STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Έσπασε την παράδοση ο ΠΑΣ, κέρδισε μετά από 37 χρόνια στην Ριζούπολη

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το πρώτο φετινό του τρίποντο κερδίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 και έσπασε μια παράδοση που κρατούσε από το 1981'. (VIDEO)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο νικητής της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης επικρατώντας με 2-1 και έσπασε με αυτό τον τρόπο μια παράδοση που κρατούσε από το 1981 όπου η ομάδα των Ιωαννίνων είχε κερδίσει για τελευταία φορά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην διάρκεια της αναμέτρησης και πέτυχαν δυο πανέμορφα γκολ με τους Λέο και Νικολιά που συνδυάστηκαν άψογα και στα δυο τέρματα.

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας στο ντεμπούτο του νέου του προπονητή έδειξε καλύτερα στοιχεία απ' ότι στις δυο πρώτες αναμετρήσεις, γνώρισε όμως την τρίτη του ήττα και παραμένει χωρίς πόντο στο πρωτάθλημα.

Ας δούμε τα τέσσερα στοιχεία που ξεχώρισαν από το ματς της Ριζούπολης:

1. ΕΣΠΑΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 37 ΕΤΩΝ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε τον Απόλλων Σμύρνης στην Ριζούπολη με 2-1 με τα γκολ των Λέο και Νικολιά και έβαλε τέλος σε μια αρνητική παράδοση 37 ετών. Συγκεκριμένα η ομάδα των Ιωαννίνων είχε να νικήσει τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη για την Α' Εθνική από την 1 Φεβρουαρίου 1981.

Τώρα όμως 37χρόνια μετά έβαλε τέλος σε αυτή την αρνητική παράδοση και πήρε μια σημαντική νίκη, την πρώτη του στο πρωτάθλημα, μετά από δυο σερί ήττες. Μάλιστα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ο ΠΑΣ πέτυχε και τα πρώτα φετινά του τέρματα στην Super League.

2. ΕΠΤΑ ΤΕΛΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ Ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στην διάρκεια του 90λεπτου έκανε επτά τελικές και όλες ήταν προς την εστία του Χουάντερσον. Οι δυο έγιναν γκολ και τις άλλες πέντε τις έκοψε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα Σμύρνης. Το γεγονός αυτό και ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος είναι ενθαρρυντικό για τον ΠΑΣ. Επίσης θετικό είναι πως αυτές οι τελικές προήλθαν από διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και όχι από τους ίδιους.

3. ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΚΟΡΕΡ

Το πρώτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα προήλθε από τη συνεργασία του Νικολιά με τον Λεό και το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ από τη συνεργασία του Λεό με το Νικολιά. Οι δυο τους έδειξαν να βρίσκονται με κλειστά μάτια και αυτό δείχνει πως δουλεύουν οι αυτοματισμοί στην ομάδα των Ιωαννίνων. Είναι εντυπωσιακή μάλιστα στο δεύτερο γκολ η ενέργεια που κάνει ο Βραζιλιάνος επιθετικός και ο τρόπος με τον οποίο σκάβει τη μπάλα προς τον μέσο της ομάδας των Ιωαννίνων.

4. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Στο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε καλύτερα στοιχεία απ' ότι στα δυο πρώτα ματς κόντρα σε ΑΕΛ και Λεβαδειακό. Βέβαια το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, η νίκη δεν ήρθε, αλλά η εικόνα της ομάδας της Ριζούπολης ήταν σαφώς ανώτερη απ' ότι στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις και δεν αποκλείεται εν συνεχεία να γίνει ακόμα καλύτερη.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου (Ευβοίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Ευβοίας), Γεώργιος Γιαννίκος (Πειραιά)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος (74' Γκίνο), Κύργιας, Γκονζάλες (58' Σικαμπάλα(, Τριάδης, Ντ' Ουρζό (74' Ελ Χέλβε), Μάντζιος, Πέδρο, Μπεντινέλι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Λίλα, Κάστρο, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιντάλ (86' Σκόνδρας), Λεό (69' Κριζμάν), Μυστακίδης (80' Αθανασιάδης).

Γκολ: 79' Ελ Χέλβε/40' Λεό, 60' Νικολιάς

Κάρτες: 14' Ντ' Ούρζο, 34' Ναδάλες, 89' Σικαμπάλα/25' Τσικάρσκι, 45' Κάστρο, 82' Νικολιάς, 88' Βελλίδης

Κόκκινη κάρτα: 84' Κάστρο

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ