STOIXIMAN SUPER LEAGUE

AEK - ΟΦΗ: Άλλοι στόχοι, ίδια δίψα για νίκη

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας και να πλησιάσει την πρώτη δυάδα, ενώ ο ΟΦΗ μάχεται για την εξάδα που οδηγεί στα playoffs.

Με τη νίκη επί του Ατρομήτου ο ΟΦΗ έβαλε τις βάσεις για την εξάδα και τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία, ψάχνοντας για μια νίκη ακόμα τουλάχιστον. Θα βρει τη δύναμη να την κάνει απέναντι σε μια φορμαρισμένη ΑΕΚ, που θέλει με την ευκαιρία του ντέρμπι να πλησιάσει το δίδυμο της κορυφής;

Η ΑΕΚ

Την καλύτερη περίοδο στο φετινό πρωτάθλημα διανύει η ΑΕΚ, με αποκορύφωμα τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και αμέσως μετά το «διπλό» στον Άρη. Μάλιστα την Πέμπτη έμαθε ότι θα παίξει στα ημιτελικά του Κυπέλλου μαζί του.

Οι πέντε νίκες και η μια ισοπαλία, με τον Ολυμπιακό αυτή, έδωσαν στην ΑΕΚ σημαντική απόσταση και ασφάλεια στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Είναι δέκα παιχνίδια αήττητη για όλες τις διοργανώσεις, μετά την ήττα στην Τούμπα. Έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στο Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα έχει πέντε νίκες και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, όπως προαναφέραμε.

Η ήττα στην Τούμπα είναι η μοναδική που έχει η ΑΕΚ στα τελευταία 12 παιχνίδια πρωταθλήματος. Στα πρώτα 12 είχε τέσσερις ήττες. Δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία, ενώ ως τώρα δεν είχε καταφέρει να κρατήσει ούτε δύο παιχνίδια.

Όταν έχασε στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό με 3-2, ήταν το τέταρτο παιχνίδι στη σειρά που δεχόταν δύο ή τρία γκολ. Από τότε σε 14 αγώνες δεν έχει δεχτεί ποτέ περισσότερα από ένα γκολ!

Συνολικά έχει δεχτεί έξι γκολ στα 14 τελευταία παιχνίδια, ενώ στα πρώτα 10 του πρωταθλήματος είχε δεχτεί 15! Έχει δεχτεί 21 γκολ, αλλά μόνο τα έξι στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης έχει βάλει τα 14 από τα 37 δικά της στο πρώτο ημίχρονο. Έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση με 38 γκολ, πάντως οι τρεις τελευταίες νίκες της είναι με 1-0.

Τι μένει…

23.02.2020: ΑΕΚ - ΟΦΗ

01.03.2020: Πανιώνος - ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εντός έδρας

Νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0, αφού αμέσως πριν είχε μείνει στο 0-0 με τον Ολυμπιακό. Είχαν προηγηθεί τέσσερις ακόμα νίκες. Έχει δηλαδή πέντε νίκες στα έξι τελευταία, με εξαίρεση την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Είναι αήττητη μετά την απρόσμενη ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη, έχοντας οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες, με ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακό.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία γηπεδούχος, ενώ στα προηγούμενα εννέα το είχε καταφέρει μόλις δύο φορές! Έχει δεχτεί δύο γκολ στα έξι τελευταία, ενώ είχε δεχτεί εννέα στα έξι πρώτα. Με τον Ολυμπιακό είναι το μοναδικό από τα 12 παιχνίδια της έδρας της που δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο ΟΦΗ

Μπορεί να μην είχε νίκη σε τέσσερα παιχνίδια, όμως η νίκη επί του Ατρομήτου του δίνει προβάδισμα για την ομάδα. Με μία νίκη στα πέντε τελευταία και δύο στα δέκα τελευταία, άντεξε στην πίεση των υπολοίπων ομάδων.

Έχει πέντε ήττες στα εννέα τελευταία, ενώ είχε έξι στα 15 πρώτα. Έχει δύο ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε μόλις δύο στα πρώτα 20. Έχει δεχτεί γκολ στα 10 από τα 12 τελευταία παιχνίδια του, μόνο με την ΑΕΛ και τον ατρόμητο κράτησε το «μηδέν». Με τον Ατρόμητο ήταν μόλις το τέταρτο από τα 23 παιχνίδια πρωταθλήματος που δεν δέχτηκε γκολ.

Ωστόσο δεν τα πάει και καλά στην επίθεση. Δεν έχει βάλει τώρα γκολ στα πέντε από τα εννέα τελευταία, αφού είχε βάλει σε 13 από τα 15 προηγούμενα. Έχει βάλει πέντε φορές τρία ή περισσότερα γκολ. Στα έξι πρώτα παιχνίδια το έκανε τέσσερις φορές, στα 18 τελευταία μόνο μια.

Τι μένει…

17.02.2020: ΟΦΗ – Ατρόμητος

23.02.2020: ΑΕΚ – ΟΦΗ

01.03.2020: ΟΦΗ - Λαμία

Ο ΟΦΗ εκτός έδρας

Έχασε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μετά από δύο καλά αποτελέσματα εκτός, τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και την ισοπαλία στην Ξάνθη. Αμέσως πριν είχε κάνει άλλες επτά ήττες.

Δεν είχε χάσει τα δύο πρώτα του εκτός έδρας, ισοπαλία με Άρη και νίκη με ΠΑΟΚ, αλλά στα 10 που ακολούθησαν κατάφερε να μην χάσει μόλις άλλα δύο! Δεν έβαλε πάντως γκολ στα τρία από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας, ενώ είχε βάλει στα έξι από τα επτά πρώτα.

Η ισοπαλία στην Ξάνθη ήταν η πρώτη μετά την πρεμιέρα με τον Άρη. Ενδιάμεσα δεν είχε ισοπαλία σε εννέα παιχνίδια. Είναι δηλαδή η μοναδική ισοπαλία του ΟΦΗ εκτός έδρας στα 11 τελευταία.

Μεταξύ τους

Ο ΟΦΗ νίκησε την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, αφού η ΑΕΚ είχε νικήσει στα τρία προηγούμενα μεταξύ τους. Ο ΟΦΗ έχει καταφέρει να ισορροπεί στα τελευταία επτά παιχνίδια με την ΑΕΚ, έχοντας τρεις νίκες, τρεις ήττες και μια ισοπαλία.

Αμέσως πριν όμως ο ΟΦΗ δεν είχε νίκη σε 13 παιχνίδια, αφού από το 2002 ξανανίκησε το 2011!

Η ΑΕΚ δεν σκόραρε τον Νοέμβρη στο Ηράκλειο, αφού είχε σκοράρει και στα 19 προηγούμενα μεταξύ τους! Από το Νοέμβριο του 2002, εννέα χρόνια δηλαδή ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κρατήσει το «μηδέν»

Μεταξύ τους με την ΑΕΚ γηπεδούχο

Είναι το 40ο παιχνίδι τους με γηπεδούχο την ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ έχει καταφέρει στην ιστορία του πέντε νίκες στην έδρα της ΑΕΚ, ωστόσο η τελευταία είναι τον Απρίλιο του 2001 (44’ σουτ Κωνσταντινίδης – 35’ σουτ, 83’ σουτ Κιάσσος). Από τότε η ΑΕΚ έχει οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες. Έχει κερδίσει τα δύο τελευταία.

Οι τρεις τελευταίες νίκες της ΑΕΚ είναι στο γκολ, ενώ και οι εννέα προηγούμενες από το 1995 ως το 2007, με διαφορά δύο γκολ ή περισσότερα!

Η ΑΕΚ έχει σκοράρει και στα 15 τελευταία, αφού δεν τα είχε καταφέρει για τελευταία φορά στις 9 Φεβρουαρίου 1997, όταν είχε χάσει στο «Νίκος Γκούμας» 1-0.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 43

Ισοπαλίες: 15

Νίκες ΟΦΗ: 21

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 30

Ισοπαλίες: 4

Νίκες ΟΦΗ: 5

Στον πρώτο γύρο

30.11.2019: ΟΦΗ – ΑΕΚ 1-0

(52’ σουτ Σεμέδο. Στο 88’ 2η κίτρινη Βράνιες της ΑΕΚ)

Πέρυσι

10.02.2019: ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-0

(37’ σουτ Λιβάγια)

Πηγή: slgr.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ