EUROPA LEAGUE

''Εμείς'' και η Τότεναμ (VIDEOS)

''Εμείς'' και η Τότεναμ (VIDEOS)
Παναθηναϊκός, Τότεναμ INTIME SPORTS

Με αφορμή την αποψινή (22.05) αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την Τότεναμ, το Sport24.gr υπενθυμίζει τα προηγούμενα παιχνίδια των Λονδρέζων με ελληνικές ομάδες.

Την Τότεναμ καλείται να αντιμετωπίσει απόψε το βράδυ (22.05) ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες, οι οποίοι ξεκίνησαν από τον β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, έκαναν την υπέρβαση και πέρασαν στους ομίλους της διοργάνωσης και που πλέον βλέπουν την πρόκριση να μην είναι άπιαστο όνειρο, όπως ενδεχομένως να έμοιαζε πριν από τις αναμετρήσεις με Μπεσίκτας (1-1 στην Τουρκία) και Παρτιζάν (νίκη 2-0 στην Τρίπολη).

Αντίπαλος λοιπόν των Αρκάδων στο σημερινό ματς οι Λονδρέζοι του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Κατά το παρελθόν η Τότεναμ έχει τεθεί αντιμέτωπη άλλες έξι φορές με ελληνικές ομάδες. Δύο με τον Ολυμπιακό, δύο με τον ΠΑΟΚ και άλλες τόσες με τον Παναθηναϊκό. Ας θυμηθούμε κάθε ματς ξεχωριστά.

25/10/1972 Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-0 Κύπελλο UEFA (Β΄ γύρος)

Αφού πέρασε το εμπόδιο της Κάλιαρι ο Ολυμπιακός, κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν την Τότεναμ. Την πανίσχυρη τότε ομάδα, που διέθετε στις τάξεις της αρκετούς διεθνείς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα του Λάκη Πετρόπουλου ηττάται τελικά με 4-0, έπειτα από γκολ των Πιρς (2), Τσίβερς και Κόουτς.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μπιλ Νίκολσον): Τσένινγκς, Έβανς, Νόουλς, Πιρς, Ίνγκλαντ, Μπιλ, Γκίλτζιν, Πέριμαν, Τσίβερς, Πίτερς, Κόουτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λάκης Πετρόπουλος): Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Αγγελής, Γκλέζος, Συνετόπουλος. Παπαδημητρίου, Τριαντάφυλλος, Δεληκάρης, Γιούτσος, Βιέρα.

08/11/1972 Ολυμπιακός-Τότεναμ 1-0 Κύπελλο UEFA (Β΄ γύρος)

Μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκλείστηκε μετά το 4-0 του πρώτυου αγώνα, αλλά η νίκη (1-0) στο Καραϊσκάκη σε βάρος της πανίσχυρης Τότεναμ ήταν σπουδαία επιτυχία. Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ του Αργυρούδη στο 45' επικράτησαν των Βρετανών, στους οποίους έβαλαν «στοπ» στο σερί των 16 αγώνων και 5 χρόνων που είχαν να ηττηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση συνολικά.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μπιλ Νίκολσον): Τσένινγκς, Έβανς, Ίνγκλαντ, Ντίλον, Νόουλς, Πιρς, Πέριμαν, Νέιλορ, Γκίλτζιν, Τσίβερς, Πρατ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λάκης Πετρόπουλος): Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Αγγελής, Σιώκος, Γκλέζος, Συνετόπουλος, Λοσάντα, Γιούτσος, Τριαντάφυλλος, Δεληκάρης, Αργυρούδης

15/09/2011 ΠΑΟΚ-Τότεναμ 0-0 Γιουρόπα Λιγκ (Φάση ομίλων)

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Τότεναμ. Ήταν καλύτερος. Έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι, ενώ ο τερματοφύλακας των Λονδρέζων Κουντιτσίνι βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα. Άδικο το 0-0 για τον Δικέφαλο, ωστόσο ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια των παικτών του Μπόλονι και με το φινάλε τους χειροκρότησε.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης (62' Ιβιτς), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τόουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Φάλκε (82' Φρέντερικς), Ντος Σάντος (92' Πάρετ), Κέιν, Παβλιουτσένκο.

30/11/2011 Τότεναμ-ΠΑΟΚ 1-2 Γιουρόπα Λιγκ (Φάση ομίλων)

Ο διαιτητής Μπας Νιχάους έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να στερήσει από τον ΠΑΟΚ μια πολύ μεγάλη νίκη στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν επί της Τότεναμ, αλλά ο Δικέφαλος, που από το 37' έπαιζε με δέκα παίκτες, έφυγε νικητής (1-2) από το Λονδίνο και έκλεισε θέση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Στο 6' ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γεωργιάδη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκόμες. Πανομοιότυπο γκολ από τον Αθανασιάδη, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 0-2, στο 14'. Η Τότενα, μείωσε σε 1-2 με ανύπαρκτο πέναλτι του Μόντριτς στο 38', φάση κατά την οποία αποβλήθηκε άδικα ο Σταφυλλίδης. Ιστορική επικράτηση για τους Θεσσαλονικείς, που έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που νικά στην Αγγλία, την ίδια ώρα που τα «σπιρούνια» είχαν υποστεί την πρώτη τους, και μοναδική, ήττα στον όμιλο (με Χαρτς, Ρουμπίν Καζάν και Σάμροκ Ρόβερς).

Τότεναμ: Γκόμες, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λένον, Μόντριτς, Ρόουζ (63' Μπέιλ), Λίβερμορ, Πιέναρ (67' Γουόκερ), Ντεφόε, Κέιν (72' Φαλκέ)

ΠAΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81' Τσιρίλο), Έττο, Γκαρσία, Λαζάρ (84' Αρίας), Φωτάκης, Γεωργιάδης (62' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

04/10/2012 Παναθηναϊκός-Τότεναμ 1-1 Γιουρόπα Λιγκ (Φάση ομίλων)

Στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ την Τότεναμ. Σε καθόλου καλή φόρμα οι «πράσινοι» εκείνο τον καιρό, στο συγκεκριμένο ματς όμως έβγαλαν πάθος και θέληση και κόντραραν στα ίσια την ομάδα του Λονδίνου. Η οποία στο 35', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ, άνοιξε το σκορ χάρη σε κεφαλιά του Ντόουσον. Το 1-1 σημειώθηκε στο 78'. Ο Σεϊταρίδης είχε γίνει κάτοχος της μπάλας λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε κάθετη πάσα στον Τοτσέ και ο Ισπανός με υπερπροσπάθεια στο σπριντ και όμορφη προβολή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλαντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Βύντρα, Βιτόλο, Μαρίνος (46΄ Σισοκό), Ζέκα, Κουίνσι (90+3 Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (85' Μαυρίας), Τοτσέ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λιορίς, Γουόκερ, Κόλκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Χαντλστόουν (80΄ Σάντρο), Ντεμπελέ, Μπέιλ, Λένον (76΄ Τάουνσεντ), Ντέμπσεϊ (67΄ Σίγκουρτσον), Ντεφόε

06/12/2012 Τότεναμ-Παναθηναϊκός 3-1 Γιουρόπα Λιγκ (Φάση ομίλων)

Η ήττα με 3-1 στο Λονδίνο σήμανε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αντεμπαγιόρ στο 28' και ο Ζέκα στο 54' ισοφάρισε σε 1-1. Οι «πράσινοι» σπατάλησαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 1-2 με τον Τοτσέ στο 70' και στο 76' βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τέρμα του Ντέμπσεϊ. Ο Ντεφό στο 83' σημείωσε το 3-1 για την Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Τότεναμ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Φρίντελ, Ντέμπσει (80' Σίγκουρτσον), Βερτόνχεν, Λένον (87' Λίβερμορ), Αντεμπαγιόρ, Νόουτον, Ντεφόε, Γουόκερ, Σάντρο, Κολκερ, Κάρολ (75' Ντεμπέλε).

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο (60' Χριστοδουλόπουλος), Ζέκα, Μαυρίας (84' Φορναρόλι), Σισοκό, Τοτσέ (75' Πετρόπουλος).

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ