ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Η στατιστική σύγκριση του ντέρμπι

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ντέρμπι για την 9η αγωνιστική της Super League και η καλύτερη επίθεση, ΑΕΚ, φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από τον πιο αποτελεσματικό του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό. Η στατιστική σύγκριση "πράσινων" και "κιτρινόμαυρων".

Οι δύο από τις τρεις καλύτερες επιθέσεις στα πρώτα οκτώ ματς της τρέχουσας σεζόν της Super League συγκρούονται στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ των 17 γκολ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό που έχει παραβιάσει 14 φορές τις αντίπαλες του εστίες (τόσες το έχει κάνει κι ο ΠΑΟΚ). Η Ένωση δημιουργεί περισσότερες τελικές από το "τριφύλλι" - είναι μάλιστα δεύτερη συνολικά πίσω από τον Ολυμπιακό - αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πιο αποτελεσματικός.

Μάλιστα, οι "πράσινοι" δεν ξεπερνούν μόνο τους "κιτρινόμαυρους" στην κατηγορία "γκολ / τελικές προσπάθειες", αλλά και τις υπόλοιπες 14 ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Οι φιλοξενούμενοι στο ντέρμπι του Σαββάτου (3/11) σουτάρουν περισσότερες φορές από τους γηπεδούχους τόσο εντός (περισσότερο) όσο κι εκτός περιοχής, ενώ έχουν αλλάξει και περισσότερες πάσες. Έχουν κάνει, ωστόσο, λιγότερα λάθη.

Τα δοκάρια έχουν στερήσει στο "Δικέφαλο" τις περισσότερες φορές (7) από κάθε άλλη ομάδα της Super League την ευκαιρία για γκολ, αντί των τριών του "τριφυλλιού".

Οι δύο αντίπαλοι για την 9η αγωνιστικοί είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι ομάδες που έχουν δεχθεί τις λιγότερες κίτρινες κάρτες στα πρώτα οκτώ ματς, καμία όμως κόκκινη.

Ο Παναθηναϊκός έχει (μαζί με την Ξάνθη) τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι (3), ένα μόνο έχει σφυριχτεί υπέρ της ΑΕΚ.

Πάμε να δούμε τι γίνεται και σε ατομικό επίπεδο! Ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος δεν θ' αγωνιστεί, είναι πρώτος στο πρωτάθλημα στα εκτός περιοχής σουτ (17) με δεύτερο τον Γιάννη Μπουζούκη (13).

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχει (μαζί με τον Μαρτίν Τόνσο του Αστέρα) τις περισσότερες ασίστ, τρεις συνολικά. Δείτε στον παρακάτω πίνακα τη στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ
Γκολ 14 17
Τελικές προσπάθειες 79 101
Γκολ/τελικές προσπάθειες 0,1772 0,1683
Σουτ εντός περιοχής 29 43
Σουτ εκτός περιοχής 39 45
Κεφαλιές 11 13
Ασίστ 8 11
Πάσες 415 473
Λάθη 327 271
Κλεψίματα 166 105
Δοκάρια 3 7
Φάουλ υπέρ 115 119
Φάουλ κατά 126 146
Κίτρινες 15 16
Πέναλτι 3 1
Χαμένα πέναλτι - -
Αυτογκόλ 0 0
Άμυνα 6 3

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ