάντως είμαστε σταθεροί”.

Κλείνοντας, ο Έμερι υπενθύμισε ότι είναι εκτός οι Μαρτίνες, Μορένο και Τίλεμανς για το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, ωστόσο είπε πως μπορεί να επιστρέψει στην αποστολή ο Τζανιόλο, που ήταν τραυματίας. Σε ό,τι αφορά στον άσο, βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν, από τη στιγμή που θα λείψει ο Μαρτίνες.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ