ΕΛΛΑΔΑ

Νέοι πρόεδροι σε ΕΣΚΑΝ και ΕΕΑ

Με πρωτοβουλία των Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ και του Διευθυντή του Εργαστηρίου Ανατομίας-Χειρουργική Ανατομία- "Ανατομείο", Καθηγητή Παναγιώτη Σκανδαλάκη .
Ξεκίνησε σήμερα το 1ο Φοιτητικό Συνέδριο Ανατομικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Οι εργασίες του συνεδρίου λαμβάνουν χώρα στο Αμφιθέατρο Ανατομίας του  Εργαστηρίου στις 17 και 18 Μαϊου 2013.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
Με πρωτοβουλία των Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ και του Διευθυντή του Εργαστηρίου Ανατομίας-Χειρουργική Ανατομία- "Ανατομείο", Καθηγητή Παναγιώτη Σκανδαλάκη . Ξεκίνησε σήμερα το 1ο Φοιτητικό Συνέδριο Ανατομικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Οι εργασίες του συνεδρίου λαμβάνουν χώρα στο Αμφιθέατρο Ανατομίας του Εργαστηρίου στις 17 και 18 Μαϊου 2013. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ και ο Νικόλαος Τζουλάκης πρόεδρος της ΕΕΑ.

Αλλαγές είχαμε στη διάρκεια της Παρασκευής τόσο αναφορικά με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) όσο και με τον πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Μετά από απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, δυο νέοι πρόεδροι τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) τοποθετείται ο Καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος της ΕΚΙΠΑ (Ενωσης Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών), Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής για επτά θητείες και Υφυπουργός Εξωτερικών τη διετία 2004-2006.

Ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης είναι Καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.).Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Χειρουργική και στην Χειρουργική Αγγείων στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Άμστερνταμ της Ολλανδίας και Ατλάντας των Η.Π.Α. Διετέλεσε Επιμελητής Χειρουργικής του Ακαδημαϊκού Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Άμστερνταμ. τ. Καθηγητής Χειρουργικής Ανατομίας και Τεχνικής του Πανεπιστημίου Emory της Ατλάντα των Η.Π.Α. . Με την ιδιότητα του καθηγητή συμμετέχει, κάθε χρόνο, ως ομιλητής σε σειρά συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Είναι Ιδρυτικό μέλος της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ., ενώ υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1982 έως το 1996 ως Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλλιθέας. Έχει εκλεγεί επτά (7) φορές με την Νέα Δημοκρατία (1989-1993 στην Β΄ Αθηνών, 1996-2009 στην Λακωνία).

Διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών από τον Μάρτιο 2004 έως τον Φεβρουάριο 2006 αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΟΑΣΕ, όπου υπήρξε Πρόεδρος της επιτροπής διαφάνειας. Ήταν επίσης Αντιπρόεδρος της Βορειοατλαντικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (Ν.Α.Τ.Ο.), Αρχηγός της Ελληνικής Διακομματικής Επιτροπής στον Ο.Η.Ε. για τα εθνικά θέματα, Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής, Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Υγείας και Πρόνοιας.

Από το 2009 έως σήμερα είναι Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών συγγραμμάτων, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες. Είναι συγγραφέας βιβλίου για την Ελληνική Διασπορά. Έχει τιμηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την προσφορά του στον ιατρικό τομέα, για τον αγώνα του εναντίον των ναρκωτικών, για την προσφορά του στην εξωτερική πολιτική καθώς και για το έργο του για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Αντίστοιχα, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), τοποθετείται ο Επίτιμος Αντιεισαγγελέας Εφετών, Νικόλαος Τζουλάκης, ο οποίος διετέλεσε επί τριετία και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης στην ΕΠΟ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ