Τριγμοί από Παναθηναϊκό στην κεντρική διαχείριση

Τριγμοί από Παναθηναϊκό στην κεντρική διαχείριση

Ο Παναθηναϊκός δεν συμφωνεί με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δήλωσε έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση, αν τεθεί τέτοιο θέμα. Η ατάκα του Πανόπουλου για CNN, Eurosport και Canal Plus.

Η προτεινόμενη ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων στις ΠΑΕ της Super League δεν αποκλείεται ακόμη και να "τινάξει στον αέρα" την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είναι σε ισχύ μέχρι το 2019.

Στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Στράτο, Κωστούλα, Μποροβήλο που θα εξετάσει το πώς θα μοιραστούν οι ΠΑΕ τα λεφτά από την NOVA. Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν τέθηκε προς ψήφιση όπως και το υπόλοιπο "πακέτο" της αναδιάρθρωσης και πήρε αναβολή για τις 24 Μαρτίου, προβλέπει μείωση της παραμέτρου της "εμπορικότητας" στην κατανομή των εσόδων για τις μεγάλες ΠΑΕ από 50% σε 13%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το "big-4" του ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) θα χάσει λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα πάνε στα ταμεία των υπόλοιπων ΠΑΕ.

Στο διοικητικό συμβούλιο ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης πήρε το "οκ" από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ πως αν συμφωνήσουν οι υπόλοιπες ομάδες με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και καλυφθεί το ποσό που θα χάσουν από άλλα κριτήρια, τότε θα συμφωνήσουν και αυτοί. Ο Παναθηναϊκός δεν απάντησε θετικά. Στην ερώτηση, μάλιστα, του Χρήστου Πανόπουλου αν οι τέσσερις μεγάλοι θέλουν να "σπάσει" η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η απάντηση από τον Χρήστο Παναγόπουλου του Παναθηναϊκού ήταν "αν τεθεί τέτοιο θέμα, είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε".

Οι προϋποθέσεις

Οι "πράσινοι" βέβαια γνωρίζουν ότι στο τηλεοπτικό συμβόλαιο υπάρχουν ρήτρες σε περίπτωση αποχώρησης μίας ομάδας και δεν μπορούν να φύγουν μόνοι τους. Εκτός αν αποδεσμευτούν από την κεντρική διαχείριση ή έχουν στο πλευρό τους και άλλες ΠΑΕ.

Πανόπουλος: "Να κάνουν συμβόλαια με το CΝΝ, το Eurosport, το Canal plus"

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός υπό προϋποθέσεις, είναι έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση, το επιβεβαίωσε ο Χρήστος Πανόπουλος μετά το διοικητικό συμβούλιο της Super League.

"Επειδή η εκτίμηση μου είναι ότι οι μεγάλες ομάδες θέλουν να αγοράζουν χρόνο, σαν Ξάνθη πάντα μιλώντας, εκφράστηκα και είπα «πέστε μας, θα ήθελα να γνωρίζω από τις ιδιοκτησίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αν θα εύχονταν οι ομάδες τους να αποχωρήσουν από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση αντί να αγοράζουν χρόνο όπως είναι η εκτίμηση της Ξάνθης».

Μου είπαν - και είναι αυτονόητο - ότι δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτό, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό ο οποίος είπε ότι «αν τεθεί τέτοιο θέμα, εμείς είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση με κάποιους όρους", τόνισε on camera ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης. Οι όροι αυτοί που αναφέρεται ο Χρήστος Πανόπουλος είναι οι ρήτρες.

Στην ερώτηση αν διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σημαίνει και το τέλος της Super League η απάντηση του ήταν… "άλλο SuperLeague, άλλο κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει Σούπερ Λίγκα με κεντρική τηλεοπτική διαχείριση που θα είναι σε ένα κομμάτι 12 ομάδες και σε ένα άλλο 4 ομάδες με ξεχωριστά συμβόλαια με το CΝΝ, το Eurosport, το Canal plus ή ότι θέλουν".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24