Ναζιστικό "πάρτι" στο ΟΑΚΑ με χαιρετισμούς και τον διαβόητο "Μαύρο Ήλιο" των SS

Μεταξύ των 1000 ατόμων που παρακολούθησαν το Ελλάδα - Εσθονία, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ κάθισαν και νεοναζί. Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε χαιρετισμούς και σημαία με τον "Μαύρο Ήλιο" που αποτελεί σύμβολο των SS (PHOTOS).

Λίγο πριν την έναρξη του Euro 2008, η UEFA μέσω της FARE που λειτουργεί ενάντια στον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο είχε ζητήσει από τους διοργανωτές να έχουν ορθάνοιχτα τα μάτια τους για τον εντοπισμό ρατσιστικών συμβόλων στις κερκίδες των γηπέδων.

Ένα από τα σύμβολα που κυνήγησαν τα αρμόδια Όργανα ήταν ο "Μαύρος Ήλιος" των SS. Συγκεκριμένα, η οδηγία ανέφερε: "Ο μαύρος ήλιος μοιάζει με μια σβάστικα με δώδεκα βραχίονες ή έναν τροχό με δώδεκα ρουνικά σύμβολα της νίκης (Sig-Runes). Χρησιμοποιούνταν από τα SS ως βορειοευρωπαϊκό παγανιστικό θρησκευτικό σύμβολο."

 

Δυστυχώς, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η σημαία με τον "Μαύρο Ήλιο" υψώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο στο πλαίσιο της αναμέτρησης Ελλάδας - Εσθονίας. Δηλαδή μεταξύ των μονάχα 1000 θεατών, στις κερκίδες βρέθηκε μία μερίδα νεοναζί οι οποίοι λειτούργησε χωρίς να την ενοχλήσει κανείς.

 

Μαζί με τον "Μαύρο Ήλιο" εντοπίζουμε μέσω των φωτογραφιών ναζιστικούς χαιρετισμούς, κάψιμο τουρκικής σημαίας, μία ελληνική σημαία με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, όπως και δύο σημαίες της Σερβίας και της Ρωσίας...

Ο "Μαύρος Ήλιος" έχει συνδεθεί με τα SS λόγω του Χάινριχ Χίμλερ και χρησιμοποιήθηκε σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Ο Χίμλερ το 1929 είχε διοριστεί ανώτατος αρχηγός των SS και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής.

Για την ιστορία, ο "Μαύρος Ήλιος" δεσπόζει στο μωσαϊκό του πύργου Βέβελσμπουργκ τον οποίο είχε αγοράσει το 1933 ο προαναφερθείς αρχι-Ναζιστής, με στόχο να το μετατρέψει κέντρο των SS. Έτσι, το συγκεκριμένο σύμβολο έχει συνδεθεί με τους Ναζί κι όχι μόνο.

 

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.