ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Η σύγκριση του ντέρμπι

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Βαρέλα, Φορτούνης EUROKINISSI

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται απόψε (20.30) στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 5η αγωνιστική της Super League, προερχόμενοι από τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η σύγκριση του ντέρμπι με καταγραφή των στατιστικών.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League διεξάγεται απόψε (20.30) στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και ο Δικέφαλος έχουν το απόλυτο ύστερα από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει νικήσει Λεβαδειακό (1-0), ΠΑΣ Γιάννινα (5-0), Αστέρα Τρίπολης (2-1) και Πανιώνιο (0-1).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2, γι' αυτό και έχει 10 βαθμούς, νίκησε 1-0 τον Αστέρα, 0-1 τον Πανιώνιο, 1-3 τον ΟΦΗ και 2-0 την ΑΕΚ. Με... φόρα από το "τέσσερα στα τέσσερα", οι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς θα "μονομαχήσουν" για την επικράτηση.

Πάμε όμως να κάνουμε τη σύγκριση του ντέρμπι με βάση τα στατιστικά που προκύπτουν για τις δύο ομάδες μετά τις πρώτες "στροφές" της Super League. Καταγράφονται οι τελικές τους, τα γκολ ανά τελικές, οι πάσες, τα λάθη, αλλά και η άμυνα και η επίθεσή τους. Αναλυτικά...

ΤΕΛΙΚΕΣ

Ολυμπιακός 64

ΠΑΟΚ 43

ΓΚΟΛ/ΤΕΛΙΚΕΣ

ΟΣΦΠ: 8/64 0,125 (1/8)

ΠΑΟΚ: 6/43 1.139 (1/7)

ΠΑΣΕΣ

ΟΣΦΠ: 363

ΠΑΟΚ: 215

ΛΑΘΗ

ΟΣΦΠ: 167

ΠΑΟΚ: 169

ΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΣΦΠ: 9

ΠΑΟΚ: 7

ΑΜΥΝΑ

ΟΣΦΠ: 1

ΠΑΟΚ: 1

Με βάση τους αριθμούς, προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος σε όλους τομείς, αν εξαιρεθεί η κατηγορία γκολ/ τελικές, αλλά και τα γκολ παθητικό (έχουν δεχτεί από ένα). Οι Ερυθρόλευκοι σκοράρουν μία φορά ανά οκτώ τελικές, σε αντίθεση με τον Δικέφαλο που χρειάζεται επτά τελικές για να βρει δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες έχουν καλύτερη επίθεση, λιγότερα λάθη, περισσότερες πάσες, αλλά και τελικές προσπάθειες. Πολλές φορές τα στατιστικά δείχνουν αρκετά πράγματα για μια ομάδα, άλλες δεν παίζουν και τόσο μεγάλη σημασία. Μένει να φανεί εάν η ερυθρόλευκη στατιστική υπεροχή αποτυπωθεί στο γήπεδο.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ