Κύπελλο Ελλάδας: Σχέδιο της ΕΠΟ με διπλό τελικό

Δυο είναι τα σχέδια για τη φόρμα του Κυπέλλου Ελλάδας τη νέα σεζόν, στις 28 Μαΐου η τελική εισήγηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Το πλάνο Ψαρόπουλου με διπλό τελικό, τι προτείνει ο Λυσάνδρου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε μετά την εξαγγελία των αποφάσεων της FIFA από τον Μπιορν Βασάλο και συζητήθηκαν αρκετά θέματα. Ένα απ' αυτά είναι το Κύπελλο Ελλάδας και το πώς θα διοργανώνεται από τη νέα σεζόν, αλλά απόφαση δεν πάρθηκε. Η τελική εισήγηση θα γίνει στις 28 Μαΐου, όταν και θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΔΥΟ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάντως, δυο σχέδια υπάρχουν στο τραπέζι, το ένα του Σταύρου Ψαρόπουλου εκ μέρους της Ομοσπονδίας και το άλλο του προέδρου της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.

Τι προτείνουν; Ο μεν κ. Ψαρόπουλος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, πρότεινε διοργάνωση με 137 ματς και διπλό τελικό. Θυμίζουμε πως τελευταία φορά που ίσχυσε διπλός τελικός στην Ελλάδα, ήταν τη σεζόν 1991-92 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, με το τρόπαιο να καταλήγει στους Πειραιώτες του Όλεγκ Μπλαχίν. Θα υπάρχει και φάση ομίλων (οκτώ γκρουπ των τεσσάρων) στο δικό του σχέδιο.

Όσο για τον Μηνά Λυσάνδρου, το δικό του σχέδιο περιλαμβάνεται 117 ματς και μονό τελικό. Μάλιστα, παρουσίασε σε power point το πλάνο του, ήταν αρκετά εμπεριστατωμένο και βασισμένο στο μοντέλο των χωρών που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα στην κατάταξη. Οι ημερομηνίες των αγώνων είναι ίδιες, όμως θα έχει περισσότερα διπλά παιχνίδια και καταργείται η φάση των ομίλων. Φαντάζει ως το επικρατέστερο για να επικρατήσει στο τέλος και να ισχύσει από τη νέα σεζόν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2020 Ο ΧΟΥΜΠΕΛ

Εξάλλου, στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο Μπιορν Βασάλο παρουσίασε εκ νέου την επιστολή της Φατμά Σαμούρα, η οποία είναι επικεφαλής του ζητήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου εκ μέρους της FIFA και τόνισε πως οι αποφάσεις είναι ειλημμένες στη Ζυριχή και δεν τίθενται προς διαπραγμάτευση.

Οι κ.κ. Ντερβισάι και Βέλα, μέλη της επιτροπής παρακολούθησης, αποχωρούν και θα συνδράμουν σε Ιρλανδία και Ανδόρα. Ο κ. Χούμπελ θα έχει ρόλο ανεξάρτητου συμβούλου και θα προετοιμάσει και τις διαδικασίες για τις εκλογές του 2020. Το σχέδιο είναι να απεμπλακεί σταδιαικά η FIFA από την Ελλάδα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Βασάλο χαιρέτησε την εκλογή Λυσάνδρου στην προεδρία της Λίγκας και ευχήθηκε για καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στην ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΑΚΑΛΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης, ήταν ο μόνος που εξέφρασε ενστάσεις και κυρίως για την παραμονή του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ηγεσία της ΚΕΔ, λέγοντας πως "η παρουσία του δημιουργεί καχυποψίες", ενώ είπε πως δεν γίνεται να μαθαίνει η Ε.Ε. τις αποφάσεις της FIFA από τα media. Ο κ. Βασάλο απάντησε πως είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά οι αποφάσεις έχουν παρθεί στη Ζυρίχη.

Τέλος, επικυρώθηκαν όλες οι βαθμολόγιες της Γ' Εθνικής, ενώ έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής, προκειμένου ο Βασίλης Χατζηπαναγής να αναλάβει πρεσβευτής κοινωνικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΠΟ. Το επόμενο Δ.Σ. θα είναι στις 19 Ιουνίου, ενώ η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση θα γίνει στο Caravel στις 28 Ιουνίου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

"Συνεδρίασε σήμερα σε πλήρη σύνθεση η Εκτελεστική  Επιτροπή της  Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία  του κ. Μπιορν Βάσαλο, διευθυντή του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA, του ανεξαρτήτου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA  κ. Πετρ Φούσεκ και των μελών της Επιτρ. Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κ.κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Έντι Ντερβισάι και Ιβάν Βέλα. Για θέματα της Κ.Ε.Δ. στη συνεδρίαση παρέστη ο κ. Β. Μ. Ντε Μέλο Περέιρα.

Στην έναρξη της συνεδρίασης γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. επιστολή της Γενικής Γραμματέως της FIFA κ. Φάτμα Σαμούρα και αναλύθηκαν σχετικά, από τον κ. Βάσαλο, οι αποφάσεις  της FIFA με στόχο τη σταδιακή απεμπλοκή της από την παρακολούθηση και υποστήριξη σε θέματα διακυβέρνησης και ανάπτυξης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

O κ. Βάσαλο σχολίασε σε ιδιαίτερα θετικό τόνο το έργο της διοίκησης της Ε.Π.Ο. επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

"Δύο χρόνια μετά τις εκλογές, και ιδιαίτερα μετά την επιστολή του Μαίου 2018, παρατηρούμε σημαντική πρόοδο στα διοικητικά θέματα. Έχουμε ήδη θέσει και προτεραιότητες για την περαιτέρω πρόοδο, καθώς έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Υιοθετώντας ορθές πολιτικές μπορείτε να υλοποιήσετε τις υπόλοιπες προκλήσεις. Διαθέτετε το ταλέντο, με την κατάλληλη στρατηγική, να έχετε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η αυτονομία στην εσωτερική σας λειτουργία διατηρείται άλλωστε πλήρως και απολαμβάνετε την απόλυτη στήριξή μας προς τον πρόεδρο κ. Γραμμένο και την Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία αξίζει ο έπαινος για τα βήματα προόδου, μέσα σε τοξικό περιβάλλον. Έχετε την ευκαιρία πλέον να κερδίσετε την ανεξάρτητη διαχείριση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου". Με βάση το περιεχόμενο της επιστολής Σαμούρα ανανεώνεται για έναν ακόμα χρόνο η θητεία των τριών διορισμένων από τη FIFA μελών της Κ.Ε.Δ. (Βίτορ Μανουέλ ντε Μέλο Περέιρα, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λιντμπεργκ) και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα κ. Πετρ Φούσεκ, ενώ η θητεία της Επιτροπής Παρακολούθησης ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου 2019 και μόνον ο πρόεδρος της κ. Χέρμπερτ Χούμπελ διατηρεί την ιδιότητα του ανεξαρτήτου συμβούλου της  Ε.Π.Ο. για θέματα διακυβέρνησης, και ενόψει της διαδικασίας των εκλογών του 2020.

Η Εκτελεστική Επιτροπή:

Συζήτησε τις δύο προτάσεις που υπεβλήθησαν για τη νέα μορφή διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος από την επιτροπή διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. και την Super League. Οριστική απόφαση θα ληφθεί μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις 28 Μαΐου 2019.

Επικύρωσε τις τελικές βαθμολογίες των 8 ομίλων της  Γ’ εθνικής κατηγορίας, περιόδου 2018-19.

Ενέκρινε την υλοποίηση του νέου κανονισμού GDPR, κατ’ εφαρμογή της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Έκανε δεκτή εισήγηση της τεχνικής επιτροπής ο θρύλος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου Βασίλης Χατζηπαναγής να οριστεί εφεξής  «πρεσβευτής» όλων των αναπτυξιακών και κοινωνικών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας (training the future, football in medicine, hello football friend, same field, Πάσα στα θρανία)".

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.