ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Με υπογραφή Γέντρισεκ και Ζίβκοβιτς η ανατροπή

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλη νίκη για την Ξάνθη στο γήπεδο της επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ποδοσφαιριστές του Ράσταβατς βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα και πήραν το "τρίποντο" με το υπέρ τους 2-1.

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League η Ξάνθη φιλοξένησε στα Πηγάδια τον ΠΑΣ Γιάννινα σ' ένα πολύ ωραίο ματς με σασπένς, γκολ και ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, μπήκαν καλύτερα στο ματς και μόλις στο 7' είχαν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, ωστόσο το πέναλτι που έδωσε ο Μανούχος στους Ξανθιώτες, ο Γέντρισεκ δεν κατάφερε να το μετουσιώσει σε γκολ μια και η επιλογή του να σουτάρει δυνατά στο κέντρο της εστίας δεν "ψάρωσε" τον Μάρκο Βελλίδη που το έπιασε.

Αυτό το πέναλτι μάλιστα ήταν το πρώτο που απέκρουσε ο κίπερ των φιλοξενούμενων από το 2010 όταν ήταν ποδοσφαιριστής του Διαγόρα.

ΜΕ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση της Ξάνθης, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ σταμάτησαν να έχουν παθητική στάση στο παιχνίδι και πάτησαν... γκάζι. Με κορυφαίο τον Γιάννη Μυστακίδη, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο επιθετικός που αγωνίζεται στους Γιαννιώτες δανεικός από τον ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ντόλοβατς κι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 21'. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μυστακίδης τρεις φορές έχει αρχίσει βασικός στα Πηγάδια και τις τρεις βρήκε δίχτυα.

"ΑΛΛΗ" ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη ήταν καλύτερη και κατάφερε την ανατροπή! Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον Μπρίτο στο 64' έπειτα από κακή εκτίμηση του Βελλίδη που δεν "ζύγισε" σωστά την εκτέλεση του Ντουρίτσκοβιτς, έκανε κακή έξοδο κι έτσι άφησε τον ποδοσφαιριστή του Ράσταβατς να ισοφαρίσει άνετα με κεφαλιά σε 1-1.

ΤΟ "ΚΑΝΟΝΙ" ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Κι ενώ σε όλο το ματς ήταν στα... χαμένα και με ένα πέναλτι κακοεκτελεσμένο στην πλάτη του, ο Έρικ Γέντρισεκ "μίλησε" στο καταλληλότερο σημείο, υπογράφοντας την ανατροπή της Ξάνθης. Ο Σλοβάκος ήταν στο σωστό σημείο στη σωστή στιγμή κι έγραψε το 2-1 με ασίστ του Δήμου Μπαξεβανίδη.

ΤΟ... ΜΙΣΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Η φάση του αγώνα, πάντως, ήταν αυτή του 82'. Η Ξάνθη είχε ήδη κάνει την ανατροπή και... ροκάνιζε το χρόνο για να πετύχει την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Σε αυτό το χρονικό σημείο ήταν η μεγάλη στιγμή του Ζίβκοβιτς ο οποίος είπε "όχι" στην κεφαλιά του Κλάους και κράτησε το 2-1.

Γήπεδο: Ξάνθη Αρένα

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Μαρία Δέτση (Αθηνών)

ΞΑΝΘΗ (ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (56' Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (79' Κίκε Μπουλά), Μελισσόπουλος (45' Κάστρο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης (87' Γιάκος), Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Νικολιάς, Ντόλοβατς (82' Βιντάλ), Μυστακίδης (66' Ξύδας), Αθανασιάδης.

Γκολ: 64' Μπρίτο, 77' Γέντρισεκ / 21' Μυστακίδης

Κίτρινες: 32' Λισγάρας, 86' Σιλά, 88' Ντουρίτσκοβιτς / 49' Σιόντης, 63' Αθανασιάδης, 66' Μιχαήλ, 90+4' Γιάκος

Κόκκινες: 90+2' Ντουρίτσκοβιτς / 90+5' Μιχαήλ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ