STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Άρης 4-2: Παρέμεινε πρώτος και αήττητος με τεσσάρα

Ολυμπιακός - Άρης 4-2: Παρέμεινε πρώτος και αήττητος με τεσσάρα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη 14η νίκη του σε 19 παιχνίδια στη Super League. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 4-2 του Άρη και παρέμειναν πρώτοι και αήττητοι. Σκόρερ οι Γκιλιέρμε, Αραμπί, Ομάρ και Βαλμπουενά. Ροζ και Ντιγκινί τα τέρματα των "κίτρινων".

Στην πρώτη θέση της Super League παρέμεινε ο Ολυμπιακός με την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 4-2 του Άρη στο "Γ. Καραϊσκάκης" και μετρούν πια 14 νίκες και πντε ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Γκιλιέρμε, Αραμπί, Ομάρ και Βαλμπουενά σκόραραν για τους γηπεδούχους, βρήκαν δίχτυα οι Ροζ και Ντιγκινί για τους "κίτρινους".

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1. ΤΑ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ" ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Με τρεις χαφ κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς στην επιστροφή του Γκιλιέρμε στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά μετά από 35 μέρες. Το 4-2-3-1 έμεινε λοιπόν στην άκρη και οι "ερυθρόλεκοι" παρατάχθηκαν με 4-3-3 κόντρα στο 4-2-3-1 του Μίκαελ Ένινγκ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με εμφανή διάθεση να βρουν γρήγορο γκολ, αλλά συνάντησαν έναν αντίπαλο που έφτανε με ευκολία σε τελικές. Βέβαια, σε αυτό βοήθησαν οι λανθασμένες πάσες του Σεμέδο, που προκάλεσαν την έκρηξη του Μαρτίνς.

Οι κίτρινοι είχαν δοκάρι στο 13' με τον Λάρσον και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βαλμπουενά έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό και τους ακραίους μπακ των Πειραιωτών να παίζουν πολύ ψηλά.

2. ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 22' με το τέταρτο φετινό γκολ του Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος απέδειξε ξανά ότι γνωρίζει πώς να παίρνει θέση στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από στατικές φάσεις. Εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Έμαν στην κεφαλιά του Σεμέδο και έγραψε το 1-0 με προβολή.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του γνωστού εκτελεστή. Ο Ελ Αραμπί έφτασε στο 18ο γκολ με τα ερυθρόλευκα (14ο στο πρωτάθλημα), με προβολή ύστερα από τη δική του κεφαλιά που "έβγαλε" ο Έμαν. Παρότι είχε δώσει δικαιώματα στο πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός, μέσα σε τρία λεπτά βρήκε δύο γκολ εξαιτίας και του Αυστριακού γκολκίπερ που δεν ήταν σταθερός.

3. ΜΕΙΩΣΕ Ο ΡΟΖ, ΓΚΟΛΑΡΑ ΟΜΑΡ

Ο Άρης βρήκε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ξαναμπήκε στο ματς. Το πέτυχε ο Ροζ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και κεφαλιά - πάσα του Βέλεθ. Ο Σα ήταν ανέφικτο να κρατήσει την εστία απαραβίαστη. Στο 43' ο Ιντέγε τραυματίστηκε και η επιστροφή του στο "Γ. Καραϊσκάκης" έπειτα από 761 μέρες ολοκληρώθηκε άδοξα.

Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να σημειώσουν και τρίτο γκολ, κόβωντας έτσι τα... φτερά του Άρη. Η συνταγή... περίεργη. Κλασικά με ασίστ Βαλμπουενά, αλλά με τέρμα του Ομάρ, που έβρισκε για πρώτη δίχτυα φέτος. Ο Νορβηγός εκμεταλλεύτηκε τη φοβερή μπαλιά του Γάλλου, πέρασε τον Κόρχουτ και "εκτέλεσε" τον Έμαν με σουτ με το αριστερό πόδι.

4. ΤΟ "ΟΚΤΩ ΣΤΑ ΟΚΤΩ" ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά με σκοπό να κυριαρχήσει και να σημειώσει τέταρτο γκολ. Μασούρας και Ελ Αραμπί απείλησαν τον Έμαν, ώσπου στο 61' ο Βαλμπουενά ανατράπηκε στην περιοχή από τον Βέλεθ. Ο Γάλλος στο 64' έκανε το 4-1 και έφτασε τα οκτώ γκολ με τα "ερυθρόλευκα", όλα από την άσπρη βούλα.

Αυτή μάλιστα ήταν η τέταρτη φορά που είχε και γκολ και ασίστ σε ένα ματς. Έξι λεπτά μετά έγινε αλλαγή γνωρίζοντας την αποθέωση. Ο Λοβέρα πέρασε στη θέση του Γάλλου, ενώ ένα λεπτό μετά το γκολ του Βαλμπουενά ο Ένινγκ είχε ρίξει στο ματς Μαρτίνες και Σόουζα αντί Φετφατζίδη και Βέλεθ. Στο 72' ο Ροζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, αλλά μετά τη χρήση VAR, το τέρμα ακυρώθηκε. Τόσο ο σκόρερ όσο και ο Λάρσον που λίγο πριν είχε δοκάρι, ήταν εκτεθειμένοι.

5. ΜΕΙΩΣΕ Ο ΝΤΙΓΚΙΝΙ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Το 4-2 ήρθε τελικά για τον Άρη στο 82'. Ο Ντιγκινί που είχε αντικαταστήσει τον Ιντέγε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αξιοποίησε την πάσα του Λάρσον και με διαγώνιο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα. Δύο λεπτά πριν σκοράρει ο Ντιγκινί, ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τον Χιλάλ Σουντανί, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Βόλο (αντικατέστησε τον Αραμπί).

Ο Αλγερινός πέρασε στην κορυφή, ενώ μετά την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, ο Λοβέρα έπαιξε πίσω από τον φορ, ο Μασούρας μετατέθηκε αριστερά και ο Λάζαρος έπαιξε δεξιά. Μέχρι το 90'+5' δεν άλλαξε τίποτα και ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη με 4-2, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 19 ματς.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ