ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδας

UEFA NATIONS LEAGUE / ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών στο ματς με την Ουγγαρία και την ήττα με 2-1 από τους Ούγγρους.

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Ουγγαρία στην 2η αγωνιστική του Nations League και το Sport24.gr αξιολογεί την παρουσία των Ελλήνων διεθνών.

Μόνο οι Μπάρκας και Φορτούνης ξεχώρισαν ενώ το πάλεψαν οι Τοροσίδης, Μήτρογλου και Μανωλάς.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Μαζί με τον Φορτούνη από τους καλύτερους της Εθνικής Ελλάδος. Στα γκολ που δέχτηκε δεν μπορούσε να κάνει κάτι ενώ είχε αρκετές καλές επεμβάσεις κυρίως στο πρώτο μέρος όπου έσωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από δυο ακόμη τέρματα. Ιδίως η διπλή του επέμβαση δευτερόλεπτα πριν το 2-1 ήταν πάρα εξαιρετική. Στο δεύτερο μέρος δεν είχε φάσεις μπροστά στην εστία του παρά μόνο ένα σουτ το οποίο εξουδετέρωσε.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο αρχηγός ήταν ορεξάτος σε αντίθεση με αρκετούς συμπαίκτες του και προσπάθησε από την πλευρά του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά να βοηθήσει. Δεν φταίει στο πρώτο γκολ καθώς όλη η ελληνική άμυνα αλλάζει θέση για να καλύψει το κενό που αφήνει ο Τζαβέλλας. Είχε μια καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για να φέρει στο ματς στα ίσια ενώ ήταν και από τους μόνους που σε κάποιες φάσεις έπαιξε και αυτός σκληρά, όπως στο σύνολο τους οι Ούγγροι.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε δυο γκολ από τους Ούγγρους στα οποία μπορεί να μην έφερε αυτός καθολική ευθύνη αλλά εν γένει η άμυνα της οποίας είναι ο ηγέτης. Επίσης έκανε κάποια λάθη σε μεταβιβάσεις που δεν μας συνηθίζει. Προσπάθησε με τα ανεβάσματα από τον άξονα να βοηθήσει επιθετικά την Ελλάδα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Ο Έλληνας στόπερ αντικαταστάθηκε στο 52' λόγω τραυματισμού και μπορεί να πει κάποιος πως ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Καθώς στο πρώτο γκολ είναι ο μόνος που κρατάει ουσιαστικά τη θέση του ενώ και στο δεύτερο δεν ευθύνεται. Επίσης επιθετικά βοήθησε αφού πέτυχε το τέρμα από το οποίο ήρθε η ισοφάριση ενώ εν συνεχεία είχε επίσης μια καλή στιγμή για να δώσει το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Ο Σκίμπε τον χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα αντί του Λυκογιάννη αλλά ο αριστεροπόδαρος αμυντικός φάνηκε να μην έχει ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο που έπαιξε. Ήταν ένα κλικ πιο αργός στις φάσεις, δεν είχε ανεβάσματα ενώ μια καλή ενέργεια που έκανε την σπατάλησε εκμαιεύοντας εν συνεχεία το πέναλτι και βλέποντας την κίτρινη κάρτα. Φταίει στο πρώτο γκολ των Ούγγρων καθώς αρχικά χάνει τον παίκτη του και εν συνεχεία δεν προλαβαίνει να διώξει τη μπάλα. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Λυκογιάννη.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Κακό παιχνίδι από τον Έλληνα μέσο. Δεν βοήθησε αμυντικά και επιθετικά όπου σε κάποιες φάσεις έδειξε να φοβάται περισσότερο απ' ότι έπρεπε. Είχε κάποιες κακές μεταβιβάσεις ενώ δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Τόσο ο Μπουχαλάκης όσο και ο Κουρμπέλης φταίνε στο δεύτερο γκολ που τρώει η Ελλάδα.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Ούτε ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε καλό παιχνίδι. Και αυτός έχασε αρκετά μονομαχίες, είχε κακές μεταβιβάσεις και δεν είχε σωστά τρεξίματα. Στο δεύτερο γκολ αργεί να βγει στον σκόρερ των Ούγγρων και εν γένει ο Κουρμπέλης δεν βοήθησε ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Από τους καλύτερους της Εθνικής Ελλάδος. Ο μοναδικός που έβγαινε να ζητήσει μπάλα και να προσπαθήσει να φτιάξει το παιχνίδι είτε με τις ατομικές του εμπνεύσεις, είτε ανοίγοντας σωστά το παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Είχε κάποιες καλές στιγμές και έδειξε την ποιότητα του ενώ είχε και καλές εκτελέσεις φάουλ. Όχι όμως και κόρνερ και ίσως αυτό ήταν το μοναδικό μελανό σημείο στην εμφάνιση του.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Λάζαρος έχει ξεκινήσει φορτσάτος τη φετινή σεζόν και σίγουρα ο Σκίμπε περίμενε περισσότερα από τη χρησιμοποίηση του. Έμεινε όμως μακριά από τον κακό του εαυτό, είχε μόνο μια καλή στιγμή στο ματς και από και πέρα δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο έπρεπε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τους Ούγγρους να κόβουν κάθε προσπάθεια που ξεκινούσε από τα πόδια του.

ΠΕΛΚΑΣ: Όπως και από τον Λάζαρο έτσι και από τον Πέλκα ο Σκίμπε θα περίμενε πολλά περισσότερα πράγματα αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν άφαντος. Μόνο σε δυο φάσεις, μια στο πρώτο μέρος και μια στο δεύτερο έκανε αισθητή την παρουσία του και σίγουρα θα μπορούσε να είχε καλύτερη απόδοση.

ΔΩΝΗΣ: Δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο πρώτο 45λεπτο που αγωνίστηκε ως σέντερ φορ. Μόνο μια φορά βοήθησε την ανάπτυξη της ομάδας με έναν καλό συνδυασμό και τελική πάσα προς τον Χριστοδουλόπουλο αλλά στο υπόλοιπο πρώτο μέρος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Για αυτό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μήτρογλου.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Είναι σέντερ φορ και αυτό φάνηκε με το που μπήκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αντί του Δώνη. Τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα και κατάφερε να κάνει δυο φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Από εκεί και πέρα δεν πέρασαν αρκετές μπαλιές προς αυτόν με τους Ούγγρους να έχουν στραμμένη πάνω του την προσοχή τους. Δεν βοήθησε όμως στο ομαδικό παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Μπήκε αντί του Τζαβέλλα με την έναρξη του δευτέρου μέρους και ήταν σίγουρα καλύτερος τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση βοηθώντας περισσότερο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο διάστημα που έπαιξε. Βγήκε αρκετές φορές μπροστά και προσπάθησε με τις σέντρες του αξιοποιήσει τον Μήτρογλου αλλά δεν τα κατάφερε.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μπήκε αντί του Μανωλά που τραυματίστηκε στο 52' και στο διάστημα που έπαιξε η Ουγγαρία δεν απείλησε σχεδόν ποτέ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ