STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Ξάνθη 1-0: Παραμένουν σε μπελάδες οι Θρακιώτες

SUPERLEAGUE / PLAY-OUT / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OUT / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βόλος επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο Πανθεσσαλικό για τη 2η αγωνιστική των playouts. Ο Τσαούσης στο 45'+2' έβαλε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Παραμένει σε δύσκολη θέση η ομάδα της Θράκης.

Με ήττα ξεκίνησε το πρώτο της παιχνίδι στα playouts η Ξάνθη. Ο Βόλος νίκησε 1-0 στο Πανθεσσαλικό, χάρη στο πρώτο γκολ που πέτυχε στην καριέρα του ο Τσαούσης. Πρώτη νίκη και για τον Στέφανο Ξηροφώτο, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μετά την αποχώρηση του Αλμπέρτο Γκαγιέγο.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που έδωσε η Ξάνθη μετά τη διακοπή, καθώς η πρεμιέρα των playouts της Super League με τον Ατρόμητο αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού.

1. ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ Η ΞΑΝΘΗ

Ο Στέφανος Ξηροφώτος επέλεξε το 4-3-1 για τον Βόλο. Ο Μελίσσας ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Από δεξιά στην άμυνα οι Ντεντάκης, Διαμάντης, Οικονόμου και Φεράρι. Αμυντικοί χαφ οι Μαξ και Τσοάνης, μεσοεπιθετική τριάδα με Ζοάο (δεξιά), Τσαούση (αριστερά) και Γκουαροτσένα (μέση), ενώ ο Μάντζης έπαιξε στην κορυφή.

Ο Νίκος Καραγεωργίου κατέβασε την Ξάνθη με διάταξη 4-4-2. Στο τέρμα ο Αμπάντ, δεξιός μπακ ο Μπαξεβανίδης, αριστερός ο Κασάδο, με Καρασαλίδη - Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Καμαρά και Κοβάτσεβιτς, δεξιός εξτρέμ ο Στούρτζεον, αριστερός ο Ουίλιαμ και στην επίθεση οι Φοσέ και Τεσέιρα.

Ο Βόλος είχε την κυκλοφορία της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου, ολοκληρώνοντάς το με 58%. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καλή κυκλοφορία, αλλά απειλούσαν από στατικές φάσεις. Το έκαναν δύο φορές με τον Λισγάρα (16', 43') και μία με τον Καρασαλίδη (32'). Οι Θεσσαλοί έπαιζαν καλύτερα με τη μπάλα κάτω, αλλά δυσκολεύονταν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.

2. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ, Ο ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΤΟ ΓΚΟΛ

Στο ημίωρο ο Καραγεωργίου υποχρεώθηκε να απαπροσαρμόσει τα πλάνα του, καθώς ο Εντουάρντο στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Φεράρι, όχι μόνο δέχτηκε κίτρινη κάρτα, αλλά τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα έγινε αναγκαστική αλλαγή (αντικαταστάθηκε από τον Μπαριέντος). Ο τεχνικός των ακριτών άλλαξε το 4-4-2 και έμεινε με τον Φοσέ στη γραμμή κρούσης. Ο Καμαρά ήταν το εξάρι, με εσωτερικούς μέσους Μπαριέντος και Κοβάτσεβιτς.

Λίγο προτού λήξει το πρώτο 45λεπτο, ωστόσο, ο Βόλος κατόρθωσε να σκοράρει. Ήταν στο 45'+2', όταν ο Μάντζης πέρασε κάθετα στον Τσαούση και αυτός με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, νίκησε τον Αμπάντ γράφοντας το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ στην καριέρα του, στην 4η μόλις φορά κατά την οποία έπαιξε βασικός.

3. ΗΘΕΛΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Η Ξάνθη θα έπρεπε να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο για να μη φύγει ηττημένη από το Πανθεσσαλικό και παραμείνει σε δύσκολη θέση βαθμολογικά. Μην ξεχνάμε ότι οι ακρίτες βρίσκονται μόλις στο +1 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό (αυτή η θέση οδηγεί σε μπαράζ με τον 2ο της Super League 2). Παρότι πράγματι η ομάδα της Θράκης ανέλαβε τον έλεγχο του ματς και η κατοχή πέρασε σε αυτήν, σε μεγάλο ποσοστό μάλιστα, δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να ανησυχήσει τον γκολκίπερ του Βόλου, Νίκο Μελίσσα.

Ούτε οι αλλαγές που έκανε η Ξάνθη αποδείχθηκαν ευεργετικές. Μουλέν, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς και Κάστρο απέτυχαν να βοηθήσουν ουσιαστικά. Ο Βόλος επί της ουσίας απείλησε μόνο με τον Ζοάο στο 62', αλλά με σωστή αμυντική λειτουργία άντεξε, κράτησε το 1-0 και πήρε τους πρώτους βαθμούς στα playouts, φτάνοντας τους 30.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηρόφωτος): Μελίσσας, Διαμαντής, Οικονόμου, Φεράρι, Ντεντάκης, Μαξ Αουγκούστο, Ζοάο Φερνάντο (80' Λύρατζης), Γκουαροτσένα, Τσαούσης (89' Μπαλογιάννης), Τσοκάνης, Μάντζης (90'+3' Νάτσο Κάσες).

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς (70' Μουλέν), Καμαρά (53' Τερκί), Στούρτζεον, Ουίλιαμ (70' Τζουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (30' λ. τρ. Μπαριέντος), Φοσέ (53' Κάστρο).

Σκόρερ: 45'+2' Τσαούσης

Κίτρινες: 60' Ντεντάκης - 28' Εντουάρντο, 40' Μπαξεβανίδης, 75' Τζουρίτσκοβιτς

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Άγγελος Ζήρδας (Αθηνών)

4ος: Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας)

Διαιτητής VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Διαιτητής AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ