ΕΛΛΑΔΑ

Υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία οι Φύσσας, Τσιλιγκίρη

ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΟΥΠΕΛΡΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI

Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα έχουμε... άρωμα αθλητικό, αφού μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα του Τάκη Φύσσα και της Χριστίνας Τσιλιγκίρη.

Τα πρώτα οκτώ ονόματα υποψηφίων βουλευτών στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και καθώς πρόκειται για πρόσωπα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διακριτή επαγγελματική δράση, γαλάζια στελέχη επισημαίνουν ότι συμβολίζουν “το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα μια φωτεινή χώρα.”

Η διακεκριμένη καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου που ανήκε την ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της Δικτατορίας και ήταν η πρώτη “φωνή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου”, οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Τάκης Φύσσας της χρυσής Εθνικής Ομάδας του 2004, είναι τα πιο “διάσημα” από τα ονόματα των νέων υποψηφίων.

Υποψήφιοι θα είναι επίσης πρόσωπα διακεκριμένα σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους όπως ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής με μεγάλη εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, η οικονομολόγος Χριστίνα Τσιλιγγίρη που έχει εξειδίκευση στην Οργάνωση Αθλητικών Επιχειρήσεων και έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και η έμπειρη στη δημόσια διοίκηση Ρένα Βασιλάκη που έχει υπηρετήσει επί χρόνια την παράταξη της ΝΔ.

Και οι οκτώ νέοι υποψήφιοι με τη ΝΔ ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν διεκδικήσει την ψήφο για την είσοδό τους στη βουλή. Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Τσιλιγγίρη κατεβαίνει στην Β’ Πειραιά, ενώ ο Τάκης Φύσσας στον Ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Υποψήφια βουλευτής Β’ Πειραιά

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη σπούδασε Οικονομικά στη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της για 1 έτος με υποτροφία στη Ρεν της Γαλλίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων καθώς και στη Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων. Είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας CJT-Sports Management and Consulting και δραστηριοποιείται στην διοργάνωση και προβολή αθλητικών εκδηλώσεων. Από το 2012 υπηρετεί τον Ολυμπιακό από τη θέση του Γενικού Αρχηγού και από το Δεκέμβριο του 2016 έως και σήμερα από την θέση της Γενικής Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Τάκης Φύσσας,

Υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Ο Τάκης Φύσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος της χρυσής Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τους ερασιτέχνες του Πανιωνίου. Έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 27 Ιανουαρίου 1991 ως ερασιτέχνης. Αγωνίστηκε στον Πανιώνιο ως το τέλος του 1998, κατακτώντας μαζί του το κύπελλο Ελλάδας (1997-98). Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, στην πορτογαλική Μπενφίκα και στη σκωτσέζικη Χαρτς. Το 2007 επανήλθε στον Παναθηναϊκό και τον Ιούλιο του 2008 αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε ηλικία 35 ετών.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1999. Συνολικά με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε 60 φορές και σημείωσε 4 τέρματα. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του υπήρξε η κατάκτηση του Euro 2004 στην Πορτογαλία, όπου αγωνίστηκε και στους έξι αγώνες της Ελλάδας. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση συνέχισε να βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου από τη θέση του τεχνικού διευθυντή των εθνικών ομάδων Ανδρών και Ελπίδων της Ελλάδας, ενώ σήμερα είναι Διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού.

Πηγή: news247.gr

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ