ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόλλων - ΑΕΚ 0-2: Από το -3, στο τρίποντο η Ένωση

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και κυρίως χωρίς να "ιδρώσει" ιδιαίτερα, η ΑΕΚ πέρασε και από την Ριζούπολη επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Τρίτη εκτός έδρας νίκη για την Ένωση. (VIDEOS)

Ούτε η απόφαση η απόφαση για την τιμωρία, που βγήκε παραμονή του ματς, ούτε το μεγάλο ματς με την Μπάγερν που ακολουθεί σε τρεις μέρες, επηρέασαν την εικόνα και κυρίως την αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Η Ένωση χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, κέρδισε τον Απόλλωνα με 2-0, σε αγώνα για την 7η αγωνιστική της Super League.

Με τον Μάνταλο και τον Λιβάγια να σκοράρουν, τον Άλεφ να επιστρέφει από τραυματισμό με εξαιρετική απόδοση και τον Ουζουνίδη στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει και αλλαγές με το μυαλό στο ματς τουChampions League. Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

1. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η εικόνα του παιχνιδιού στη Ριζούπολη, ήταν ακριβώς όπως την περίμενε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και είχε αναλύσει στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο Απόλλων με διπλή και σφικτή ζώνης άμυνας, περίμενε τους «κιτρινόμαυρους» πίσω από την σέντρα του γηπέδου. Κάτι που σήμαινε πως οι διάδρομοι και οι κενοί χώροι προς την εστία των γηπεδούχων, ήταν περιορισμένοι για την ΑΕΚ. Ωστόσο εκείνο που ο Ουζουνίδης είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του, ήταν να έχουν υπομονή και γρήγορα κυκλοφορία της μπάλας, προκειμένου να διασπάσουν την μαζική άμυνα του Απόλλωνα. Το πρώτο το είχε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο όχι.

Η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν με υπομονή, αλλά πολλές φορές όχι με ταχύτητα. Ιδιαίτερα στις συνεργασίες που είχε η επιθετική τετράδα με τον Πόνσε, τον Λιβάγια, τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα, δεν είχαν γρήγορες συνεργασίες. Όμως η ΑΕΚ κυκλοφορούσε την μπάλα με υπομονή και απείλησε δυο φορές με σουτ που όμως κατέληξαν άουτ. Πρώτα με τον Μάνταλο στο 18’ και μετά με τον Λιβάγια στο 23’. Από την άλλη μεριά, ο Απόλλων είχε ένα ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο, αλλά μεγάλες δυσκολίες ακόμα και να κρατήσει την μπάλα. Πολλώ δε μάλλον να βγει και στην επίθεση. Παρόλα αυτά, την στιγμή του, την είχε στο ματς. Στο 32’ ο Ακόστα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την ΑΕΚ.

2. ΓΚΟΛ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΡΟΛΩΝ

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο το γκολ το έψαξε με υπομονή. Και το βρήκε με προσωπικές ενέργειες και με… αντεστραμμένους τους συνηθισμένους ρόλους στις επιθετικές της συνεργασίες. Συνήθως φέτος, ο Μάνταλος δημιουργεί και ο Μπακασέτας εκτελεί. Στο 37ο λεπτό όμως, έγινε το ακριβώς αντίθετο.

Ο Μπακασέτας έστρωσε την μπάλα με τακουνάκι στον αρχηγό της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος «άδειασε» τον Βαφέα και με μια προσποίηση στον Χουάντερσον, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στην ΑΕΚ αλλά κυρίως το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

3. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΜΠΑΓΕΡΝ

Με το προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν δεδομένο πως θα έμπαινε στο δεύτερο μέρος του ματς, με το μυαλό και στο ματς της Τρίτης (23/10) με την Μπάγερν. Ωστόσο κάτι τέτοιο είχε ως προϋπόθεση να «κλειδώσει» πρώτα τη νίκη. Γι αυτό και η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου. Και έχασε ευκαιρίες και στο 47’ με κεφαλιά του Λιβάγια να φεύγει άουτ, όπως επίσης και με το σουτ του Γκάλο στο 65’ να έχει την ίδια κατάληξη. Ωστόσο αυτό το δεύτερο γκολ που ήθελε η ΑΕΚ δεν το βρήκε.

Ο Ουζουνίδης απέσυρε από το ματς πρώτα τον Πόνσε και μετά τον Μπακασέτα, προφανώς και με το μυαλό στο παιχνίδι με την Μπάγερν. Ενώ ο Απόλλων άρχισε να βγαίνει από το αμυντικό του καβούκι και να βγάζει υποψίες… ρίσκου, από το 70ο λεπτά. Τότε πάντως, ήταν που έκανε και την μοναδική του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα σουτ του Μπεντινέλι από πλάγια, έφυγε άουτ. Ωστόσο αυτή ήταν και η μοναδική φορά που απείλησαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο. Διότι από την στιγμή που ο Απόλλων άρχισε να δοκιμάζει να βγει στην επίθεση, η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε χώρους και απειλούσε για να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Ένα γκολ, το οποίο τελικά το βρήκε και «κλείδωσε» τη νίκη.

4. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ ΜΕ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ O ΑΛΕΦ

Το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, ήρθε από την συνεργασία του Μπακασέτα με τον Μάνταλο. Αυτό το γκολ που «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς για την Ένωση, ήρθε επίσης από εξαιρετική συνεργασία στο 85ο λεπτό. Αυτή την φορά από τον Κλωναρίδη που έκανε την κούρσα από τα δεξιά και την παράλληλη σέντρα και τον Λιβάγια που έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα.

Και κάπως έτσι, η ΑΕΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Ριζούπολη, χωρίς η αλήθεια είναι να ιδρώσει ιδιαίτερα. Και αν κρατάει κάτι εκτός από τους τρεις βαθμούς, ήταν και την εξαιρετική εμφάνιση του Άλεφ. Ο Βραζιλιάνος χαφ επέστρεψε από τραυματισμό μετά από σχεδόν έναν μήνα. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του ματς και νοικοκύρεψε πολύ το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Γήπεδο: Γ. Καμάρας

Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

Βοηθοί: Κολοσιώνης (Αιτ/νιας), Διπλάρης (Θράκης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ( Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Κονέ, Τριάδης (85’ Β, Οριουέλα, Βαφέας, Γκίνο, Ντ’ Ούρσο (78’ Γκονσάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (75’ Σικαμπάλα).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκαλο, Χουλτ, Μοράν (46’ Άλεφ), Σιμόες, Πόνσε (61’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Μάνταλος, Μπακασέτας (75’ Μπογέ).

Γκολ: 37’ Μάνταλος, 85’ Λιβάγια

Κάρτες: 42’ Λιβάγια, 45’ Σιμόες, 79’ Γκίνο, 83’ Γκάλο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Πατήστε εδώ και δείτε τη βαθμολογία της Super League

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ 0-2 (HIGHLIGHTS)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ