ΕΛΛΑΔΑ

Στην Δ' Εθνική Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου

Στην Δ' Εθνική Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου
INTIME SPORTS

Η Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου δεν πήραν άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ και υποβιβάζονται στην Δ' Εθνική κατηγορία. Μικρό πρόβλημα και για την ΑΕΚ η οποία πρέπει να δώσει ένα επιπλέον έγγραφο

Στο Περιφεριακό πρωτάθλημα ή αλλιώς Δ' Εθνική θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς οι δύο ομάδες δεν πήραν άδεια συμμετοχής στην Superleague από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που συνεδρίασε την Τρίτη.

Ο λόγος που δεν πήραν άδεια, είναι πως όπως αποφάσισε η Επιτροπή δεν έχει επέλθει καμιά ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων μετά την τιμωρία των Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέου.

Έτσι οι δύο σύλλογοι υποβιβάζονται στην Ερασιτεχνική κατηγορία και την θέση τους στην Superleague σύμφωνα με όσα ισχύουν θα πάρουν οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας από την Football League.

Πάντως, να θυμίσουμε πως εκκρεμεί και η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και για τις προσφυγές της ΑΕΛ και του Πανσερραϊκού, που αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη.

Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου, μπορούν πλέον να προσφύγουν για την απόφαση αυτή που πήρε η ΕΕΑ, μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μικρό πρόβλημα και η ΑΕΚ

Επίσης, μετά την συνεδρίαση της Τρίτης, δεν πήρε άδεια συμμετοχής και η ΑΕΚ. Πάντως, σε ότι αφορά την Ένωση το πρόβλημα είναι τυπικό, όπως αναφέρουν, καθώς η ΠΑΕ είχε προσκομίσει δύο έγγραφα που της ζητήθηκαν σε φωτοτυπίες και όχι τα πρωτότυπα.

Το ένα έγγραφο από αυτά είναι η φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ και έχει πάρει παράταση η διοίκηση να το προσκομίσει στην ΕΕΑ μέχρι την Πέμπτη για να πάρει την άδεια συμμετοχής.

Κανονικά πιστοποιητικό συμμετοχής πήραν οι ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ενώ αποφασίστηκε ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής να δώσουν εξηγήσεις προσεχώς για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, το πρωτάθλημα της Superleague που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το προσεχές σαββατοκύριακο (27-28/8) εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει αναβολή και θα αρχίσει μετά τις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς μεσολαβούν δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 2 και 6 Σεπτεμβρίου.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ