Αναμονή για την επιστολή της FIFA

Αναμονή για την επιστολή της FIFA

Προθεσμία ενός μήνα θα έχει πιθανότατα το ελληνικό ποδόσφαιρο για να αποφευχθεί το Grexit, ενώ άπαντες περιμένουν αν ο Χέρμπερτ Χούμπελ θα στείλει στο συμβούλιο των εθνικών ομοσπονδιών της FIFA εισήγηση για προσωρινή "κόκκινη κάρτα".

Άσχημα νέα ήλθαν από τη συνάντηση ανάμεσα σε Χέρμερτ Χούμπελ κι Ευάγγελο Γραμμένο, καθώς δεν πείστηκε ο αξιωματούχος της FIFA, με το ενδεχόμενο του Grexit να είναι ορατό ακόμα και με αναστολή.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ αναμένεται να μεταφέρει στις FIFA και UEFA την εισήγησή του για Grexit με τον Μάιο να είναι το deadline για την αποφυγή του απευκταίου σεναρίου.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο - αν τελικά ο Χούμπελ εισηγηθεί το Grexit - θα έχει χρονικό περιθώριο ενός μήνα για να λάβει τα μέτρα που θέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία - καθώς τον Μάιο συνεδριάζει το συμβούλιο των εθνικών ομοσπονδιών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Ενδεχόμενη αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται απ' το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας", ανέφερε η σχετική ενημέρωση της FIFA στις 12 Μαρτίου.

Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε αν η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA στείλει εντός των δύο επόμενων ημερών την επιστολή για Grexit προς το Συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τι ακριβώς θα ζητήσει από την ΕΠΟ, τη Λίγκα και την Κυβέρνηση και ποια θα είναι τα χρονικά περιθώρια για τα επιπλέον μέτρα που θα ζητήσει η παγκόσμια ομοσπονδία προκειμένου να μην επιβάλει "Grexit" στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η αυριανή (Πέμπτη, 29/3) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου ο Βαγγέλης Γραμμένος αναμένεται να ενημερώσει τους πάντες για τα νέα δεδομένα. Ο Χέρμπερτ Χούμπελ δεν θα είναι παρών, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραβρεθούν τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΥΜΠΕΛ ΣΤΗ FIFA

Ορατό το Grexit με αναστολή για την Ελλάδα

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Jason Statham με μαγιό και μαλλιά: Ένα βίντεο που θα σε λυγίσει

Την ώρα που εσύ κάνεις τις βουτιές σου, κάποιος βούτηξε στην εποχή που ο Jason ήταν ένας ανερχόμενος αθλητής των καταδύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24