STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΑΕΛ 2-1: Φοσ(έ) ανατροπής

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Μιλοσάβλιεβιτς (64'), αλλά η Ξάνθη έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη (2-1) με δυο γκολ του Φοσέ μέσα σε ισάριθμα λεπτά (67', 68'). Πρώτη νίκη για τον Παράσχο στον πάγκο των Θρακιωτών και ποδαρικό με το δεξί στο 2020. (VIDEO)

Η Ξάνθη υποδέχθηκε την ΑΕΛ στη Θράκη για την 17η αγωνιστική της Super League 1 και οι βυσσινί άνοιξαν το σκορ στο 64ο λεπτό με γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς. Με πρωταγωνιστή, ωστόσο, τον Ζορντάν Φοσέ οι ακρίτες έφθασαν στην ανατροπή και τη νίκη (2-1), η οποία τους επανέφερε σε τροχιά εξάδας.

Ο Γάλλος επιθετικός με δυο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά (67', 68') χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Ξάνθης, η οποία προσπέρασε την ομάδα της Λάρισας και ο Γιώργος Παράσχος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο της, σε αυτή τη νέα του θητεία. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

1. MVP Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ κακό το πρώτο ημίχρονο στην Ξάνθη με τις δυο ομάδες να υποπίπτουν σε διαδοχικά λάθη. Πολλά εξ αυτών αβίαστα. Καμία σύνδεση ανάμεσα στις γραμμές και κακοποίηση του... θεάματος. Μια ευκαιρία όλη κι όλη άξια αναφοράς.

Η εκτέλεση φάουλ από τον Κασάδο με το αριστερό, η οποία ανάγκασε τον Κρίστινσον να πέσει στη δεξιά του γωνία και ν' απομακρύνει σε κόρνερ στο 17ο λεπτό. Ο Μπαξεβανίδης δυο λεπτά αργότερα (19') παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, καθώς στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Αμπάντ.

Εντουάρντο και Ουάρντα δεν μπόρεσαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. MVP ο αέρας που φυσούσε με μεγάλη ένταση και έβαλε περισσότερα εμπόδια στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Γκολ δεν υπήρχαν, υπήρχαν όμως τρεις ανακοινώσεις. Όλες από την ΑΕΛ στα πρώτα 40 λεπτά.

2. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΑΔΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Η ομάδα της Λάρισας μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της αναμέτρησης. Βγήκε μπροστά, ανοίχτηκε κι έφθασε στο γκολ. Μπορεί η επίθεση να ήταν σωστά οργανωμένη και ορθά αναπτυγμένη, αλλά η ευκαιρία στον Μιλοσάβλιεβιτς δεν θα δινόταν εάν ο Κασάδο δεν υπέπιπτε σε λάθος.

Ο Ντάουντα έβγαλε αριστερά για τον Ουάρντα, ο Αιγύπτιος έβγαλε τη σέντρα. Δεν ήταν καλή, αλλά ο Κασάδο έσκυψε για ν' απομακρύνει την μπάλα και τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Σέρβος με προβολή άνοιξε το σκορ. Γκολ που έστω κι από λάθος, δικαίωσε τους φιλοξενούμενους για το δυναμικό τους ξεκίνημα.

3. ΤΟ ΔΙΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΦΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Κι ενώ η ΑΕΛ είχε τα πάντα υπέρ της - γκολ, μομέντουμ και ψυχολογία - δέχθηκε την ανατροπή σε χρόνο-ρεκόρ. Τόσο όσον αφορά το διάστημα που μεσολάβησε από το γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς μέχρι αυτό του Φοσέ, όσο κι εκείνο ανάμεσα στα δυο γκολ του Γάλλου επιθετικού.

Στο 67ο λεπτό ο Κοβάτσεβιτς έκανε τη σέντρα με το δεξί, Μόρας και Κρίστινσον δεν συνεννοήθηκαν καλά κι ο Φοσέ με προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Στο 68ο λεπτό ήλθε το δεύτερο γκολ μέσα σε δυο λεπτά για την Ξάνθη. Με τον ίδιον παίκτη. Ο Γάλλος επιθετικός μετά την κεφαλιά ασίστ του Στούρζεον με βολ-πλανέ οδήγησε την ομάδα της Θράκης στην ανατροπή.

4. Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Το αποτέλεσμα έμελλε ν' αποδειχθεί και τελικό. Η Ξάνθη πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με τον Γιώργο Παράσχο στην τεχνική ηγεσία μετά από δυο ήττες και μια ισοπαλία. Αυτό το τρίποντο ήταν ικανό να τη θέσει ξανά σε τροχιά εξάδας.

Αυτή που έχασε την πραγματική ευκαιρία ήταν η ΑΕΛ. Προηγήθηκε στην Ξάνθη κι απώλεσε το προβάδισμα μέσα σε λίγα λεπτά. Με νίκη οι βυσσινί θα έπιαναν τον Άρη στην τέταρτη θέση. Τα παιδικά λάθη, ωστόσο, στην άμυνα αποτέλεσμα ανατρεπτικό κι ανασταλτικό παράγοντα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ