STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Μπροστά σε περίπου 25000 κόσμο, η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Αθηναϊκό ντέρμπι, νικώντας με 2-0 τον Παναθηναϊκό. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ.

Η Ένωση επέστρεψε στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου με τον κόσμο στο πλευρό τους, επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό και πήραν σχετικά εύκολα τη νίκη απέναντι στον έναν εκ των δύο βασικών της αντιπάλων.

Από την άλλη μεριά, οι παίκτες του Φερέιρα, για ένα τόσο κρίσιμο ματς, φάνηκε να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και αυτό φαινόταν τόσο από τις τελικές τους προσπάθειες όσο και από την γενική εικόνα τους από το πρώτο λεπτό.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/Βοηθοί: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)/ Πάνου (Αιτωλ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)/ Ζωφράφος(Αθηνών)

Καιρός: Ασθενής βροχή

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές (Λαγός 66'), Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (Κλωναρίδης 64'), Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (Μπέλεκ 76')

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (Κλέιτον 65'), Ζέκα, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (Καραγκούνης 71'), Σιμάο, Κατσουράνης (Νίνης 80'), Σπυρόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης 10', Μάκος 22', Μαρίνος 36', Γεωργέας 42', Λεονάρντο 48', Κλωναρίδης 72', Σιμάο 84', Μανωλάς 90'

Σκόρερ: Λεονάρντο (σουτ 48'), Κλωναρίδης (σουτ 71') -

Κιτρινόμαυρο το πρωτο μέρος

Με το πρώτο ημίχρονο να ξεκινάει με 10 λεπτά καθυστέρηση, λόγω της παραμονής οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό, έχοντας στο πλευρό τους μετά από αρκετό καιρό 20000 οπαδούς της ομάδας.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε για τον Παναθηναϊκό στο 8ο λεπτό, όταν ο Λάζαρος έφυγε καλυπτόμενος στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, άργησε όμως με αποτέλεσμα να τον κλείσει ο Κοντοές και στη συνέχεια το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άουτ.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση, όταν οι κιτρινόμαυροι βγήκαν στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος πλησίασε την περιοχή του Παναθηναϊκού και από πλάγια θέση έπιασε το δυνατό σουτ με τον Καρνέζη να διώχνει χαμηλά στην γωνία του σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση στους αντιπάλους και στο 15', μετά από πολύ όμορφο συνδυασμό, ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής, έκανε το χαμηλό σουτ, αλλά ο Καρνέζης δεν ανησύχησε και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο επιθετικός μονόλογος συνεχίστηκε για την Ένωση, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο 18', από το χώρο του κέντρου να βγάζει μπαλιά στα αριστερά στον Σιαλμά, ο οποίος με ατομική προσπάθεια έφτασε έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό και πήρε παράξενη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και έξω. Με την πρώτη ματιά φάνηκε πως ο τερματοφύλακας των πρασίνων έδιωξε σε κόρνερ, κάτι που σφύριξε και ο διαιτητής, αλλά στο ριπλέι η μπάλα χτύπησε στην πάνω μεριά του δοκαριού και βγήκε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγούνε από την περιοχή τους, μετά το 20ο λεπτό και δημιούργησαν κίνδυνο για την εστία του Κωνσταντόπουλου, όταν ο Ζέκα στο 23' βρέθηκε με την μπάλα έξω από την περιοχή και μπροστά από αρκετά σώματα σούταρε, με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει και να περάσει λίγο από το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός και αυτό οφειλόταν κυρίως την ΑΕΚ που μπήκε δυνατά και όχι στον Παναθηναϊκό που έδειχνε μουδιασμένος. Στο 27', ήρθε ακόμα μια καλή φάση για τους γηπεδούχους, όταν από τα δεξιά, ο Γεωργέας έβγαλε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας του τριφυλλιού και ο Λεονάρντο με την μια έπιασε το σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Καρνέζη.

Από το 35ο λεπτό και μετά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αξιόλογη φάση. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από στημένες φάσεις και κάποια μακρινά σουτ, ενώ το ίδιο έγινε και για την ΑΕΚ, με τους παίκτες του Νίκου Κωστέβογλου να τα χαλάνε στην τελική προσπάθεια.

Και ενώ το πρώτο ημίχρονο μπήκε στο λεπτό της καθυστέρησης, η ΑΕΚ έχασε ίσως την πιο μεγάλη της ευκαιρία. Οι κιτρινόμαυροι βγήκαν στην επίθεση με τον Γεωργέα από τα δεξιά, που πέρασε όποιον βρήκε, μπήκε μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Βάργκας και ο τελευταίος έστρωσε στον Λεονάρντο λίγο πιο πίσω από το σημείο του πέναλτι με το σουτ του Λεό, να φεύγει άουτ και τον Καρνέζη να μένει όρθιος.

ΓΚΟΛ από τα αποδυτήρια αλά Μίτσελ

Ότι δεν κατάφερε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο το πέτυχε με το καλημέρα στην επανάληψη. Και ενώ ο Κωνσταντόπουλος στο 47' πιάνει δυνατό σουτ του Κατσουράνη, μετά από συνεργασία με τον τον Ζέκα, η απάντηση της ΑΕΚ ήταν... γκολ. Φάουλ για τους γηπεδούχους αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με εκτελεστή τον Λεονάρντο, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Καρνέζης αιφνιδιασμένος είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του, θυμίζοντας γκολ Μίτσελ από την περσινή αναμέτρηση για το Κύπελλο.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται να βγει μπροστά για να απαντήσει στην ΑΕΚ και αρχίζει ένα 10 λεπτο πίεσης, αλλά με τους πράσινους να τα χαλάνε στην τελική πάσα. Στο 61' υπήρξε μια αμφισβητούμενη φάση για τους φιλοξενούμενους με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο.

Συγκεκριμένα ο Μαρίνος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά αλλά υπό την πίεση του Γεωργέα δεν τα κατάφερε. Το ριπλέι δείχνει τον Γεωργέα να βρίσκεται κολλημένος πάω στον αντίπαλο του αλλά ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζει, αλλά οι προσπάθειες των πρασίνων είτε καταλήγαν μακριά άουτ, είτε στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου. Και ενώ η πίεση των πρασίνων δεν έφερνε καρπούς, ήρθε η αλλαγή του Κλωναρίδη να αλλάξει και πάλι τα δεδομένα.

Με την πρώτη επαφή σκόρερ

Στο 71ο λεπτό, η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μάκος πήγε να βγάλει στον Λυμπερόπουλο που ήταν με πλάτη στο τέρμα, αλλά ο Καλαματιανός έκανε προσποίηση και άφησε για τον Κλωναρίδη που βγήκε μόνος του απέναντι στον Καρνέζη, πλάσαρε εύστοχα και στο διπλασίασε τα τέρματα του δικεφάλου.

Η συνέχεια για τους πράσινους εγινε πολύ δύσκολη, με τον Φερέιρα να βάζει τόσο τον Καραγκούνη όσο και τον Κλέιτον προσπαθώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να κυνηγήσει τουλάχιστον την ισοπαλία. Οι κιτρινόμαυροι έμειναν πίσω, δίνωντας χώρο στους φιλοξενούμενους, αλλά το άγχος και η πίεση του αποτελέσματος έδειχνε πως κατέβαλε την όποια προσπάθεια γινόταν από μεριάς Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι τελείωσε με την Ένωση να παίρνει μεγάλη νίκη τόσο ψυχολογίας όσο και ουσίας.

Ο MVP του αγώνα

Σίγουρα όλη η εικόνα της ΑΕΚ ήταν άριστη για ένα εντός έδρας ντέρμπι. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου είχαν μάτι που γυάλιζε από το πρώτο λεπτό και καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ακόμα και στο σημείο που έμειναν πίσω, λειτούργησαν άριστα. Εάν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιον... αυτοί θα ήταν δύο.

Ο Κώστας Μανωλάς, που με την απουσία του Δέλλα, ήταν το αφεντικό της άμυνας της ΑΕΚ, έκοβε τα πάντα και καθοδηγούσε τους υπολοίπους. Ο δεύτερος, ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που έδειξε για ακόμα μια φορά την τεράστια ποιότητα του και ας μην πέτυχε γκολ.

Απογοήτευση

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και ουσιαστικά δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Μεγάλη ευθύνη από τον προπονητή του που στους δυο από τους τρεις "τελικούς" δεν παρουσίασε τίποτα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ