Βασιλειάδης: "Η παραίτηση θα ήταν βήμα λιγοψυχίας και υποχώρησης"

Βασιλειάδης

Βασιλειάδης: "Η παραίτηση θα ήταν βήμα λιγοψυχίας και υποχώρησης"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, λίγες μέρες μετά τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Βόλου με συνέντευξη του απάντησε στο γιατί διεξήχθη ο τελικός του Κυπέλλου. Στο αν του ασκήθηκαν πιέσεις και στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα ενώ μίλησε και για το Γουδή, το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην πρώτη συνέντευξή του μετά τα έκτροπα που συνέβησαν πριν τον τελικό του Κυπέλλου στο Βόλο, παραχώρησε συνέντευξη στο Contra.gr και απάντησε στο γιατί έγινε ο τελικός Κυπέλλου, γιατί δεν αποφάσισε τελικά την αναβολή του, γιατί δεν παραιτήθηκε μετά τα όσα έγιναν και τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα με τις μετακινήσεις.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει στους μεγαλομετόχους και η αποφασιστικότητα να συγκρουστεί για να τελειώσει η βία στα γήπεδα. Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

- Τι εντύπωση άφησε στον πολίτη-γονιό-οικογενειάρχη Βασιλειάδη ο τελικός του Βόλου;

"Δεν νομίζω ότι η εντύπωση που άφησε σε μένα είναι διαφορετική από αυτή που άφησε στον μέσο συμπολίτη μας. Εικόνες ντροπής. Κατέδειξε μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Μην παρεξηγηθώ, δεν πάω να ξεφύγω από τις ευθύνες και το να ρίξω στη θεωρία.

Το στοίχημα αυτό, με καθαρές κουβέντες, χάθηκε. Δεν θα συζητήσω καν τις συνέπειες στο πρόσωπο και στην εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αθλητισμού, κοινωνίας και κράτους στο διεθνές στερέωμα. Θα ήθελα να πω ότι είναι πρωτοφανείς, αλλά δυστυχώς δεν θα ήταν ούτε καν αυτό αλήθεια.

Η σκληρότητα των συγκρούσεων δείχνει μία κοινωνία βαθιά άρρωστη. Και αυτό είναι που θα πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο. Όλα τα άλλα κουβεντιάζονται και αναλύονται. Είδα μία σκληρότητα στα πρόσωπα στις φωτογραφίες. Είναι κάτι σοκαριστικό που σε αφήνει άφωνο.

Καταδείχθηκε το πόσο σοβαρά προβληματικό είναι το περιβάλλον στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στο επαγγελματικό κομμάτι αυτού. Νομίζω όταν φτάνουμε στο σημείο να χρειάζεται να εκπονήσουμε στρατιωτικό σχέδιο για να διεξαχθεί ένας αγώνας, έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο.

Οι λύσεις δεν είναι εύκολες, ούτε αυτόματες. Δεν μπορούν να έρθουν με ένα νομοθέτημα μόνο ή με το αποφασίζουμε και διατάζουμε. Αλλά τα μέρη που θα πρέπει να συζητήσουν για να βρεθούν λύσεις πέρα από την πολιτεία δείχνουν μία αδιανόητη μη διάθεση συζήτησης και προσπάθειας να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων".

- Τις ευθύνες για όσα έγιναν το Σάββατο που θα τις εντοπίζατε κυρίως;

"Οι ευθύνες είναι πολλές και ανήκουν σε όλους μας. Δεν έχει νόημα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχει πρόβλημα στην οργάνωση, στη δομή, στο πως δίνονται οι άδειες λειτουργίας, στις διαδικασίες, στον τρόπο που διακινούνται τα εισιτήρια, στο τι ευθύνη έχουν αυτοί που διακινούν εισιτήρια. Επίσης, στο πως οργανώνεται μία μετακίνηση. Αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία. Ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Οφείλουμε να ξεφύγουμε από τη λογική των βαρύγδουπων δηλώσεων τύπου "το μαχαίρι θα μπει στο κόκκαλο" ή να δείχνει κανείς υπεύθυνους με το δάχτυλο με πραγματικό στόχο να διώξει τις ευθύνες από τον εαυτό του. Θέλω να ξεφύγω από τα επικοινωνιακά τερτίπια που συνηθίζουν οι πολιτικοί. Ως κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το πρόβλημα και να βρούμε λύσεις χωρίς η όποια λύση να εξαντληθεί σε μία ατάκα.

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να οργανώσουμε μία πολιτική που θα καταλήξει σε δράσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα.

Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα αρχίσαμε ν' ασχολούμαστε με τα θέματα ασφαλείας της διεξαγωγής των αγώνων. Ήδη εδώ και ένα μήνα έχουμε ζητήσει τεχνική συνδρομή και από την Κομισιόν και από τους εταίρους για τον τρόπο οργάνωσης της μάχης κατά της βίας στις αθλητικές διοργανώσεις. Έχουν τελειώσει οι εποχές που κάποιος είχε τις μαγικές λύσεις ή που κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι με τους συμβούλους του κρατά το μαγικό ραβδάκι. Έχουμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία.

Δυστυχώς, μολονότι τα πράγματα πήγαιναν σχετικά καλά μέχρι τώρα, οι εξελίξεις αυτές μας ξεπέρασαν. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Πιστεύουμε στη δουλειά, στους επαγγελματίες. Σχεδιάσαμε και δημιουργούμε ομάδα εργασίας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν, ξέρουν και μπορούν να προτείνουν λύσεις. Από τους υπεύθυνους του τμήματος αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. και τον αθλητικό Εισαγγελέα ώστε να καταλήξουμε σε ένα ορθολογικό πλαίσιο κανόνων για να μην ξαναδούμε τα ίδια φαινόμενα.

Αυτή τη στιγμή, πρώτιστο μέλημα είναι να κυλήσει καλά το υπόλοιπο διάστημα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα ούτε εξαγγελίες ούτε βαρύγδουπες δηλώσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας αγώνες-φωτιά με τεταμένο κλίμα, που μεταφέρεται και στα υπόλοιπα αθλήματα. Το είδαμε και στον τελικό του βόλεϊ.

Επιβάλλεται, έστω και τώρα, όλοι να δείξουν υπευθυνότητα. Οι παράγοντες άμεσα να σταματήσουν να μιλάνε, να χαμηλώσουν τους τόνους. Η ΕΛ.ΑΣ. να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζεται για να μην έχουμε άλλα τέτοια φαινόμενα. Μετά το τέλος της σεζόν να ανακοινώσουμε πως προχωράμε μπροστά. Όχι τώρα. Όχι εν βρασμώ. Όχι κινούμενοι υπό την πίεση των εξελίξεων για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να πάμε να επιλύσουμε το πρόβλημα. Και θα είμαστε αμείλικτοι.

Είναι απαραίτητο να τελειώσουμε τώρα με τους στρατούς, που στο όνομά τους ζούμε αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, με ένα νομικό πλαίσιο σαφές και για την αδειοδότηση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και για τον τρόπο που κινούμαστε μέσα σε αυτές".

- Μήπως σε ό,τι αφορά τον τελικό έπρεπε να δράσετε αρκετά πιο νωρίς; Μήπως συρθήκατε, άθελά σας, πίσω από τις εξελίξεις και δεν τις προλάβατε;

"Δεν έχει νόημα να κάνεις μία τέτοια συζήτηση, αφού έχουν έρθει τα γεγονότα. Έγινε ό,τι έγινε, ενδεχόμενα θα μπορούσα να είχα πράξει διαφορετικά. Κάποιος μπορεί να πει ότι ενδεχόμενα δικαιώθηκα γιατί είχα τις αντιρρήσεις μου. Εγώ μπορώ να δράσω και να σταματήσω ένα αθλητικό γεγονός όταν προκύπτουν ενδείξεις ότι θα υπάρχουν πράξεις βίας. Όταν υπάρχουν οι σχετικές εισηγήσεις.

Είχα επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο αγώνα, και στο παρελθόν είχε υπάρξει ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Ταυτόχρονα όμως, την ίδια στιγμή, υπήρχε ένα διαφορετικό κλίμα και από τις ηγεσίες των ομάδων και διαβεβαιώσεις από όλους ότι όλα θα κυλήσουν άψογα. Επίσης, υπήρχε η βούληση όλων να προχωρήσουμε μπροστά και η πεποίθηση όλων ότι δεν θα γίνει τίποτα. Επομένως, πως θα μπορούσα να προχωρήσω σε αναβολή; Όλοι οι συμμετέχοντες διαβεβαίωναν ότι όλα θα πάνε ρολόι".

- Άρα νιώθετε εκτεθειμένος από κάποιους, "αδειασμένος"...

"Μπορεί να έκαναν όλοι λάθος ανάλυση. Δεν θέλω, κατόπιν εορτής και - ξαναλέω -ενόψει κρίσιμων αγώνων- να κατηγορήσω κανέναν. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πετάμε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Δεν βοηθάει στο να βρούμε λύσεις, οι οποίες, προσέξτε, δεν θα είναι επικοινωνιακές, δεν θα είναι νόμοι χάριν εντυπώσεων, που επί της ουσίας δεν λύνουν το πρόβλημα. Δεν έχει έρθει η ώρα για τις ανακοινώσεις και δεν θέλω να βάλω το κάρο μπροστά από το άλογο.

Σε συνεργασία όμως με το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη έχουμε συζητήσει αρκετά θέματα που αφορούν τις αλλαγές στην αστυνόμευση και στον τρόπο λειτουργίας, σε όλο το πλαίσιο. Θέλουμε την ενίσχυση του τμήματος αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Όλα αυτά είναι πρώιμα, ο κόσμος μπορεί να νομίζει ότι τα λέμε επειδή έγινε ό,τι έγινε στον Βόλο. Έχουν γίνει, όμως, συζητήσεις και έχουν υπάρξει εκθέσεις για το αν θα πρέπει να ακολουθήσουμε το βρετανικό ή το γερμανικό πρότυπο καταστολής της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Συζητάμε με όλες τις χώρες για την παροχή τεχνογνωσίας.

Δεν θα πρέπει, όμως, ούτε να αποφασίσουμε ούτε να νομοθετήσουμε εν θερμώ. Η νομοθέτηση εν θερμώ μαζί και οι αποφάσεις είναι 9 φορές στις 10 εσφαλμένες".

- Γράφτηκε το βράδυ της Πέμπτης προς τα ξημερώματα Παρασκευής όταν όλα ήταν στον αέρα, ότι δεχθήκατε ισχυρές πιέσεις από τον Πρωθυπουργό προς την κατεύθυνση να γίνει το ματς. Ισχύει αυτό;

"Μολονότι είμαι βέβαιος ότι αυτές τις ώρες τίποτα δεν μπορεί να γίνει εύκολα πιστευτό (και το καταλαβαίνω), αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτό που γράφτηκε δεν ισχύει.

Ισχύει το γεγονός ότι υπήρξε νομικό ζήτημα σχετικά με την αρίθμηση των θέσεων. Ναι, είχα σοβαρότατες αμφιβολίες σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα. Και υπήρξε, επίσης, και το γεγονός της διαβεβαίωσης ότι όλα θα πάνε καλά και ότι όλα ελέγχονται. Όχι μόνο από την Ομοσπονδία. Σ' αυτό το πλαίσιο για να παρθεί η πολιτική απόφαση- η απόφαση της αναβολής θα ήταν πολιτική-βλέπεις ότι λείπουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις.

Επομένως, δεν είναι θέμα πίεσης. Προφανώς δεν λέω ότι όλα έγιναν σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Δεν εννοώ φυσικά τον Πρωθυπουργό, αλλά τους υπόλοιπους συνομιλητές. Όταν όλες οι πλευρές πιστεύουν ότι όλα θα διεξαχθούν ομαλά και ενώ από τις διοικήσεις των ομάδων, όπως φαινόταν, υπήρχε μία διάθεση να πάνε όλα καλά, τότε ενδεχόμενα, ναι, να νιώσεις και εσύ την αμφιβολία "μήπως είμαι υπερβολικός;.

Άρα λοιπόν δεν υπήρξαν πιέσεις με την έννοια που ο κόσμος το εννοεί. Δεν μπορούσα με βάση τις διαβεβαιώσεις που είχα και εγγράφως και προφορικά, να τεκμηριώσω την αναβολή. Ούτε φυσικά να καθοδηγήσω τις αρχές να αλλάξουν τις εισηγήσεις τους".

- Σας πέρασε από το μυαλό να αποφασίσετε αναβολή όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις στο Βόλο;

"Ήμασταν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δράσουμε. Δύο ώρες πριν από τον αγώνα, το να δώσεις αναβολή έχει χειρότερα αποτελέσματα από τη διεξαγωγή του ματς. Φάνηκε στην πορεία ότι μετά την έκρηξη και την ένταση αλλά και το σοκ από τα επεισόδια όλη η κρίση καταλάγιασε. Αν είχαμε διατάξει αναβολή εκείνη την ώρα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα".

- Είπαν κάποιοι κι έγραψαν κιόλας ότι θα έπρεπε να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθείτε. Τι απαντάτε;

"Να εξετάσουμε συνολικά το τι συνέβη. Τα περιθώρια παρέμβασης, το από πού έχεις παραλάβει την κατάσταση και πού θέλεις να καταλήξεις. Υπήρχαν στιγμές έντονης απογοήτευσης και προβληματισμού. Η πολιτική ευθύνη σε ακολουθεί συνέχεια και δεν την αποποιείσαι. Αλλά όντας σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με τις συζητήσεις με τη FIFA σε εξέλιξη, με το νέο αθλητικό νόμο που έρχεται και τις παρεμβάσεις που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε, θα ήταν ένα βήμα και λιγοψυχίας και υποχώρησης.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποποιούμαι και την ευθύνη την κρίσιμη στιγμή. Δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα, δεν θα ξεκινήσω τώρα. Είπα από την αρχή ότι θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους. Δεν ξέρω αν θα την κερδίσω. Είμαι ειλικρινής. Όπως με ειλικρίνεια προσπαθώ στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις μου -αυτός πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο ρόλος του υπουργού αθλητισμού- να βρω λύσεις στα συνολικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Πετρούνιας μπορεί να με στενοχώρησε, γιατί δώσαμε μεγάλες μάχες για να μπορεί να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια, αλλά έχει δίκιο. Οι συνθήκες είναι κακές και η υποχρηματοδότηση μεγάλη. Ψάχνουμε με κάθε τρόπο και κάθε αλχημεία να διασφαλίσουμε σε όλους και τον κάθε αθλητή τη δυνατότητα να μπορεί να προπονείται με αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο.

Θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους για να αλλάξουμε σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό. Και στο μπάσκετ δεν είχαμε διαφορετικά φαινόμενα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε πού θα γίνει ο τελικός, δεν ξέραμε πώς θα γίνει, αν θα υπάρχει ασφάλεια. Πήγαμε σε γήπεδο με ασφάλεια και έπεσε ξύλο. Πρέπει να αλλάξει συνολικά η εικόνα. Στο τέλος θα κριθούμε. Ολοκληρωμένα. Έστω και αν στον πόλεμο χάνουμε κάποιες μάχες".

- Εξαγγείλατε ήδη την απαγόρευση των μετακινήσεων. Αν του χρόνου έχουμε πάλι δύο μεγάλες στον τελικό τι θα γίνει;

"Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: είναι σαφές και το έχω δείξει, ως φίλαθλος ότι είμαι υπέρ της μετακίνησης. Γι' αυτό το λόγο άνοιξα ξανά τη συζήτηση. Επίσης είναι σαφές είμαστε ανίκανοι ακόμα και ως Πολιτεία να το κάνουμε. Σ' αυτό το πλαίσιο δεν μπορούμε να συζητάμε για μετακίνηση, η κουβέντα ξανακλείνει, αλλά όχι οριστικά.

Είχα κάνει προτάσεις, σκέψεις και συζητήσεις, δεν έχει νόημα να τις βγάλω αυτήν τη στιγμή στη δημοσιότητα. Το πλαίσιο, πάντως, θα γίνει ακόμα πιο αυστηρό του χρόνου και όσο δεν αλλάζει αυτή η κατάσταση. Τώρα, αν έχουμε του χρόνου έναν τελικό με τις ίδιες συνθήκες, σαφέστατα δεν υπάρχει περίπτωση να εξελιχθεί όπως ο φετινός, με τη συμμετοχή αυτών.

Ας το κάνουμε με μαθητές, ας το κάνουμε με τις παρέες των ανθρώπων που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες και θέλουν να πάνε μαζί στο γήπεδο. Αλλά, όμως, αν δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα, θα έχουμε τα ίδια.

Είχαμε ανθρώπους που ήταν αποφασισμένοι να πάνε να παίξουν ξύλο μέχρις εσχάτων. Και στο ΟΑΚΑ να γινόταν, μπορεί να μην είχαμε αυτό το τρομακτικό πράγμα που έγινε στην πεζογέφυρα, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι δεν θα είχαμε δραματικά γεγονότα. Κάθε χρόνος είναι και ένα παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν ήταν καλό το γήπεδο, σίγουρα.

Θα πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για το ποιοι παίρνουν τα εισιτήρια και με τι σκοπιμότητα. Έχει συγκεκριμένη διακίνηση στον τελικό. Πώς ήρθαν αυτά τα στοιχεία στο γήπεδο; Γιατί οι ομάδες έδωσαν σ' αυτούς τους ανθρώπους τα εισιτήρια; Να γίνει ειλικρινής συζήτηση. Όχι με τσιτάτα. Το κεφάλι κάτω να δούμε πως δεν θα ξαναγίνει".

- Έχετε μπροστά σας τις συζητήσεις με την FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά τα όσα έγιναν το Σάββατο, έχετε την ίδια εμπιστοσύνη στην ΠΔΕ της ΕΠΟ;

"Ας μην συγχέουμε τα δύο πράγματα. Οι ευθύνες όλων είπαμε ότι υπάρχουν και είναι γνωστές, όπως και των υπολοίπων, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συγχέουμε τη διεξαγωγή ενός αγώνα με τη νομική διαδικασία για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Σας λέω ότι αν λειτουργούμε εν θερμώ, οδηγούμαστε σε αδιέξοδα. Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε τέτοια κουβέντα δεν έχει νόημα. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στις θεσμικές αλλαγές και το συντομότερο αν είναι δυνατόν 31 Μαΐου, όπως προβλέπει ο νόμος, να έχουμε τελειώσει για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα".

- Πριν από λίγες ημέρες, δεχθήκατε εδώ, στο ίδιο γραφείο, τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Μήπως πρέπει να δείτε και τους ιδιοκτήτες; Θα είχε νόημα;

"Δεν κάνω τίποτα με βάση την επικοινωνία. Αν είναι να κάνω μία συνάντηση για επικονωνιακούς λόγους, δεν θα την κάνω. Δεν με ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι λόγω της έντασης, δεν θα βοηθούσε την κατάσταση. Τους στέλνω όμως ένα μήνυμα: θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Όλοι. Θα πρέπει να λειτουργήσουν ως ιδιοκτήτες εταιριών, όπως λειτουργούν επιχειρηματικά και στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Να μην μιλάνε πολύ. Να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τον κόσμο. Δεν μας αξίζει σαν λαός να σκοτωνόμαστε για το ποδόσφαιρο, δεν μας αξίζει".

- Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει το πρότζεκτ της "Νέας Αθήνας" που περιλαμβάνει το γήπεδο για τον Παναθηναϊκό στο Γουδή. Είναι πραγματικά μία λύση για το γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού αυτή;"Σαφώς, δεν υπάρχει αμφιβολία. Μολονότι για να είμαι ειλικρινής λόγω της έντασης των στιγμών, η συζήτηση για το γηπεδικό, μετά τις σκηνές πολέμου, δεν σε εμπνέει ιδιαίτερα, για να το θέσω όσο πιο ευγενικά γίνεται. Πιστεύω ότι για τον Παναθηναϊκό αυτή θα είναι η ιδανικότερη λύση. Οι επαγγελματικές ομάδες θα πρέπει να διαθέτουν γήπεδα, στο οποίο θα παρέχουν ασφάλεια στους οπαδούς και στους αθλητές, για να μπορέσουν να γίνουν οικονομικά βιώσιμες. Έτσι θα αναβαθμιστεί και το προϊόν. Αλλά σε συνδυασμό με πολλά άλλα.

Τι να το κάνεις ένα ωραίο γήπεδο αν δεν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα. Θα έχεις ένα ωραίο άδειο γήπεδο. Δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό αυτό, ρίχνουμε βάρος στις αθλητικές υποδομές ανά την επικράτεια με τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτουμε. Προχωράμε με σεβασμό στους κανόνες, τους νόμους και το περιβάλλον".

- Η λύση για το κλειστό του ΟΑΚΑ που προτείνεται από τον Παναθηναϊκό θα προχωρήσει;

"Υπάρχουν συζητήσεις. Περιμένουμε να βρούμε την πλέον πιο συμφέρουσα λύση για το δημόσιο. Το ΟΑΚΑ, όπως οι περισσότερες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, είναι μία ανοιχτή πληγή. Θα μπορούσε να είναι πόλος ζωής αλλά παρ’ όλα αυτά είναι μία κλειστή εγκατάσταση και δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καν τα χρήματα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός γι' αυτή. Επομένως θέλουμε να πάμε σε μία λογική πλήρους αξιοποίησης του και ταυτόχρονα μέσα από την αξιοποίηση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν. Το ότι δεν έχουμε γήπεδα για παράδειγμα.

Θέλουμε ολοκληρωμένες λύσεις. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Με όλες τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ έχω καλή συνεργασία. Γι' αυτό και στενοχωριέμαι και εκνευρίζομαι ακόμα περισσότερο όταν γίνονται αυτά που γίνονται. Εμείς θα είμαστε εδώ, για όλους, αρκεί όλοι να δείχνουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους".

- Ισχύει ότι ο Ολυμπιακός σας έχει κάνει κρούση για να πάρει τη χρήση της κύριας σάλας του ΣΕΦ;

"Υπάρχει μία συνεργασία με τον Ολυμπιακό, έτσι και αλλιώς. Από τη θέση του ο Ολυμπιακός είναι προνομιακός συνομιλητής για τη χρήση του ΣΕΦ, ας μην κρυβόμαστε. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης για την περιοχή, για τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ. Έχουμε συμφωνήσει να ξανάρθει ο περιβάλλων χώρος στο στάδιο. Εκεί θα γίνει μία παρέμβαση για το λαό του Πειραιά, θα ξαναφτιαχτεί στίβος.

Ανοιχτές εγκαταστάσεις μαζικού αθλητισμού και διάφορες ψυχαγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες. Όχι mall και μαγαζιά. Ήπιας ανάπτυξης θα είναι. Δεν θέλουμε να πνιγεί ο Πειραιάς. Θέλουμε να είναι η κατάληξη του παραλιακού μετώπου. Είναι μία συνολική λύση ανάπλασης προς όφελος του δημοσίου. Χρειαζόμαστε επενδύσεις και θέσεις εργασίας".

Όλη τη συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στο Contra.gr μπορείτε να την διαβάσετε εδώ. 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24