ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξένοι ρέφερι από το "πάνω ράφι" και στο Κύπελλο!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Μπορμπαλάν EUROKINISSI

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα, αποφασίζει για τους διαιτητές στα ημιτελικά και στον τελικό του Κυπέλλου και σίγουρα σε ενδεχόμενο ντέρμπι Δικεφάλων θα βάλει ξένο από το πάνω ράφι. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Λαμία και ως εκ τούτου δεν ακολούθησε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου έχει προκριθεί και ο Αστέρας Τρίπολης. Στις 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και θα προκύψουν τα δυο ζευγάρια που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό. Δεν αποκλείεται να πέσουν μαζί οι δυο Δικέφαλοι, αλλιώς μπορεί για τρίτη χρονιά να αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού. Οι δυο προηγούμενοι μεταξύ τους τελικοί βρήκαν νικητές τους ασπρόμαυρους.

Πολλή κουβέντα γίνεται για τους διαιτητές που θα σφυρίξουν, αφού κατά γενική ομολογία στα προημιτελικά έγιναν ορισμένα χοντρά λάθη, που δίνουν το καλύτερο άλλοθι και στον Βίτορ Μέλο Περέιρα να βάζει ξένους στα ντέρμπι και να μην εμπιστεύεται τις ελληνικές σφυρίχτρες. Έτσι, λοιπόν, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, ο οποίος αποφασίζει για τα ματς που θα φέρει ρέφερι απ' έξω, είναι δεδομένο πως τουλάχιστον αν αναμετρηθούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα πάει σε λύση από το εξωτερικό και μάλιστα από το "πάνω ράφι".

Θυμίζουμε πως η αρχή με τους ξένους διαιτητές έγινε στον περσινό τελικό του ΟΑΚΑ, όταν επιλέχθηκε ο Ισπανός, Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος κατά γενική ομολογία τα πήγε περίφημα, δεν προκάλεσε καθόλου αντιδράσεις, διαχειρίστηκε άριστα το ματς και εν ολίγοις η συνταγή πέτυχε. Γι' αυτό άλλωστε και φέτος σε όλα τα μεγάλα ματς ο Περέιρα φέρνει διαιτητές από άλλες χώρες. Δεν είναι όλες οι διαιτησίες άριστες, καθώς έχουν γίνει λάθη, εντούτοις μετριάζονται οι φωνές δυσπιστίας.

Είτε παίξουν στα ημιτελικά είτε στον τελικό οι δυο Δικέφαλοι, ο Περέιρα θα πάει σε διαιτητή είτε από την elite είτε από την πρώτη κατηγορία. Θυμίζουμε πως ο Ισπανός, Χιλ Μανθάνο (elite), διαιτήτευσε το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα και ουδείς ασχολήθηκε μαζί του μετά το ματς, ενώ ο Γερμανός, Τόμπιας Στίλερ (πρώτη κατηγορία), ήταν στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Φάληρο και επίσης σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά και καμία από τις δυο ομάδες δεν εξέφρασε παράπονα μετά τον αγώνα.

Στον τελικό, ακόμα και αν δεν παίξουν οι δυο Δικέφαλοι μεταξύ τους, αλλά μια από τις δυο ομάδες με Λαμία ή Αστέρα, τότε και πάλι αναμένεται να επιλεχθεί ξένος διαιτητής. Άλλωστε, πολλάκις έχουν εκφραστεί παράπονα από τις "μικρότερες" ομάδες για το γεγονός ότι δεν τις σφυρίζουν ξένοι και επιλέγονται μονάχα για τους αγώνες του Big-5.

Στο Ατρόμητος - ΑΕΚ υπήρξαν δικαιολογημένα παράπονα των γηπεδούχων για τα σφυρίγματα του Σιδηρόπουλου (χέρι του Χουλτ στην περιοχή και φάουλ που έγινε... πέναλτι για την Ένωση). Ο Σκουλάς στο ΠΑΟΚ - Πανιώνιος έκανε πολλά λάθη και η διαιτησία του δεν ήταν καθόλου καλή, αφήνοντας παραπονεμένες και τις δυο ομάδες, στο Ολυμπιακός - Λαμία δεν σφυρίχτηκε πέναλτι από τον Κομίνη σε χέρι του Πλιάτσικα, ενώ στο 3-3 του πρώτου αγώνα δεν δόθηκε άουτ στο γύρισμα πριν το γκολ του Σολδάνο.

Η επιλογή ξένων διαιτητών είναι στην διακριτική ευχέρεια του Βίτορ Μέλο Περέιρα και εκείνος κρίνει και αποφασίζει αν θα εμπιστευτεί Έλληνα ρέφερι ή από το εξωτερικό για ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, ούτε ισχύει μόνο για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Άλλωστε, από ματς Κυπέλλου έγινε πέρυσι η αρχή και για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν φωνές, θα προσπαθήσει να φέρει διαιτητές έμπειρους και με παραστάσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ