LIGUE 1

Ελληνική υπογραφή σε deal πολλών εκατομμυρίων και ρεκόρ

Ελληνική υπογραφή σε deal πολλών εκατομμυρίων και ρεκόρ

Η δαπανηρότερη χειμερινή μεταγραφή της Premier League, η δεύτερη του πλανήτη, η αγορά-ρεκόρ της ιστορία της Λιόν και η δεύτερη μεγαλύτερη πώληση της Νότιγχαμ Φόρεστ, αυτή του διεθνή Βέλγου μέσου Ορέλ Μανγκαλά, φέρει ελληνική υπογραφή, με τον ατζέντη Παναγιώτη Γαλαριώτη να διεκπεραιώνει το deal των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση του Ορέλ Μανγκαλά από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στη Λιόν. Έμελλε να γίνει το δεύτερο πιο ακριβό deal του Ιανουαρίου, πίσω μόνο από την αγορά του 18χρονου Βραζιλιάνου Βίτορ Ρόκε από την Μπαρτσελόνα.

Συμφωνία που προβλέπει συνολικά καταβολή 35,15 εκατ. ευρώ από τους "λιονέ" στους «κόκκινους» και η οποία για λόγους σύμπλευσης με το Financial Fair Play και μόνο έχει "σπάσει" αρχικά σε δανεισμό ως το τέλος της σεζόν (με loan fee 11,7 εκατ.) και τότε υποχρεωτική option αγοράς για το υπόλοιπο του ποσού, ενώ έχουν προβλεφθεί και άλλα 4 εκατομμύρια ως μπόνους (και 10% ποσοστό μεταπώλησης του 25χρονου διεθνή Βέλγου μέσου).

Deal με πολλά ρεκόρ. Είναι το δαπανηρότερο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στην Premier League, αποτελεί την ακριβότερη αγορά της ιστορίας του γαλλικού συλλόγου και τη δεύτερη πιο προσοδοφόρα πώληση της ιστορίας της Φόρεστ μετά από εκείνη του Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ το περασμένο καλοκαίρι.

Το πιο ιδιαίτερο και σαφώς πιο ενδιαφέρον για την ελληνική κοινή γνώμη είναι η ελληνική υπογραφή που μπήκε φαρδιά πλατιά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Όχι λόγω της ιδιοκτησίας του αγγλικού συλλόγου, αλλά της διαμεσολάβησης για την διεκπεραίωσή του, από την πρώτη στιγμή ως και τις υπογραφές, από τον Παναγιώτη Γαλαριώτη, ο οποίος προσέθεσε στο επαγγελματικό παλμαρέ του ένα ακόμη "χρυσοφόρο" deal.

TAGS LIGUE 1 PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ