STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φουλ για τρεις "Μπορμπαλάν" στα ντέρμπι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΚΕΔ έχει αποστείλει σε πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες αίτημα για "διαθέσιμους" διαιτητές και αναμένεται να ορίσει ξένο ρέφερι και στα τρία διαδοχικά ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού από 22 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.

Τις απαντήσεις των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών περιμένουν τα τρία μέλη της ΚΕΔ (Μέλο Περέιρα, Φερνάντεζ Μαρίν, Λιφ Λίντμπεργκ) προκειμένου να αποφασίσουν για τους ξένους ρέφερι που θα διευθύνουν τα τρία διαδοχικά ντέρμπι του πρώτου γύρου μεταξύ της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Η ΚΕΔ έχει στείλει το σχετικό αίτημα σε αρκετές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και όταν λάβει τις απαντήσεις (εντός της επόμενης εβδομάδας) θα πάρει τις τελικές αποφάσεις της. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι – για να μην υπάρχουν παράπονα από κάποια ομάδα - και τα τρία ματς θα διευθύνουν ξένοι διαιτητές και αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που αλλοδαποί ρέφερι θα σφυρίξουν σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο δρόμος είχε ανοίξει από τον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 όταν με απόφαση του Μέλο Περέιρα και για να "αποκρουστεί" η κακοπιστία, το ματς είχε διευθύνει ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος λίγες μέρες μετά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Η σκέψη για ξένους διαιτητές στα συγκεκριμένα τρία ντέρμπι υπήρχε στην ΚΕΔ από την εκκίνηση της σεζόν, αλλά η απόφαση ελήφθη οριστικά μετά τα σφάλματα αρκετών διαιτητών στις δύο πρώτες αγωνιστικές (μεταξύ αυτών και του διεθνούς/έμπειρου Τάσου Σιδηρόπουλου) και την περαιτέρω φόρτιση της ατμόσφαιρας από δηλώσεις και "ποσταρίσματα" στα social media από εκπροσώπους και παράγοντες των τριών ομάδων, η οποία θεωρείται από την ΚΕΔ σοβαρό πρόβλημα και επισημάνθηκε στις τελευταίες παραγράφους του προχθεσινού δελτίου Τύπου της.

Αντιθέτως, στα τρία διαδοχικά ντέρμπι του Παναθηναϊκού (Τούμπα, ΟΑΚΑ με ΑΕΚ και Φάληρο με Ολυμπιακό από 8η-10η αγωνιστική), όπως και στο Άρης – ΠΑΟΚ της 7ης αγωνιστικής αναμένεται να σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές. Όσο για τα ντέρμπι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού στον β΄ γύρο που αναμένεται να είναι και πιο καθοριστικά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και την τελική βαθμολογία; Βλέποντας (τους Έλληνες διαιτητές και την γενικότερη ατμόσφαιρα στη Λίγκα…) και κάνοντας η ΚΕΔ…

Τα τρία διαδοχικά ντέρμπι του α’ γύρου είναι τα εξής:

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ