STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1: Ο Άκπομ έδωσε τη νίκη κόντρα στο βελτιωμένο τριφύλλι

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού σε ένα φιλικό όπου οι δύο ομάδες έπαιξαν με αρκετές απουσίες. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ στο μισάωρο που ήταν καλύτεροι με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται σαφέστατα βελτιωμένοι σε σχέση με τα τρία προηγούμενα φιλικά τους.

Με τόσες απουσίες που είχαν πριν από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, λόγω των διεθνών και των τραυματιών, δεδομένα η αναμέτρηση δεν μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβα τζενεράλε για τους δύο προπονητές. Αντ' αυτού ήταν μια ευκαιρία για τους Πογιάτος και Φερέιρα να δώσουν χρόνο στους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει αρκετά έως τώρα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Άκπομ και ο Πορτογάλος τεχνικός είδε αρκετούς νεαρούς παίκτες του να δείχνουν τι μπορεί να προσφέρουν. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα του, δεύτερη συνεχόμενη σε φιλικά μετά τη Λαμία, έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο, ιδίως στην επίθεση, έφτιαξε ευκαιρίες, απείλησε, θα μπορούσε να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι φιλοξενούμενοι του Αμπέλ Φερέιρα είχαν ένα καλό τριαντάλεπτο στο παιχνίδι, εκεί όπου κατάφεραν να βρουν και το τέρμα με τον Άκπομ, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης άλλα άστοχος με τους Σαβιέρ, Μακέντα στο πρώτο μέρος και τους Μακέντα, Καρλίτος στο δεύτερο μέρος να μην μπορούν να "τελειώσουν" κλασικές ευκαιρίες.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τριάδα στην άμυνα έπαιξαν οι Μιχόγεβιτς, Βαρέλα και Κρέσπο. Οι Λύρατζης και Μπίσεσβαρ αγωνίστηκαν στο δεξί και αριστερό άκρο ως μπακ χαφ με τους Εσίτι, Σβαμπ να είναι οι δύο παίκτες στο κέντρο. Στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Ζαμπά, Άκπομ και Σβιντέρσκι.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τον Χριστογέωργο στο τέρμα. Η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρα και Μαυρομμάτη. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Αγιούμπ, Σερπέζης και Τζαβίας και στην τριάδα της επίθεσης οι Σαβιέρ στα δεξιά, Καρλίτος αριστερά και Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 25' Ο ΠΑΟΚ

Το τριφύλλι ξεκίνησε την αναμέτρηση καλύτερα και θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Σαβιέρ στο 5' βγήκε ωραία στο χώρο μετά την κάθετη του Σερπέζη και προσπάθησε να κάνει τη λόμπα πάνω από τον Ζίβκοβιτς με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 9' ο Καρλίτος έδωσε όμορφα στον Μακέντα, αυτός επιχείρησε από δύσκολη θεση το σουτ με τον Ζίβκοβιτς αυτή τη φορά να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους άρχισαν να ανεβαίνουν μετά τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα αλλά χωρίς να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Χριστογεώργου. Το πρώτο σουτ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 28' με σουτ του Σβιντέρσκι το οποίο πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Μπίσεσβαρ αλλά ο Χριστογεώργος μπλόκαρε τη μπάλα. Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 36' όταν Σβαμπ και Άκπομ άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον Άγγλο να σουτάρει από καλό σημείο αλλά άστοχα.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Λύρατζης έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Χριστογεώργος δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο Άκπομ από κοντά με πλασέ σε κενή εστία εστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Νινούα πήρε τη θέση του Σβαμπ ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα. Το τριφύλλι έψαξε την ισοφάριση και στο 58' έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Καρλίτος άνοιξε ωραία στον Σάντσες αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Μακέντα από τα τρία μέτρα να σουτάρει και τον Ζίβκοβιτς να απομακρύνει σωτήρια τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Καρλίτος ήταν αυτός που έκανε το σουτ με τον Ζίβκοβιτς να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 66' όταν ο Βέλεθ έδωσε ωραία στον Σαβιέρ, αυτός έκανε την σέντρα, με τον Καρλίτος να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, να κάνει το γυριστό και τον Ρέι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η επόμενη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 74' με τον Αγιούμπ να εκτελεί με πάσα το φάουλ προς τον Καρλίτος που έκανε το σουτ αλλά ο Κρέσπο έβαλε το κεφάλι του και απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 77' με τον Βρακά αν γίνεται αποδέκτης της μπάλας σε καλό σημείο, να κάνει το σουτ, το οποίο όμως δεν δυσκόλεψε τον Χριστογεώργο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντάνι Πογιάτος):Χριστογεώργος, Σάντσες (82' Σαμαράς), Βέλεθ (70' Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Αγιούμπ, Σερπέζης, Τζαβίδας (60' Αθανασακόπουλος), Καρλίτος, Μακέντα, Σαβιέρ (77' Χατζηγιοβάνης).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα):Ζίβκοβιτς (60' Ρέι), Βαρέλα (60' Κουλιεράκης), Κρέσπο, Μιχόγεβιτς (72' Παναγιώτου), Λύρατζης, Σβαμπ (46' Νινούα), Εσίτι, Μπίσεσβαρ (70' Βρακάς), Ζαμπά (89' Γιαξής), Άκπομ (60' Κούτσιας), Σβιντέρσκι (60' Ταχάτος).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ