GREXIT

Κοντονής: "Δεν υπάρχει καμία σκιά για το αυτοδιοίκητο"

Κοντονής: "Δεν υπάρχει καμία σκιά για το αυτοδιοίκητο"
INTIME SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, χαρακτήρισε ειλικρινή και εποικοδομητική την συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζάνι Ινφαντίνο.

Δηλώσεις έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά την συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζάνι Ινφαντίνο.

Τόνισε ότι έγινε μία ειλικρινής και παραγωγική συζήτηση γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο με θετικό απολογισμό.

Διαβάστε τις δήλωση του:

"Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και εποικοδομητική και παραγωγική. Από την πλευρά μας έγινε ξεκάθαρο ότι για τα δυο ζητήματα που απασχολούν τις διεθνείς ομοσπονδίες. Πρώτο το αυτοδιοίκητο και ισχύει η δήλωση που έκανα στην Βουλή να μπει σε νομοθετικό κείμενο.

Από τον εκπρόσωπο μου ζητήθηκε αν το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να μπει και στον νόμο. Του απάντησα πως αν εγκριθεί, τότε θα περάσει. όσον αφορά το αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει καμία σκιά.

Διευκρινίσαμε τη διαδικασία τον τρόπο και την κίνηση σχετικά με την κλήρωση τακτικών δικαστών για τη στελέχωση τακτικών οργάνων της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι πρόκειται περί πληρώσεων και όχι ορισμού. Κάτι τέτοιο ισχύει και σε άλλες ομοσπονδίες. Εκεί οι δικαστές στο πρώτο βαθμό είναι δικαστές και στο δεύτερο.

Η ελληνική εργάζεται σκληρά γιατί σκέφτεται πρώτα την Εθνική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Όχι μόνο τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τους ξένους. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση.

Δηλαδή τα μέτρα που προτείναμε να είναι αποτελεσματικά.Τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα, αλλά στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Η ισονομία είναι γνώμονας άσκησης πολιτικής .

Έγιναν αναλυτικές συζητήσεις επί αυτού του θέματος. Οι όποιες σκιές έσβησαν και είμαστε αισιόδοξοι. Σε ένα σημείο υπάρχει διαφορά. Να προβαίνει τον αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από τα ελληνικά πρωταθλήματα. Εκεί εκφράστηκαν οι ενστάσεις. Εμείς καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση. Επειδή δεν υπήρξε κατάληξη θα το συζητήσουμε και στην ολομέλεια, αλλά η εναλλακτική θα λύσει το πρόβλημα.

Θα ισχύσει το γεγονός ότι η απόφαση του Υπουργού θα λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση και ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους από τα κόμματα που ήρθαν. Και θεωρώ ότι πλέον η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα".

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ