ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα μηδέν για τη συνάντηση των Big 4: Έτσι θα καθίσουν στο τραπέζι

Ώρα μηδέν για τη συνάντηση των Big 4: Έτσι θα καθίσουν στο τραπέζι

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τις σκέψεις των διεθνών συνομοσπονδιών για τη συνάντηση των Big 4. Τα μέχρι τώρα δεδομένα, το επικρατέστερο σενάριο και ο κίνδυνος για Grexit εφόσον ναυαγήσει η προσπάθεια.

Με το θερμόμετρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο να χτυπάει… κόκκινο από την ακραία αντιπαλότητα και τον κίνδυνο ενός Grexit να είναι ορατός, όλα δείχνουν ότι η συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων ισχυρών ανδρών των Big 4 που δρομολογείται από τις διεθνείς συνομοσπονδίες να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποτελέσει ίσως την τελευταία ευκαιρία για να αποφευχθεί το μοιραίο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Λίγο πριν από το τέλος του 2019 και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δώσει το παρών στο διοικητικό συμβούλιο της Super League και είχε υποστηρίξει -μεταξύ άλλων- πως συμφωνεί σε μια συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ώστε από κοινού να συζητήσουν για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τοποθέτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να παραστεί σε μια τέτοια συνάντηση, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και όχι στη Νιόν.

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Οι δημόσιες τοποθετήσεις των δύο ισχυρών ανδρών Ολυμπιακού και ΑΕΚ ήρθαν να ενισχύσουν την πεποίθηση των διεθνών συνομοσπονδιών, πως μια συνάντηση μεταξύ Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη αλλά και του Αλαφούζου, θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να εκτονώσει την κρίση. Πρόθεση των ανθρώπων της UEFA και της FIFA είναι το ραντεβού των τεσσάρων να γίνει πριν από το τέλος Ιανουαρίου (εφόσον αυτό καταστεί εφικτό) και τη δεδομένη χρονική στιγμή γίνεται προσπάθεια ώστε να “κλειδώσει” η ακριβής ημερομηνία αλλά και ο τόπος.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι Μελισσανίδης, Μαρινάκης και Αλαφούζος είναι θετικοί, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης έχει ζητήσει να μάθει πρώτα την ατζέντα της συνάντησης και στη συνέχεια να τοποθετηθεί.

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA, εφόσον υπάρξει καταφατική απάντηση και από τον Ιβάν Σαββίδη και κλειστεί το ραντεβού, προτίθενται να αφήσουν αρχικά μόνους τους 4 ισχυρούς άνδρες των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού (το πιθανότερο είναι ότι θα παραστεί και ο μεταφραστής του Ιβάν Σαββίδη), προκειμένου να συζητήσουν, να εκφράσουν προβληματισμούς και να καταγράψουν τις διαφωνίες τους.

Εν συνεχεία, θα συμμετάσχουν στη συνάντηση και δύο εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών. Ο ένας εξ αυτών εκτιμάται ότι θα είναι ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ για το δεύτερο πρόσωπο δεν υπάρχει για την ώρα συγκεκριμένη πληροφορία. Το παραπάνω σενάριο είναι το επικρατέστερο σήμερα, στο ενδεχόμενο ωστόσο που υπάρξουν σοβαρές ενστάσεις, δεν αποκλείεται το εν λόγω πλαίσιο να αναπροσαρμοστεί.

ΝΑΥΑΓΙΟ = GREXIT

Τι θα συμβεί όμως στο ενδεχόμενο που δεν πραγματοποιηθεί το ραντεβού και η κρίση μεγαλώσει; Η απάντηση είναι μονολεκτική και αδιαπραγμάτευτη από τους ανθρώπους της FIFA και της UEFA: “Grexit”. Την ίδια απάντηση δίνουν και στο ενδεχόμενο που πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση, αλλά δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των τεσσάρων. Εν ολίγοις, το μήνυμα που στέλνουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι συγκεκριμένο και απόλυτα σαφές: “βρείτε τα” ειδάλλως “τέλος τα ψέματα”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο σίριαλ μας επιφυλάσσει αρκετά και ενδιαφέρονται επεισόδια το επόμενο διάστημα και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα έχει happy end.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ