ΣΤΗΜΕΝΑ

Απολογήθηκε η Καβάλα και περιμένει

Απολογήθηκε η Καβάλα και περιμένει
INTIME SPORTS

Μετά την απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου, πήρε σειρά η ΠΑΕ Καβάλα και ο Σταύρος Ψωμιάδης στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Με αρκετή ώρα καθυστέρηση, μετά την απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου, πήρε σειρά η αντίστοιχη της ΠΑΕ Καβάλας και του Σταύρου Ψωμιάδη στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αρχικά η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός που είχαν καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση παραιτήθηκαν και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία με πρώτο τον δικηγόρο της ΠΑΕ Καβάλα, Δημήτρη Πέππα.

" Η εγκληματική οργάνωση που λένε πρέπει να για να συσταθεί, σύμφωνα με τον Νόμο, να αποτελείται τουλάχιστον από τρία άτομα. Τα τρία άτομα ήταν ο Παπακώστας που αθωώθηκε, ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας "Διαμαντής" και ο γιός του Σταύρος. Δηλαδή μένουν δύο άτομα, ο πατέρας και ο γιος. Δηλαδή ο πατέρας έδινε εντολή στον γιο να στήσουν παιχνίδι. Οι δύο τους όμως δεν αποδεικνύεται πουθενά ότι έπαιζαν στοίχημα. Έχουμε το πιο αξιόπιστο σύστημα, καλύτερο από της ΟΥΕΦΑ", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πέππας.

Ο κ. Μοροζίνης, δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, υποστήριξε: " Έχουμε κάνει ένσταση για πειθαρχική δικαιοδοσία οργάνων. Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει καμία διοικητική σχέση με την ομάδα".

Ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, είπε: " Πουθενά η ΟΥΕΦΑ δεν αναφέρει ότι έγινε αποδεδειγμένα προσυνεννοημένο παιχνίδι"

Στην συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, ως μάρτυρας ο οποίος τόνισε: " Τον κ. Σταύρο Ψωμιάδη τον γνωρίζω μόνο από μία κλήρωση. Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τον κ. Μάκη Ψωμιάδη. Τον γνωρίζω αφού έχουμε προεδρεύσει και οι δύο της ΑΕΚ.

Εγώ το 1997-98 και αργότερα ο Ψωμιάδης. Η γνώση μου είναι πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης, μέτοχος της Καβάλας είναι ο Μάκης Ψωμιάδης. Επειδή υπάρχει νομικό κώλυμα, λόγω υπόθεσης με την ΑΕΚ, επελέγη να διοικεί ο Σταύρος Ψωμιάδης".

Σε ερώτηση αν ξέρει κάτι για δωροδοκία, ο κ. Κούγιας απάντησε: " Δεν γνωρίζω για τίποτε άλλο για τον κ. Ψωμιάδη εκτός των δύο παιχνιδιών. Στο ΠΑΣ Γιάννινα- Καβάλα, ο ΠΑΣ άλλαξε τα 8/11 της ομάδας του και μου έκανε εντύπωση. Ο Όγιος τρομοκρατήθηκε από ένα περιστατικό πριν από τον αγώνα. Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης πήγε σε ένα μαγαζί με αστακούς και πυροβολούσε αστακούς, παρουσία του κ. Χριστοβασίλη.

Αυτά μου είπε ο κ. Βήτας (σ.σ. νομικός σύμβουλος του ΠΑΣ). Αυτό τρομοκράτησε τους ανθρώπους του ΠΑΣ και τον Όγιος. Όσο για το Καρδίτσα - Καβάλα 1-0, εμπλέκονται ο Κασιμάτης, δεξί χέρι εποχής Βίκτωρα Μητρόπουλου και ο ιδιοκτήτης της Αναγέννησης Καρδίτσας, Κωτούλας. Το ενδιαφέρον πρόσωπο όμως είναι ο τότε προπονητής της Καρδίτσας, Περικλής Αμανατίδης.

Αγωνιστικά το σκορ ήταν έκπληξη και όσοι το γνώριζαν πιθανότατα θα έβγαλαν πολλά λεφτά. Μετά το 2005 μπήκαν στο ποδόσφαιρο μπράβοι και κακοποιοί. Προστάτες και μπράβοι έγιναν ιδιοκτήτες ομάδων. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως ο Τσακογιάννης με τα όπλα και ο Μπέος διαφορετικά, δημιούργησαν ένα κλίμα".

Σε καμία λίστα το όνομα Ψωμιάδης

Από εκεί και πέρα, στην κατάθεσή του ο κ. Ηλιόπουλος (σ.σ. προϊστάμενος διεύθυνσης Στοιχήματος ΟΠΑΠ), εξήγησε, όπως και στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, πως στοιχηματίζουν οι παίκτες του Στοιχήματος, τονίζοντας πως δεν εμφανίζεται σε καμία λίστα νικητών του ΟΠΑΠ, το όνομα Ψωμιάδης.

Ο δικηγόρος της Καβάλας κ. Λίβας, πρόσθεσε: " Όταν αυξήσαμε το ποσοστό μας στην Καβάλα, από 5% σε 10%, πήγαμε στην επιτροπή και ελεγχθήκαμε. Σε αυτήν την περίπτωση ελέγχεσαι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θα μπορούσαμε να πάρουμε 9,99% και να μην ελεγχθούμε. Δεν υπάρχει μία συνομιλία που να αναφέρεται στα ύποπτα παιχνίδια της λίστας της UEFA".

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, είπε: " Έχω εξευτελιστεί σαν άνθρωπος και το τεκμήριο αθωότητας έχει καταστρατηγηθεί. Αποφάσισα να ασχοληθώ με ΠΑΕ Καβάλα μετά από προτροπή του Δημάρχου Καβάλας. Όταν ξεκίνησα σαν μέτοχος δεν είχα ιδιότητα μέλους ΔΣ, την απέκτησα αργότερα.

Το 2008 αγόρασα ένα ποσοστό από έναν μέτοχο. Δεν είχε καμία σχέση ο πατέρας μου με την ΠΑΕ και δεν έχει κανένα νομικό κώλυμα (σε αντίθεση με ότι είπε ο κ. Κούγιας) αν ήθελε να ασχοληθεί με κάποια ομάδα. Απλά δεν ήθελε να μπει στην ομάδα".

Η ΠΑΕ Καβάλα πήρε διορία να καταθέσει τα υπομνήματά της ως την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ