Η γραμμή του VAR ξεκαθάρισε έξι φετινά offside

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε πως έκανε χρήση της γραμμής του οφσάιντ σε έξι αμφισβητούμενες φάσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με πέντε στις έξι να δικαιώνουν τους διαιτητές και το VAR.

H KEΔ επέλεξε έξι φάσεις οφσάιντ που έγινε αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της σεζόν και ενημέρωσε για το αν τελικά οι διαιτητές πήραν ή όχι τις σωστές αποφάσεις με τη βοήθεια και του VAR.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, σε ορισμένα παιχνίδια της SL1, υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις των οποίων η ορθότητα όσον αφορά τον κανόνα 11 (offside), αμφισβητήθηκε έντονα και οι οποίες "σήκωσαν" μεγάλο θόρυβο, προκαλώντας "καυστικές" επιθέσεις ενάντια στους αξιωματούχους αγώνα, υπερθεματίζοντας κυρίως την έλλειψη χρήσης της γραμμής offside του συστήματος VAR και το κενό στην ακρίβεια στην λήψη της απόφασης που αυτή δημιουργούσε.

Η ΚΕΔ στη διαρκή της προσπάθεια επίτευξης διαφάνειας, έγκυρης ενημέρωσης, πάντα σύμφωνα με τους Κανόνες Παιχνιδιού, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, προχώρησε με τη συνδρομή της τεχνολογίας στε λεπτομερή ανάλυση έξι τέτοιων περιπτώσεων (με χρήση της τεχνολογίας Virtual Offside Line που είναι πλέον διαθέσιμη) στοχεύοντας στην πλήρη διαλεύκανσή τους, για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Αναλυτικότερα:

Ι. 16η αγωνιστική Βόλος - Ολυμπιακός 17ο λεπτό

Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του Ολυμπιακού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.

Τελική απόφαση: OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

ΙΙ. 4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Άρης 45+2'

Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.

Τελική απόφαση: OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

ΙΙΙ. 6η αγωνιστική Παναθηναϊκός - Ξάνθη 31ο λεπτό

Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του Παναθηναϊκού ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.

Τελική απόφαση: OXI ΟFFSIDE (ΛΑΘΟΣ)

ΙΙΙΙ. 6η αγωνιστική Παναθηναϊκός - Ξάνθη 90+3'

Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα της Ξάνθης ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ. Ο VAR μετά από έλεγχο συνέστησε αλλαγή της αρχικής απόφασης και κατοχύρωση του τέρματος.

Τελική απόφαση: OXI ΟFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

V. 20ή αγωνιστική Λαμία - ΠΑΟΚ 37ο λεπτό

Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ κατακυρώθηκε ως κανονικό. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.

Τελική απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

Θυμηθείτε το γκολ:

VI. 26η αγωνιστική Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 45+1'

Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του Ολυμπιακού κατακυρώθηκε ως κανονικό. Ο VAR μετά από έλεγχο συνέστησε αλλαγή της αρχικής απόφασης και ακύρωση του τέρματος.

Τελική απόφαση: OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

Συνοψίζοντας, από τις 6 παραπάνω περιπτώσεις που αναλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί ακριβής απόφαση με "γυμνό μάτι" και με δεδομένη εκείνη τη στιγμή την έλλειψη της Virtual Offside Line, πάρθηκαν τελικά πέντε σωστές αποφάσεις και μονάχα μία λανθασμένη.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔ θα ήθελε να δώσει έμφαση στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρατέθηκαν, και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους των ομάδων, που στο πνεύμα του Fair-Play σεβάστηκαν τις όποιες αποφάσεις ελήφθησαν.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.